Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Om kjøp og salg på forum

#1

Guava sa for siden:

....


#2

Tallulah sa for siden:

Er det fordi du lurer på om det f. eks. kan være tyvegods siden det blir videresolgt i stedet for å returneres til butikk?

Jeg må innrømme at jeg har endel klær jeg aldri har brukt, i tillegg til endel sko. Kanskje jeg har kjøpt dem i feil sesong og når sesongen for dem kommer så passer det ikke lenger, eller jeg har ingenting som passer til. Da hender det jeg selger det videre i stedet for å sitte på det, siden jeg ikke får returnert det allikevel. Men nye klær jeg finner ut ikke passer returnerer jeg heller og bytter i noe som passer.


#3

Vimsen sa for siden:

Noen har for mye penger. :sur:


#4

Røverdatter sa for siden:

Jeg har tenkt de samme tankene som deg, Hattifnatten.


#5

Ru sa for siden:

Dette er jo forumverden i et nøtteskall slik jeg ser det.
Man vet jo ikke om det folk sier er sant, det gjelder både diskusjoner og salg; og det gjør jo at faren selvsagt øker for å bli lurt.

Sånn sett er det jo greit når det f.eks. sies at man ikke skal selge kommersielt; hvis nå bare adminer og modder vet hva kommersielt FAKTISK betyr, og ikke finner opp sin egen forklaring. :erfaren:
Da slipper man i hvert fall de som får en hel nettbutikk inn på kjøp&salg.


#6

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg er visst fryktelig naiv jeg også.


#7

Fluke sa for siden:

Jeg har tenkt det samme som deg Hattifnatten. :nikker:
Jeg har ikke solgt noe særlig her, men kunne sikkert solgt en del med merkelapp på. Jeg hater å prøve klær og kjøper derfor en del uprøvd, og siden det vanligvis går lang tid mellom hver gang jeg er i i klesbutikker (liker det ikke) blir det ikke til at jeg får byttet det som ikke passer. Dermed kunne jeg som sagt solgt det her.

Jeg ville foretrukket å selge det jeg hadde her inne fremfor på Finn, fordi her kan jeg være mer anonym. Jeg har brukt Qxl til å selge en del ting, for der er man også ganske anonym. Fordelen med å selge her inne er at jeg stort sett stoler på brukerne her og at jeg "kjenner" forumledelsen og vet at jeg kan si ifra om handelen ikke ble som forventet.


#8

Ru sa for siden:

:nemlig:
Det er vel ingen her inne f.eks. som bruker PayPal eller lignende når de shopper her inne. Man stoler blindt på den man handler med og setter inn penger direkte på konto, og blir det en konflikt, er det neppe så enkelt å returnere heller.
Jeg handler en del her, men jeg har et par summer i hodet som jeg aldri ville handlet utover her inne. Da skulle jeg i så tilfelle virkelig kjenne den jeg handlet med.


#9

HP sa for siden:

Nå har vi tidligere vurdert om vi trenger å gjøre noe med markedsplassen, og for å lodde stemningen lagde jeg noen undersøkelser, [thread=8333=8333]om kjøper er fornøyd med handelen[/thread] pluss en tilsvarende for selger, og som dere ser så er de fleste fornøyd, ingen er misfornøyd. Ingen har innrapportert noen handler som er gjort her på FP. Så med bakgrunn i dette så blir diskusjoner omkring temaet bare spekulasjoner og rykter. Utifra det vi i forumledelsen har å forholde oss til så er alt fryd og gammen på markedsplassen. Hvis dette er feil så ber jeg dere om å innrapportere() konkrete ting til oss.

Forøvrig syns også jeg at det er noe merkelig å selge klær som fortsatt har merkelappen på. I alle fall uten en forklaring om at butikken nektet å bytte varen, el.


#10

Tinka sa for siden:

Håper ingen misbruker markedsplassen her inne.


#11

Kirsebær sa for siden:

Jeg kunne ha kjøpt tyvgods uten å vite det, og ville selvsagt vært fornøyd med handelen, jeg kunne kjøpt klær fra noen som driver butikk fra salgssidene her inne og selvsagt vært fornøyd.

Det betyr vel ikke at alt er ok?

Så at ikke selger eller kjøper har rapportert inn noe er ikke nødvendigvis et tegn på at alt er fryd og gammen.
Det kan være at ingen vet at det er ugler i mosen. :detektiv:

Selv skjønner jeg at klær med merkelapper blir solgt. Om ting er kjøpt over nett eller i utlandet er det ikke så lett å få byttet varene, og om man kjøper noe som man håper vil passe en gang :erfaren:, så innser man gjerne litt for sent at det kommer det ikke til å gjøre. Og da er det jo for sent å bytte klærne også.


#12

My sa for siden:

:knegg:

#13

HP sa for siden:

Det ingen vet, er ikke noe vi trenger å bruke tid på å spekulere i. Når noen vet, så kan vi gjøre noe.


#14

annemede sa for siden:

Eller om man har fått mange klær i samme størrelse til en nyfødt liten tass og man ikke rekker å bruke alt ...


#15

him sa for siden:

Det å handle på nettsteder slik som dette er helt avhengig av tillit. Ikke er det noen form for betalingsverifikasjon (eller jo, de fleste sender jo ikke før pengene er på konto), du har ingen returrett eller angrefrist, ingen mulighet for å skjekke kvaliteten etc. Jeg tror ikke bare det er vanskelig å få vanntette regler, jeg tror det er umulig.

Når det er sagt må jeg få si at jeg er fornøyd med alt jeg har kjøpt på nett. Men jeg handler ikke for så store summer heller.

Jeg vil bare hive meg på HP sitt innlegg og si at man bør klage hvis man av en eller annen grunn er misfornøyd. Noen synes kanskje det ikke er noe poeng, men jeg mener det er det.


#16

Ru sa for siden:

Det er vel her den "gode troen" kommer inn. Og hvor langt man kan strekke den har jeg ingen planer om å finne ut. :hehehe:

Jeg synes uansett dette er et relevant tema å ta opp til diskusjon, uansett hvor flott det fungerer her. Det er nok av internett-relaterte ting man ikke tenker over, og bevisstgjøring er nok på sin plass vedrørende både det ene og andre temaet.


#17

ElinM sa for siden:

Man kan ha en grense på hvor dyre ting man kan selge, og hvor mange ting pr måned. Dette burde hindre butikkdrift. Heleri derimot er vel nærmest umulig å sikre seg mot, men disse reglene ville i det minste begrense det.


#18

him sa for siden:

Jeg vet ikke, men jeg tror at når det dreier seg om kjøp av tyvgods er det en sjønnsmessig sak. Så vidt jeg vet er det ulovlig å kjøpe tyvgods hvis man vet det er tyvgods eller man burde ha hvert klar over det. Kjøp av tyvgods i god tro er så vidt jeg vet ikke straffbart. Og det er vel det jeg har uthevet som er det springende punktet. Når burde man ha skjønt at man var innvolvert i noe ulovlig?


#19

Milfrid sa for siden:

Jeg har ofte smilt litt i skjegget når jeg leser på kjøp/salg, for det virker som om det er en del som må videreslelge klær de kjøper her inne, fordi det viser seg at de ikke passer dem heller. Noe som minner meg om hvorfor jeg ikke kjøper klær på nettet - jeg har ikke noen A4-kropp og bør helst prøve klær for å sikre meg om at ikke er for vide i livet eller for trange over puppene osv. :o

Dessuten kjøper jeg helt klart mye mindre klær enn mange andre (ref shoppingtråden), og likevel flyr pengene ut vinduet fortere enn svint :eek: .

Synes det er fint at det er en kjøp/salg-side her, og har egentlig aldri tenkt på at det kan være grumsete sider ved salget, selv om det har slått meg at enkelte må være rimelig lei av å kjøpe klær de ikke passer når det kommer til stykket ;)


#20

Avatar sa for siden:

Jeg må nok joine de naive. :blånn:

Hva varen koster burde da ikke spille noen rolle. Klærne er jo like lite eller mye brukt, alt ettersom.
Jeg har selv solgt ubrukte klær, men har alltid tatt av merkelappen.
Om andre kjøper klær som ikke passer, for så å selge de videre til redusert pris bryr jeg meg svært lite med. :nikker:

Jeg får dessuten litt vond smak i munnen av denne tråden, for de aller fleste skjønner hvem som blir "snakket" om her. Og det syns jeg svært lite om.
Ref. dyre klær (med og uten merkelapp).

Hvordan foregår det på finn forresten? Siden man ikke kan bli lurt der?
Settes ikke pengene inn på selger sin konto før kjøper har fått varen, eller?


#21

Ru sa for siden:

Først: For meg er dette en prinsipp-diskusjon, evt. referanser til brukere får de som leser ta på sin egen kappe, det var ikke min intensjon.

Så:
På Finn.no har de innført et betalingssytem a la PayPal, nettopp pga. mye svindel. Der kunne man jo risikere å sette inn penger på konto, og så få en pakke med avispapir.


#22

Avatar sa for siden:

Fungerer det sånn jeg skrev da? At finn betaler ut når varen er mottat?


#23

Ru sa for siden:

Jeg har ikke prøvd det, men det tror jeg ja. At det er som et slags depositum-system.


#24

Angelique sa for siden:

Angående svindel på finn er det pga noe utenlandsk svindel ala sjekkbedrageri
Hade jeg hatt tid skulle jeg funnet frem standardteksten som finn legger ved alle godkjente annonser hvor dette kommer frem
Og det er faktisk straffbart det som foregår på finn

Jeg kjøper like mye via nett som i butikk og er i 98% av tilfellene fornøyd
Har også familie bosatt i utlandet, samt en venninne som farter mye i forbindelse med jobb
Derfra kan det komme en del feilkjøp som jeg istedet for å "brenne inne med" heller selger videre så andre det passer heller kan få glede av det

Jeg er også ganske spontan av meg, derfor mye feilkjøp
Nye klær kjøpt i Norge ender jeg faktisk kvitteringen med, kunne aldri i verden falt meg inn å lure noen, til det er jeg altfor ærlig

Min klesinteresse er nok dessverre bare en hobby.Jeg jobber til vanlig som teamleder/konsulent hos en av de største norske aktørene innenfor mitt fag.
Ikke mye proffsalg her, kun hobby/feil og bomkjøp

Ja, følte litt for å forsvare meg selv og andre med dette svaret
Noen av oss tjener muligens endel over gjennomsnittet og kan handle dyre klær/sko/vesker
I tillegg er noen av oss godt voksne og etablert for mange år siden med hus og bil og ferdig med ev studiegjeld feks


#25

~TM~ sa for siden:

Jeg har bare et kort innspill vedr. salg av ting med merkelappene på og kan bruke meg selv som utgangspunkt. Jeg har en stelleveske til salgs - ubrukt og med lappene på - og jeg har ikke mulighet til å bytte den. Det vil i så fall både koste meg penger (returporto) og ikke minst tid og krefter. Jeg har kjøpt den på nett fra USA og da er det faktisk mye enklere å annonsere her enn å sende den tilbake.

Jeg tror ikke jeg er alene om å ha handlet ting på nett fra utlandet og for så å ville selge det igjen.


#26

Miss Norway sa for siden:

Jeg foretrekker å selge til kjente (som det etterhvert er blitt en del av her inne). Jeg gjør det aldri for å tjene penger. Her inne er det dessuten mange som kjenner produktene (feks klesmerkene) og liker dem - dvs at det er lettsolgt.

Hvis man har kjøpt varer fra utlandet så får man ikke prøvd plaggene, og det er veldig styr å bytte det. Man risikerer å betale moms to ganger (med det styret det er å ordne opp i det) og man må betale porto tilbake til utlandet. Da er det MYE enklere å selge plagget, og merkelappen indikerer jo at plagget er ubrukt. Og av og til så er det folk som har bestilt plagg som det viser seg ikke passer, og som man vet at det er andre som er på jakt etter også. Da er det jo greitt å tilby det her i stedet for å returnere det til butikken.

Og det kan være skikkelig STYR å selge på Finn, spesielt hvis man ikke er ute etter å tjene så veldig på handelen. Jo billigere man legger ut, jo mer merkelig folk får man svar fra. Been there, done that. Dessuten kan det virke som om de færreste der bryr seg særlig om avtalelovens bestemmelser, for å si det sånn... :himle:

Cluet er minst mulig styr. Her er det oppegående folk det går an å forholde seg til. Hvis jeg ikke selger det her, så selger jeg det ikke for å si det sånn. Da går det på loppis istedet.


#27

Angelique sa for siden:

Netopp :ja:

Veldig enig med Miss Norway også
Det er temmelig styrete å bytte noe man har bestilt via nettet fra utlandet

Jeg har heller aldri tjent noe som helst på mine salg her på FPF, heller tapsprosjekt
Men, det er uendelig mye bedre at andre kan få glede av tingene


#28

HP sa for siden:

Men det er jo bare å skrive feks: "Kjøpt på nett fra utlandet, vanskelig retur, selges derfor" eller "Kjøpt på nett, passet ikke, selges derfor videre".


#29

Ru sa for siden:

Verre er det faktisk ikke.

Jeg vet om flere, meg selv inkludert, som har opplevd å kjøpe ting på nett ( ikke nødvendigvis her på FP altså) der det har fremstått i salgsteksten at selger har kjøpt det nytt, og hvor det viser seg senere at det ikke er tilfelle. Da er det jo en smule småfrekt å operere med f.eks. budkrig ut fa ny pris fra butikk.

Ærlighet varer faktisk lengst ...


#30

amor sa for siden:

Jeg velger å være naiv. Har handlet både her og på andre nettsteder og aldri blitt lurt eller spesielt missfornøyd. Har jeg kjøpt tyvegods, så er det i mot hva jeg prinsipelt står for og sier til meg selv at jeg kunne ikke vite! Det er noe som heter å handle i god tro. Det gjør jeg! :nemlig:

Jeg styrer unna annonser hvor magefølelsen ikke blir helt god. Det holder for meg.


#31

Frost sa for siden:

Jeg skjønner ikke at prisen på det som selges har noe med saken å gjøre.

Noen kjøper billige klær, noen kjøper dyre.


#32

Ingrid-lille sa for siden:

Men er det nødvendig da? Tror dere at de som ikke skriver dette i annonsen sin selger tyvegods eller varer for egen bedrift og fortjeneste?

Jeg er som tidligere sagt i diskusjonen tydeligvis temmelig naiv som tror godt om folk og deres intensjoner.


#33

Line* sa for siden:

Jeg har også tenkt litt på det samme som hattifnatten, og kjøper heller aldri noe.


#34

Miss Norway sa for siden:

Om man selv har kjøpt nytt, velbrukt, som nytt, "prøvd på", til overpris, på salg, fra nettet... det spiller vel ikke noen rolle for prisen man selv vil selge for? Jeg mener, om Angelique er spontan og kjøper et på lekre lekre sko som hun bruker syv ganger, og så selger dem til meg fordi hun har funnet noen andre hun har mer lyst på - og jeg bruker dem én gang, men får gnagsår fordi de ikke passer... så er jo skoparet likevel brukt åtte ganger uavhengig av hvem sine føtter de har vært på? Det er jo bare å beskrive varen det, og spørre hvis det er noe man lurer på.

Og man må vel likevel få lov å anføre hva nypris var den gangen plagget kom i butikken selv om det kanskje ikke var det man selv gav for det? :undrer: Det er jo mest bare for å gi en pekepinn på prisnivået på varen i utgangspunktet.

Det er jo uansett bare reinspikka "tilbud og etterspørsel" i praksis. Hva er man selv villig til å gi for gjenstanden? Det er vel heller usannsynlig at noen her inne på FP kjøper barneklær og voksensko på spekk... :knegg:


#35

Ru sa for siden:

Joda, men det er kjipt når det står "kjøpte disse i forrige uke" og alle tror det var i en butiikk, og når man mottar varen er det veldig mye mer slitt og brukt enn salgsteksten tilsa.
Men anyhows, det var ikke her.


#36

Miss Norway sa for siden:

Ja, det skjønner jeg godt blir feil. Det er en forutsetning at man beskriver varens stand godt synes jeg; men det er ikke nødvendig å oppgi hele historien til varen. Det skulle tatt seg ut ved salg av antikviteter! :knegg:

#37

Avatar sa for siden:

Problemstillinga her var vel heller det motsatte, var det ikke?
At klærne var for "nye" og for dyre.


#38

Ru sa for siden:

Så sporer jeg litt av da vel ... Jeg tror ikke fnatten blir sinna av den grunn. :knegg:

Men det går jo uansett på at man aldri kan vite helt sikkert.


#39

Tallulah sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt hvorfor. Hvis jeg ville selge tyvegods så kunne jeg jo også skrevet dette på?

At man ikke selger noe nytt som brukt er noe helt annet. Jeg har f. eks. videresolgt et par sko jeg kjøpte her inne og opplyser selvsagt om det, slik at kjøper får en viss idé om tilstanden til varen.

Jeg syns på et vis det er tryggere å kjøpe ting brukt her inne enn på finn. Her er brukerne aktive, man "kjenner" dem på en helt annen måte, og kan faktisk henge ut noen hvis de skulle prøve å svindle deg, selge en dårlig vare som ikke svarer til beskrivelsene osv.

Ang. pris så syns jeg det får være opp til hver enkelt i forhold til hvilken risiko de ønsker å ta.

Ang. antall salgsannonser i måneden.. Ja, jo.. Men jeg har f. eks. opprydning og finner en hel haug jeg gjerne vil videreselge, og vil kanskje legge ut en hel haug i visse perioder.


#40

Slettet bruker sa for siden:

Melder meg inn i de naivblondes rekker. Jeg har nemlig selv en tendens til å kjøpe klær uten å prøve dem først, og rekker (eller gidder) sjelden å levere noe tilbake selv om det ikke passer. Jeg har en del klær i skapet som fortsatt har merkelappene på. At andre har et noe større klesbudsjett enn meg, får ikke meg til å gå ut fra at klærne er stjålet.

Jeg synes markedsplassen fungerer utmerket som den er.


#41

gullet sa for siden:

Tillit er vel uansett et viktig element i kjøp og salg, både her og på andre steder på nettet.
Om jeg handler dyrt eller billig, er det uansett ergelig dersom varene ikke passer eller på andre måter ikke tilsvarer mine forventninger, og det er en god løsning å selge den videre.
For min del er det enkelt å eventuelt selge noe her på forumet. Jeg vet at her finner jeg kjøpere til mine evnt varer.


#42

HP sa for siden:

Jeg mente å skrive det slik det er, for å unngå at enkelte mistenker en for å selge tyvgods når en selger varer i "byttbar stand". Om en selger tyvgods så skriver man hva man vil, uærlig er en da uansett.


#43

Muad'Dib sa for siden:

Jeg kjøper kun av folk som har vært på forumet en stund, som har bra med ryktepoeng og som jeg føler at jeg "kjenner". Har kjøpt MYE og solgt litt herinne og på NM gjennom tiden, og er aldri blitt skikkelig snytt. Men jeg har da sett plagg hvor selger har oppgitt en høy nypris, mens jeg forlengst har sett samme plagg i butikkene til opptil 70% minus. Så litt privatkremmeri har det vel vært !

Dette med "lappen på" er jeg uansett skeptisk til - mange lapper sitter fast med sikkerhetsnål fra butikken - det er bare å ta den av, bruke plagget, og sette nålen på igjen.

Jeg ville være forstander av, at man skal ha et vis antal ryktepoeng/innlegg for å se kjøp/salg forumet. På denne måten unngår man, at det får et alt for kommersielt præg.

Selv legger jeg ind imellem nye plagg ut for salg. Dette er ting som jeg har kjøpt over nettet eller på salg sæsonen før, og som ikke passer. Då prøver jeg, om jeg kan få noe for det, før jeg forærer det til venner.


#44

Miss Norway sa for siden:

Jeg har med vilje valgt å ikke nevne min evne til å kjøpe klær (som er utsolgte i min størrelse) for å slanke meg inn i dem. Jada.

Året etter henger de der, like forbannet for små, men i tillegg kanskje umoderne. Med lappene på.

Jeg har for øvrig av og til sett plagg på loppemarked med lappene på. Jeg antar at de færreste butikktyver stjeler kun av psykiske årsaker; de fleste vil vel enten stjele det til eget bruk eller for salg. Ubrukte klær som havner på loppis tror jeg nok at man kan ane historien til. :knegg:


#45

malena sa for siden:

Hattifnatten: Hva vet du om selgere her inne ikke annonserer de samme tingene på Finn også?

Så lenge det ikke er snakk om at det drives forretning så ser jeg ikke problemet med at ting selges med lappen på.

Dessuten er det mye mer morro å selge her framfor på Finn.
Man handler med folk man kjenner (til en viss grad i alle fall), og det foregår en mye bedre kommunikasjon rundt handelen enn på Finn.

Sikkerheten ser jeg ikke på som noe problem. Hvis man prøver å svindle noen på et forum så er man temmelig dum. Det kan tenkes han/hun klarer det én gang, men den risikoen må man jo ta enten det er snakk om brukte eller nye ting hvis man vil bruke markedsplassen.


#46

Filifjonka sa for siden:

Jeg føler meg mye tryggere med å kjøpe noe her enn på finn.no. (Har aldri kjøpt eller solgt noe der).
Her kjenner/har jeg et visst inntrykk av selgerne, og hvis mange andre er fornøyde regner jeg sjansen for å få en pakke gamle aviser i posten som minimal.
Men det er jo selvfølgelig alltid en liten risiko med å handle brukte (eller ubrukte) ting på nett på den måten.


#47

Snippa sa for siden:

Nå snakker jeg på generelt grunnlag -jeg kjenner ikke kjøp og salg sidene her inne så godt, og heller ikke brukerne, men i tillegg til det fnatten sier om tyvgods, snakker hun vel også om å bruke sidene her som nettbutikk? Jeg er selv moderator på kjøp og salg-sider på et forum, og der er det mange som bruker sidene som sin inntektskilde eller biinntekt. Annonsene ser ut som brukte klær, feilkjøp eller gaver som ikke er brukt, men man skjønner jo etterhvert at dette er snakk om import av klær som selges via småannonser. Kanskje det ikke er et problem her, kanskje det ikke er et problem noe sted, men å diskutere hvorvidt kjøp og salg-sidene skal være kommersielle eller ikke, synes jeg er en riktig diskusjon å ha. Dersom noen her inne bruker trådene som sin nettbutikk, synes jeg personlig det er mer ærlig å annonsere det ut i fra hva det er, ikke under skinnhistorier om å være feilkjøp, gaver eller annet ymse (som sagt: kjenner ikke forumet her, snakker på generelt grunnlag).


#48

Doxa sa for siden:

Jeg ser ikke helt problemet. Spesielt i og med brukerne her er mer "kjente" enn på feks Finn.
Feilkjøp skjer og spesielt via internett. Og da synes jeg det er mye bedre at andre kan ha glede av ting via videresalg, enn at ting blir liggende for så å bli kastet/gitt loppis.


#49

Martis sa for siden:

Nå har ikke jeg solgt noe her inne :lat: , men jeg kjenner meg igjen i det å ha en del klær med lappene på i skapet. Enten ting jeg har importert eller ting som er for små eller ikke slik jeg trodde.

Jeg har handlet litt på kjøp og salg forumet og det at forumet er så "lite" gjør at det oppleves som veldig trygt.

Jeg har aldri tenkt tanken at noen har "nettbutikken" sin der :naiv:


#50

Snippa sa for siden:

Jeg har solgt ting med merkelapp på jeg og -riktignok ikke her inne. Det kan vel skje alle at man kjøper noe feil man ikke gidder eller ikke kan få levert tilbake. Selv er jeg litt for ivrig på å hamstre sko til ungene på salg, men det er jo ikke alltid de passer når sesongen kommer........


#51

malena sa for siden:

Men vil ikke slik bruk skinne igjennom ganske fort? Jeg synes det er bedre å innrapportere slike brukere og sperre deres adgang til markedsplassen fremfor å lage generelle restriksjoner (antall annonser i mnd osv) for alle brukere.


#52

HP sa for siden:

Når du da selger skoene videre, oppgir du da hva du betalte eller veiledende pris? (Ikke bare rettet til deg, men siden du nevnte det å selge videre ting som er kjøpt på salg)


#53

Snippa sa for siden:

I sånne situasjoner skriver jeg både hva som er veiledende pris, og hva jeg betalte :)


#54

Elisabet sa for siden:

Det systemet på Finn driver jeg og tester ut for første gang nå med en som har kjøpt noe av meg. Og mere tungrodd system skal en lete lenge etter. Helt håpløst. Jeg får kanskje pengene mine til slutt, men nå er i alle fall endelig varen på vei til kjøpere etter mye sommel fra Payex. :rolleyes:

Jeg synes det er helt greit at folk selger klær med merkelappen på. Jeg skjønner godt at folk gjør feilkjøp og ikke får byttet igjen fordi de først angrer en stund etterpå når de ser at plagget ikke blir brukt eller at det er litt feil størrelse. Eller en handler noe en har lyst på på nettet, så passer det ikke. Jeg synes heller ikke det skal være noe restriksjoner på antall annonser pr. måned og sånn, men at alle bruker skjønn. Jeg synes det er litt dumt når en bruker legger inn 5-6 annonser med ett plagg i hver annonse og fyller opp mesteparten av førstesiden. Det er det som irriterer meg mest på markedsplassen her noen ganger. Greit at en ikke skal ha alt i store tråder, men en kan jo bruke litt skjønn på hva som er mest praktisk for alle brukerene som vil selge noe. :)


#55

Miss Norway sa for siden:

Jeg føler det blir helt irrelevant hva vedkommende betalte selv for varen. Ja, kanskje er den kjøpt på salg - eller noen måneder før til full pris - spiller jo ingen rolle egentlig?


#56

Filifjonka sa for siden:

Enig. Hvis en vare stort sett selges til 1000 kroner rundt omkring, og noen har vært så heldige å få kjøpt den for 300, vil det jo fortsatt være et godt kjøp om vedkommende selger den videre for 500. Sånt blir jo umulig å kontrollere uansett.


#57

malena sa for siden:

Enig med Missa. Det er vel ikke svindel så lenge man oppgir riktig veil. pris?
Da kan vel kjøperen selv avgjøre hvor mye hun/han er villig til å betale.


#58

Candy Darling sa for siden:

Ja, det ER jo forsåvidt det, men jeg har selv irritert meg litt over noen som i andre fora har laget en hulketråd om hvorfor de må selge vognen sin, koster 9000,- på Fru Lyng, mens et enkelt søk får opp hvor fantastisk lite de betalte da de importerte. Jeg liker ikke å føle meg lurt, og personlig synes jeg det er litt lureri å selge en vogn eller et par sko for mer enn du betalte. Hvis man da ikke har det som levebrød. Og da synes jeg man skal være ærlig på det.

Jeg hinter IKKE til noen bestemt, og ser at det ikke nødvendigvis er rasjonelt, men sånn føler jeg det. :føler dypt:


#59

malena sa for siden:

Men for å gå til en ytterlighet; hva om man har fått plagget? Det er nytt, med lappen på, men du ser at du ikke kommer til å bruke det. Skal man gi det bort, da?


#60

Candy Darling sa for siden:

Nei, det blir liksom litt annerledes. :logisk: Men da ville jeg latt kjøper også få en bra deal. :edel:


#61

Miss Norway sa for siden:

Da er de jo tjukke i huet. :fnise: I tillegg til å være sleipe.


#62

Canisa sa for siden:

Da lyver man jo ...

Om man ønsker "norsk" brukt-vogn-pris kan man jo bare skrive hva man ønsker, ikke lyve om hvor den er kjøpt.


#63

malena sa for siden:

:nemlig:


#64

Avatar sa for siden:

Har sett sutretråder om det også jeg. :nemlig:


#65

Miss Norway sa for siden:

De fleste som kjøper vogn vil ha med kvittering uansett. erfaren


#66

malena sa for siden:

Ikke jeg. :brent dust:


#67

Tallulah sa for siden:

Jeg syns det er helt greit at noen setter opp veiledende pris. Om noen har fått en bra deal og allikvel selger det til under veiledende pris så vil jo jeg ha fått en grei deal uavhengig av hva de betalte for varen.

Det ble en krøkkete setning, men dere skjønner vel hva jeg mener.


#68

-ea- sa for siden:

Selvsagt kan man bli lurt på Finn! De som ikke har rent mel i posen, bruker ikke betalingssystemet der inne. Mange som også har rent mel i posen, bruker det heller ikke, bare så det er sagt. Jfr Elisabeth sin kommentar om hvor tregt det systemet er.

Ellers har jeg ingen tanker om kjøp og salg her, jeg følger lite med på sånt. Men tidligere har jeg solgt en god del babystuff på "et lignende forum", syns som de andre at det er greit å handle her hvor "man kjenner alle".


#69

Azi sa for siden:

Melder meg inn i naivklubben!


#70

Muad'Dib sa for siden:

Hmm... min bror i Sydney travet byen rundt for å finne meg en Sass & Bide bukse som jeg hadde i samme str. herhjemme. Det viste seg at buksen i jeansversion var MYE mindre enn i sort, ergo, jeg prøvde å selge den. Buksen kostet her 2000 kr dengang, jeg vet ikke hva brormann gav (utover besværet) men jeg ønsket ikke å selge buksen for en slik for det. Forærede den derfor hellere til en "real life" veninne.

Kvalitetssikring er til gjengæld noe som jeg godt kunne tenke meg. Jeg har f.eks. både kjøpt en topp som ble solgt som str. 40 og var merket som det, men som viste seg å være en str. 36, og en dunjakke som var komplett ubrukelig fordi den dunet så innmari. I begge tilfelde var pengene bortkastet, og det kunne jeg godt ha vært fri for.


#71

Muad'Dib sa for siden:

Da quotet jeg feil, gitt. Ville quote den melding som sa at kjøper bør få en bra deal dersom man selv gjorde det.


#72

Ru sa for siden:

Man vet aldri. Aldri!

Jeg har f.eks. shoppet litt hos Canisa. Jeg kjenner jo ikke henne noe særlig, utover at jeg har lagt merke til henne i noen diskusjoner og slikt. Jeg har aldri truffet henne, og hun bor langt unna meg, så noe henting/bringing er uaktuelt.
Nå som jeg har kjøpt litt av henne, så liker jeg å tror at jeg vet hva jeg får når jeg handler med henne, men sikker kan jeg jo ikke være. Uansett så er ikke dette en bruker jeg ville handlet med store summer hos, ikke med en gang i hvert fall.

Hadde jeg skulle handlet med Glitterchick f.eks. hadde det vært annerledes. Jeg vet hvem hun er, jeg har truffet henne IRL, jeg vet hvor hun bor, og i det hele tatt. Det gjør det jo mye enklere for meg å handle med henne, selv om vi bor langt unna, så går det an å få til hente/bringe avtaler.


#73

HP sa for siden:

Det er jo ofte en grunn til at en får en vare på salg, utgående modell for eksempel, og i det tilfellet så er det den nye modellen som er verdt veiledende pris, mens den utgående er verdt salgsprisen. Det varierer jo selvsagt litt på hvilken type vare som omsettes.

Om noen konsekvent selger for mer enn de kjøpte for, så blir det jo også kommersiell aktivitet, noe som ikke er tillatt iht forumreglene.

Ellers så vil jeg oppfordre folk til å stille kritiske spørsmål i salgstrådene, som feks "hva betalte du for den?". Salgstrådene blir ikke slettet før en stund etter handelen er fullført, så det går an å gå tilbake å se hva som har blitt sagt. Om noen skulle ønske en salgstråd åpnet igjen så er det bare å kontakte moderator/admin.


#74

Canisa sa for siden:

:nemlig:

Min mor som jobber i politiet er rystet over at jeg stoler på fremmede mennesker jeg ikke vet hvem er, så det er mulig jeg er fryktelig naiv. Da hun fikk vite at jeg hadde overført 4000,- til en dame for en vogn jeg bare hadde sett bilde av holdt hun på å besvime.:knegg: Har handlet endel både her inne, på NM og på Finn, og alle handlene har ikke vært like vellykkete.


#75

MissS sa for siden:

Mulig jeg også er naiv, men jeg velger å fortsette å være det. Og jeg er selvsagt veldig glad for at også andre gjør bomkjøp. :nemlig: Selvsagt føles det tryggere å kjøpe av folk jeg kjenner IRL som f.eks Angelique, men jeg har tatt sjanser men da ikke med høye summer. Det må være noe jeg har råd til å tape.


#76

nikki sa for siden:

Det er ikke så mye jeg handler på nett,men noe har det jo blitt.
Har egentlig vært heldig,tror jeg.Følte meg lurt en gang og laget litt "styr" for vedkommende om det,men personen gjorde allikevel ikke opp for seg:mad:
Handlet jo seff aldri mer med denne selgeren.Ingen fra FP,bare for å ha det helt klart;) Her har jeg bare hatt strålende handler,både som selger og kjøper.


#77

Doxa sa for siden:

Klart; er man skeptisk så er man skeptisk. Og da bør man holde seg unna netthandel.

Poenget mitt er at man "kjenner" hverandre bedre på et forum som dette enn man gjør på feks finn.no.
Jeg har solgt på finn.no, men da har kjøper kommet "in person" og hentet varen hjemme hos meg. Kjøpere som vil ha varen sendt eller bare kommunisert via sms "fordi de er på hytta med dårlig dekning" har jeg avvist.

Jeg er såpass skeptisk at jeg ikke ville kjøpt noe på finn.no. Så "ja" jeg er vel naiv som føler jeg "kjenner" endel av selgerne her inne.
Prisen på varer jeg har ønsket har jeg jo akseptert og selger har holdt hva de har lovet, så jeg har ingen grunn til å være noe annet enn å være positiv.

Men for all del; det finnes mennesker med skjult agenda over alt. :skeptisk:


#78

Miss Norway sa for siden:

Jeg går jo ut fra at beløpene har litt å si vel? Om noen selger godt brukte barneklær de selv har arvet gratis for 20-30 kr plagget så er ikke det "kommersiell aktivitet" i mine øyne? ikke slik som jeg har oppfattet forumreglene ihvertfall. Correct me if I am wrong! :jupp:

#79

nikki sa for siden:

Jeg kjøper mest av "faste" selgere.Da vet jeg at om jeg kjøper ei veske el ett plagg til 2000,-så er det helt trygt.Legger ikke ut nickene her,men dere vet hvem dere er:D


#80

HP sa for siden:

Selvfølgelig ikke, men om du feks importerer varer (via nettet, venner og kjente, eller egen butikk) og selger det videre som nytt med fortjeneste så blir det kommersielt. Om en arver eller får ting i gave så regner ihvertfall jeg det som det samme som å ha kjøpt det selv prismessig (når det kommer til å selge det videre).


#81

Tallulah sa for siden:

Eksempel: Jeg kjøpte en Reimadress i Danmark til noen hundrelapper billigere enn samme dressen kostet i Norge. Når sesongen kom passet den ikke lenger. Lappene hang på, dressen var ubrukt og jeg solgte den for litt mer enn hva jeg betalte for den, men mindre enn den norske summen for samme dress. Kommersielt? Den ble jo ikke importert med salgsfortjeneste for øyet.

Og for ordens skyld, det var ikke her eller på NM.


#82

Filifjonka sa for siden:

Jeg kan ikke se problemet med det.


#83

malena sa for siden:

.....

#84

nikki sa for siden:

Ikke jeg heller.


#85

Snippa sa for siden:

Ikke jeg heller. Men hvis du importerer 25 Reimadresser som du selger for noen hundrelapper mer enn du kjøpte de for, og i tillegg har en haug av andre tråder med dresser, bukser, gensre osv, synes jeg ikke du har noe på denne type salgssider å gjøre.


#86

Tallulah sa for siden:

Det er jeg helt enig i.


#87

HP sa for siden:

Du må se det i sammenheng med innlegget Miss Norway kommenterte, der skriver jeg at om en konsekvent selger med fortjeneste, altså ikke bare importerer 1 reima-dress.


#88

~TM~ sa for siden:

Nei, men det er jo noe helt annet enn å kjøpe/importere til eget bruk og ombestemme seg.


#89

Tallulah sa for siden:

Oki, da leste jeg litt fort. ;)


#90

Snippa sa for siden:

Så klart :)


#91

Avatar sa for siden:

Av alle de innleggene jeg har sett på diverse fora, så har jeg kun sett en bruker hvor jeg mistenker dette.
Det er ikke her, men på et annet forum. Selgeren får aldri solgt klærne sine da, for de er litt...spesielle? :humre:
Det som overrasker meg mest er at selgeren ikke har blitt nektet adgang til markedsplassen...


#92

Nynne sa for siden:

Samme her! Når jeg i tillegg omtrent alltid får med kvittering fra f.eks.Angelique (som er flink til å sende med det!) ser jeg ikke problemet med hvorfor jeg ikke skulle kjøpe dyre klær her inne. Jeg har kjøpt masse her inne og det har vært fra koselige damer jeg har blitt bedre kjent med etter hvert. Mye tryggere å kjøpe fra de enn fra folk man ikke kjenner inne på Finn.no

Jeg har forresten også masse klær som henger i skapet med lappene på som jeg rett og slett har glemt eller som ikke var helt min smak likevel når jeg har kommet hjem fra "kjøpsrusen".
Har aldri vært flink til å bytte klær eller deponert, mest pga. latskap og dårlig tid bestandig.Har ikke solgt mye her inne, men det er mest fordi det er så jobb med å ta bilde, sette inn, pakke og sende avgårde :lat:
Jeg synes det er flott at man kan få gleden av å kjøpe klær her inne for en litt billigere penge enn i butikkene.


#93

Ibidelma sa for siden:

Siden tulla er FØRSTE barnebarn på begges sider og FØRSTE olderbarn og tantebarn....ja, første i sin "generasjon" så har vi fått så ENORMT mye til henne. Dessverre får vi ikke brukt alle klærne, og jeg har latt merkelappene være på til vi har fått bruk for klærne. FIkk klær fra str 50-80 de første månedene og kan derfor ikke bytte noe i butikken nå.
Har masse klær liggende med prislappen på, tror det gjelder for mange :)
Tror generelt at folk er ærlige. Det finnes noen få uærlige, men de er så få :snill:


#94

amo sa for siden:

Signerer innlegget i helhet, med unntak av at jeg ikke kjenner Angelique irl.:knegg:
Solgte litt klær på nm og mulig jeg legger ut litt mer her om jeg får "ånden" over meg.

Jeg har hatt en ubehaglig overraskelse med handling på nm, og det var mitt første salg. Jeg hadde tatt bilde av en bukse, men ikke skrevet at den var capri. Kjøper lagte et stort nummer av det, og jeg følte jeg ble beskyldt for å svindle.Jeg overførte penger til kjøper igjen og ba kjøper beholde buksen. Følte det ganske urettferdig og mulig det var en bruker som så en måte å tene penger på. :vetikke:

Jeg betaler det selger forlanger for klærna, og synes jeg prisen er for høy så lar jeg vær å kjøpe. Irriterer meg ikke over prisnivået, det er det nå opptil selger å bestemme.


#95

Polyanna sa for siden:

Å "kjenne" noen er jo ikke noen garanti mot at varer er tyvegods hverken her eller irl.

Jeg har brent meg ang. tyvegods EN gang. Og det var et irl-kjøp for mange år siden. Vi trengte en tv til hybelen. Broren til en i fellesskapet forhørte seg og en bekjent av ham hadde en tv å selge. Så den kjøpte vi, for 800 kroner. Et gammelt rukkel. Vi ante virkelig fred og ingen fare. :med-i-naiv-klubben:

Vel, da vi kom tilbake fra juleferie var tv-en hentet av politiet. Vi fikk ingen reaksjon utover at tv-en forsvant. Men ubehagelig var det jo uansett.

Poenget: Man får sikre se så godt man kan, men BOMBEsikker kan man ikke være så lenge man kjøper av andre enn helt nære venner og familie. (Og selv da kommer det antagelig an på omgangskretsen. :knegg: )

Ellers så MÅ jeg bare motsi litt av Finn.no-"hetsen", som en svoren fan. Vi har solgt en masse ting på Finn, og aldri hatt problemer. Vi har solgt alt fra kjøkkeninnredning til en gammel do-kost. :fnise: Flaggstang. Garderobeskap. Stygge, gamle hyller som noen hadde bruk for på en hybel. Og jeg fikk kjøpt billetter til Spellemann på taket da alt var utsolgt og det til en brøkdel av prisen! Jeg syns det er et strålende "tiltak" for gjenbruk. :nemlig:


#96

Olympia sa for siden:

Kan signere her. Har heller aldri hatt problemer med finn.no, og bruker meg ofte av det. Har solgt mye, og gitt bort enda mer, i tillegg til at jeg har kjøpt noe. Veldig fornøyd med finn.no!


#97

nikki sa for siden:

Når vi snakker om Finn.no...
Det er ei som har lagt inn en annonse for å selge ei brukt stringtruse:eek:

Må jo være en flipp men allikevel...:rolleyes:


#98

Polyanna sa for siden:

Huff. Verre enn dokosten, det. :p

Men det er vel faktisk en viss etterspørsel etter brukt undertøy, sies det. Det finnes så mange slags folk der ute...


#99

Garbella sa for siden:

Jeg og. Har gitt bort masse igjennom finn, solgt noe og kjøpt noe. Men når det gjelder kjøp så møter jeg selger direkte altså.


#100

Miss Norway sa for siden:

Jeg liker godt å kjøpe på Finn. Alltid i Oslo, alltid cash/pickup.

Men å selge blir pes synes jeg, spesielt jeg som alltid legger ut veldig billig for å bli kvitt det med én gang.

Husker det var en som mailet ang en vogn jeg skulle selge (billig, mot avhenting) . "Jeg tar vogna". Ingen andre opplysninger eller spørsmål, ingen detaljer. Javel. Jeg ber ham ringe, og det gjør han til slutt. Så spør han om hvor jeg bor (adressen stod i annonsen). Så blir han sinna - for det var jo helt feil T-bane, og altfor langt å gå, og han hadde jo ikke bil må vite. "Du blir nødt å komme her med den, så får jeg se på den derre vogna!"

Yeah. Right. Det ble ingen handel for å si det slik.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.