Trixie sa for siden:
Snuppa skal leve glutenfritt i en periode nå, og det er en hektisk bursdagsperiode vi går inn i.
Tenkte det var kjekt å lage noe å fryse ned så hun kan få med seg.
Sjokoladekake?
Boller?
Et godt brød?
Pizzabunn?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.
Trixie sa for siden:
Snuppa skal leve glutenfritt i en periode nå, og det er en hektisk bursdagsperiode vi går inn i.
Tenkte det var kjekt å lage noe å fryse ned så hun kan få med seg.
Sjokoladekake?
Boller?
Et godt brød?
Pizzabunn?
Kanina sa for siden:
Det kommer jo an på hvor du bor, men velassorterte matbutikker har gjerne en del som kan være nyttig. Vår lokale Rema-butikk har Fria-brød i fryseren. De er helt OK, men bør tas opp av fryseren og tines ved behov, ikke hele brødet. Men med "brød" mente du kanskje pølsebrød? Jeg lærte å lage pølsebrød ved å lage en deig uten fiberhusk, som kunns sprøytes ut på bakepapir i passe pølsebrødfasong. Har ikke oppskrift nå, men bruk en oppskrift for fine rundstykker. Ultra pleier å ha frosne lomper, NB bør ikke tines i mikroen, da blir de til papp. :knegg: Det går også an å bake lomper selv, å fryse ned.
Sjokoladekake, muffins, eplekake etc egner seg godt til porsjonsfrysing, og tiner raskt. Toro har glutenfrie muffins og langpannesjokoladekake som er helt OK.
Kanina sa for siden:
Jeg har ikke så veldig god erfaring med ferdig-pizzabunner, men det er veldig greit å bake selv, husk fiberhusk (blandes i væsken). Jeg pleier å kjøpe Toro lys glutenfri melblanding, og på posen står en oppskrift. Jeg modifiserer den litt ved å ha i olje, samt at jeg blander væsken og gjæren med 1 ts fiberhusk og lar svelle. Da blir deigen håndterbar og kan kjevles ut.
mkj sa for siden:
Det vet du sikkert, men i fall ikke - toro sin langpannesjokoladekake er glutenfri, god er den også!
celebelen sa for siden:
Skal hun "bare" kutte ut gluten, eller hvetestivelse også? Det er visst noen av kakemiksene som inneholder stivelsen.
I Lille Villes bursdag hadde vi muffins med glutenfritt mel, de gikk ned på høykant hos alle barna.
Syrin sa for siden:
I kaker og pizza kan du som regel bruke din vanlige oppskrift, men med glutenfritt mjøl, i den grad du pleier bake slikt sjølv. Pizza basert på vanlig deigoppskrift blir godt :)
Elles finn du masse gode oppskrifter her inne, berre søk på glutenfritt :)
Trixie sa for siden:
Men fiberhusk altså, er viktig? Er det helsekost eller matvarebutikker sm har det?
LilleLeo sa for siden:
Nigellas sjokoladepavlova?
Che sa for siden:
"skumkake" er en slager om det er hvetemel man skal holde seg unna:)
Syrin sa for siden:
Gele.
Mi jente elskar pavlova, og dei fleste barn elskar pikekyss (som pavlova på ein måte er) med vaniljekrem og masse frukt. Alternativt kan barna lage si eiga "kake" med å servere pikekyss, vaniljekrem, krem, frukt og bær.
Men altså Toro langpannekake går unna den, om ho kan ha hvetestivelse.
Syrin sa for siden:
Fiberhusk inngår i ein del spesialoppskrifter for glutenfri gjærbakst. Helsekost har det. Eg brukar det sjeldan, men eg bakar i grunn lite gjærbakst til henne.
Fria sine brød er pop hos oss, særlig dei som har grøn pose. Det er ganske stor forskjell på kjøpebrød, så du må kanskje prøve ut fleire ulike før de finn det som smakar. Vi tar ut ei og ei skive og tinar i brødristar. Skiver til matpakken smør eg frosne.
Kanina sa for siden:
Du kan lage pizza uten, men da må du belage deg på å smøre deigen utover bakepapiret. Men det går, det også. Evt prøve å kjevle ut på bakepapir med plastfolie oppå deigen så det ikke sitter fast i kjevla.
Syrin sa for siden:
Hm. Eg syns det går greit uten, deigen trykker eg ut med hendene, omtrent som paideig, og er ikkje spesielt klissete? Men fiberhusk gjer det ferdige bakverket mindre tørt og smuldrete. Til ein viss grad i alle fall. Dette er jo eit vanlig problem med glutenfri gjærbakst...
Kan kjøpast her, og jo, deigen blir kanskje meir elastisk av det. Allergimat er elles ei veldig ok side der du kan bestille alt du treng. Greit å ha litt knekkebrød på lur f.eks
Pesten sa for siden:
Toro sin langpanne sjokolade er knallgod.
Vi lager også flytende pizza. Bare husk å smøre bakepapiret godt først.
Rema har mange gode glutenfrie melblandinger. Wasa sine knekkebrød er også godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.