Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan har dere mottatt avslag på bhgplass?

#1

cecix sa for siden:

Litt klønete overskrift, men jeg skal forsøke å forklare. Jeg lurer rett og slett på hvilken måte dere har mottat avslag om bhgplass? Altså, er det i skriftlig form, muntlig i bhg, pr telefon osv?

Saken er at vi har søkt lillebror inn i samme bhg som storebror fra høsten av. På lørdag traff jeg tilfeldig en annen mor som også har et barn i denne bhg. Hun har også en liten jente som hun nå har søkt full bhgplass til. Hun forteller jublende at hun på fredag ettermiddag, da hun hentet storebroren, hadde fått et brev i hånda av styrer. Det viste seg å være tilbud om bhgplass, og hun lurte på om jeg også hadde hørt noe?
Neeeeei, måtte jeg si. Jeg hadde hverken sett eller hørt noe, men tenkte at jeg muligens kunne ha oversett brevet da jeg hentet gutten min, så jeg fikk kikke litt bedre etter i hylla hans i dag.
Da jeg kommer i bhg ligger det ingenting, i hverken hylle eller postkasse. Vi var flere foreldre i garderoben, og da jeg hørte styreren (det var hun som tok imot i dag) snakke om brevene som var sendt\levert ut til de andre foreldrene, spurte jeg om når jeg kunne forvente en tilbakemelding på søknaden vår.
Svaret jeg fikk var; "Det er over det. Det ble bestemt forrige tirsdag, og Lucas er ikke med. Vi skal ha nytt møte den 23". Den 23april spurte jeg? "Ja, da får jeg vite litt mere" svarte styrer.

Altså, det er ok at vi ikke får plass. Selv om vi ønsker det veldig, er jeg klar over at det er et sjansespill å få bhgplass akkuratt der man ønsker. Men jeg skulle jo gjerne sett at avslaget hadde kommet i brevsform, eller evnt en telefon e.l. Ikke slik som dette? Det oppleves som rimelig uprofft og tilfeldig, den informasjonen jeg fikk i dag. Og det med flere av de andre foreldrene som tilhørere. Den bhgplassen betyr faktisk ganske mye for oss.

Eller er jeg på helt på jordet? Hvordan fungerer det i andre barnehager? Kanskje det er bare jeg som ikke helt har dagen?


#2

Veronal sa for siden:

Hos oss så ble tilbudsbrev sendt ut 23. mars (det har vi ikke sett noe til), så går de en runde med suppleringsopptak (har foreløpig ikke sett noe til det) før endelig avslag blir sendt ut til de gjenværende ulykkelige i løpet av april ( :leppe: ).


#3

turi sa for siden:

Har ikke fått noe avslagbrev, men siden jeg jobber der veit jeg jo at han ikke kommer inn.. Sukk!! 2.året han ikke kommer inn, snakk om goder når en jobber i kommunen.


#4

Mandarin sa for siden:

Vi fikk brev i posten fra kommunen. Det er de som ordner alle opptak i denne kommunen. Nå venter jeg på neste runde. Ringte i dag, men det var ikke klart enda.


#5

bina sa for siden:

Hva skulle styrer gjort da når du spurte? Nektet å svare?

Det jeg mener - du får sikkert brev til slutt. Men foreløpig kan det hende de velger å avvente, i håp om at det skal ordne seg likevel. Greit å se hvor mange som takker ja og nei før de sender ut avslagene.

Du får sikkert brev, men du valgte altså å spørre før du fikk brevet. Jeg syns ikke det var galt av styrer å gi deg svar på det du spurte om.

For problemet her er vel egentlig ikke at du fikk vite det på den måten, men hva resultatet var. Derfor går det innpå deg, tipper jeg.


#6

safran sa for siden:

Hun spurte da bare om når hun kunne forvente svar på søknaden, og da kunne styrer fint svart på bare dette.


#7

Ru sa for siden:

Vi fikk ikke noe annen beskjed enn en stund etter opptaket av vi sto på venteliste der og der, og om vi fortsatt ønsket å stå på venteliste.

Her er det samordnet opptak og det er jo enkeltvedtak som blir gjort - de skal være skriftlig.


#8

cecix sa for siden:

Presiserer: Jeg spurte kun om når jeg kunne forvente svar. Ikke full utredning om hvorvidt vi har fått plass eller ikke.

Jeg synes bare praksisen er rar. Hvis man feks søker en studieplass, får alle svar omtrent rundt samme dato. Enten har man fått plass, eller så står man på venteliste. Med en grei orientering om når man kan forvente å høre noe mere (neste inntaksrunde).
Hvorfor kunne ikke barnehageinntaket vært organisert på samme måte?


#9

Adrienne sa for siden:

Da vi fikk avslag for to år siden fikk vi det i et brev sendt av kommunen. Men de kunne nok ha vært litt smartere, for det manglet informasjon om hva som kom til å skje videre, så de mottok nok noen telefoner i dagene som fulgte.


#10

Misteri sa for siden:

Vi fikk brev i posten, tok dødslang tid for de hadde sendt det til feili adresse, så vi måtte purre på brevet.

Det jeg henger meg litt opp i her, har de sagt ja til en annen som ikke har barn i barnehagen der fra før, eller søsken? Får har de det, så har de bommet grovt. Ditt barn skal nemlig prioritert forran andre søkere som ikke har søsken i barnehagen, de eneste som kan komme forran er det med medisinsk grunnlag.

Jeg hadde ikke godtatt det avslaget på verken måten det blir gjort på og eller før jeg hadde sjekket ut med det jeg nevner. Ditt barn skal ha søskenprioritering.


#11

bina sa for siden:

Jo, men som en annen så enkelt forklarer, de sender først ut opptaksbrev, så venter de på supplerlingsopptak, og DERETTER sender de ut avslag.

Om styrer hadde sagt "du får svar etter suppleringsopptaket" så ville det jo i praksis vært akkurat det samme. For hun ville jo likevel skjønt at barnet ikke hadde fått plass i hovedopptaket.

Dette er vanlig praksis, så vidt jeg vet, at avslag ikke sendes ut før etter supplerlingsopptaket.


#12

Misteri sa for siden:

De jeg kjenner som har fått avslag har fått brev i posten om dette. De fikk det innen påskestart.


#13

bina sa for siden:

Barnehageinntaket er organisert sånn at de prøver å ordne plass til flest mulig før de begynner å si nei.

Hvis styrer hadde sagt at "du får svar etter suppleringsopptaket" - hva ville du tenkt da? Ville ikke det også vært "svar" på om du fikk plass eller ikke?


#14

cecix sa for siden:

Jeg er tydeligvis barnehagejomfru, men jeg synes faktisk dette er en pussig praksis.
Det jeg mener er at alle som har søkt plass, burde få en tilbakemelding på hvordan man ligger an. Gratulerer til alle som har fått plass i første runde, men burde ikke de som ikke har fått plass også få en tilbakemelding på det? Jeg hadde forventet en ryddig beskjed om hvordan vi lå an, tidspunkt for neste runde osv. Slik det er nå, blir jo informasjonen veldig tilfeldig? I hvertfall for den som ikke har blitt tilbudt plass.


#15

bina sa for siden:

Ville det ikke vært enda mer uryddig å få brev den 13. april om at "dessverre...", for så to uker senere å få brev med "gratulerer..."? I mellomtiden der ville du sikkert prøvd å finne løsninger - og så kommer enda et brev?


#16

gullet sa for siden:

I vår kommune var det litt rabalder om dette for 2 år siden.
Da var praksis slik at det bare var de som fikk plass som fikk svar.
Dvs at dersom du ikke fikk plass ved suppleringsopptaket fikk du heller ikke noe svar, men ble "lagt" i ventelistekøen.
Dette fordi det kostet så mye penger å sende ut brev til alle som hadde søkt.

Fylkesmannen gikk den gangen gjennom praksisen og presiserte at alle hadde krav på svar i fht forvaltningsloven, uansett hva vedtaket ble.
Kommunen/den enkelte barnehage sender nå ut svarbrev til alle som søker, men det kan hende at noen venter til opptaket/fordelingen er ferdig med å sende ut avslagene.


#17

cecix sa for siden:

Kjære deg, prøver du å misforstå litt med vilje eller?

Jeg forsøker å si noe om at muligens kunne bhginntaket vært organisert på en litt annen måte. Hvis man har søkt en studieplass, får man jo en orientering om hvordan man ligger an. Enten så har du jo fått plass, eller så må du pent finne deg i å være på venteliste. Så står det jo et tidspunkt for neste inntak, og så venter man pent og pyntelig til da.

Det er jo ikke så forvirrende det? Eller hva Bina?


#18

smbr sa for siden:

Her hos oss ble positive og negative svar sendt ut med to dagers mellomrom.
Vi fikk vi ikke vite ut i fra brevet hvordan vi låg an til å få plass - det får man vite ved å kontakte de aktuelle barnehagene. Vi låg heldigvis forholdsvis godt an i køen (søskenprioritering), så jeg er forsiktig opptimist mht. suppleringsopptaket.

Jeg er enig i at alle bør få svar - enten det er positivt eller negativt.
MEN - da vi søkte i personalbarnehagen på Ullevål Sykehus i sin tid, så fikk vi ikke plass ved førsteopptaket. Men vi låg så langt oppe på listene at de regnet med at vi kom til å få plass, siden det alltid er noen som takker nei. Så de valgte å avvente med å sende ut svar, så vi fikk verken ja eller nei samtidig som de andre.

Lykke til med søknaden videre!


#19

Mams sa for siden:

Her i kommunen er det samordnet opptak for både private og kommunale barnehager.
Alle får skriftelig svar, også de som har barn i barnehagen.
Brevene kommer ikke fra barnehagen, men fra kommunen.

Først er det hovedopptak, og i midten av mai har de neste runde.
Den er såpass sent slik at folk rekker å klage på vedtaket.
Vi måtte gjøre det. Minsten hadde ikke fått plass, og kommunen hadde glemt å informere om at han hadde prioritering pga sykdom.
Så vi fikk først avslag, klaget og fikk plass i andre runde av opptaket.

Med mellomste fikk vi ikke brav fra kommunen, da ringte barnehagen.
Men det var fordi vi fikk plass før høsten, han begynte 1.april det året.
Men vi fikk også brev fra kommunen om at vi hadde fått plass når jeg tenker meg om, men det kom etter telefonen fra styreren da.


#20

Ru sa for siden:

Det er ikke sikkert. Det er ikke alle som har søskenprioritering.
Aleneforeldre og barn med medisinsk prioritering er de eneste som SKAL ha prioritering etter loven.


#21

turi sa for siden:

Driver og nileiter etter den loven, har du noen linker?


#22

Veronal sa for siden:

Barnehageloven.

www.lovdata.no/all/hl-20050617-064.html


#23

Elisabet sa for siden:

Her i kommunen vår så fungerer det sånn at får du plass så får du brev, om du ikke får plass så får du ikke noe brev. Ingen av de som ikke får plass får høre noe, men du får greie på om du ringer om når brevene er sendt eller får beskjed om at du fortsatt står på venteliste. Teit system.


#24

Carpe Diem sa for siden:

Har ikke lest hele tråden, men: opptaket kan være forskjellig fra kommune til kommune. Vi har søkt barnehageplass til vesla i to kommuner. I hjemstedskommunen fikk vi avslag brev fra alle barnehagene vi hadde søkt rett før påske (skriver ankene nå :knegg:)
I kommunen der jeg arbeider sendte de bare ut ja svarene før påske, så avventer kommunen svar fra alle som har fått tilbud om plass, og så sender de eventuelt ut nye tilbud til noen flere heldige barn og avslagene etterhvert. Så fra denne kommunen har jeg ikke hørt noenting siden vi søkte, men regner med å få avslaget om noen dager. (jobber i bhg selv, så har vært inne på opptaksprogrammet og sett...)


#25

turi sa for siden:

Da har det gått ut att aleneforeldre prioriteres etter det jeg skjønner. Men det kan jo være foreskjellig fra kommune til kommune. Jeg fant ikke noensteder i loven at de skal prioriteres, kun barn med spesielle behov og barnevernsbarn.

Og søskenprioriteringer er vel også fra kommune til kommune.


#26

Carpe Diem sa for siden:

Private barnehage kan ha i vedtektene sine hvilke grupper de ønsker å prioritere. Der jeg arbeider har bl.a. søkere som bor i samme skolekrets som barnehagen prioritet. Barnehagen er foreldreeid.
Forøvrig har barn med spesielle behov,søsken, barn av ansatte, barn som har alvorlig syke foreldre, tospråklige barn, barn som skal på skolen året etter etc ofte prioritet.


#27

Mei sa for siden:

I Oslo vet jeg at det ikke sendes ut endelig avslag før alle som har fått tilbud om plass har svart og takket ja. Jeg skjønner godt at det er grusomt irriterende, og jeg synes personlig det er alt for mye hemmelighetskremmeri rundt en prosess som mange foreldre ville hatt nytte av å vite mer om.

Jeg skjønner at de ikke kan sende ut avslagsbrev til alle for hver gang de gjør nye opptak etter at de har fått oppsigelser av plasser eller at noen takker nei til en plass. Oslo kommune er vel ikke kjent for å ha god råd. Jeg synes imidlertid at de kunne brukt litt ekstra ressurser på akkurat dette området, og latt foreldre sjekke ståa fks på nettet selv. Da slipper damene i bestillerenhetene å svare surt på ørtogførti telefonsamtaler fra "masete" foreldre hver dag. Og foreldrene får kanskje bedre nattesøvn av å vite at opptaksprossessen faktisk er nokså rettferdig.

Søsken har ikke prioritet, men dersom de allerede har plass i en annen barnehage i bydelen priorites overflytting til søskens barnehage.


#28

Mams sa for siden:

Det variere nok litt når det gjeldr hva som er prioritering hos de forskjellige kommunene.
Her er det i allefall søsken prioritering.
Tror faktisk søsken og barn av ansatte går foran syke barn, men der er jeg ikke helt sikker altså.
Men barn med prioritering har bare fortrinn i de kommunale barnehagene, de private kan velge fritt hva de selv vil (og skygger gjerne unna de med prioritering pga sykdom)


#29

Go\jenta sa for siden:

Bare de som garantert fikk plass i første opptaksrunde fikk brev her. Det er første suppleringsopptak i slutten av denne uka.

Synes det hadde vært greit om info kunne vært tilgjengelig, f.eks på nett for de som ikke fikk plass også. Man går og venter og venter på brev...tenk om det kom bort i posten osv......


#30

cecix sa for siden:

Ja akkuratt! Det er det jeg mener også!:jupp:


#31

livit sa for siden:

Vi fikk brev den gang vi fikk avslag. Det er jo dette som er korrekt ifølge forvaltningsloven ja...


#32

cecix sa for siden:

Nå må jeg bare få fortelle dere hva som har hendt :hyper:!
Jeg tok kontakt med kommunen i dag og ytret min frustrasjon og irritasjon over manglende informasjon om inntaksprosessen til bhg. Det hadde de aldri tenkt over sa de, og heller aldri hørt noe misnøye fra noen andre foreldre heller. Forslagene mine var såpass bra at jeg til slutt fikk snakke med den ansvarlige i kommunen for barnehagene, og hun var bare kjempepositiv til ideene mine og var fullstendig enig i at vi ikke burde ha det sånn! Ved neste års barnehageinntak blir det i min kommune MYE bedre informasjon til alle, også til de som ikke får bhgplass ved første inntak!!!

Hurra:glis:!


#33

Go\jenta sa for siden:

Så bra at det nytter å si fra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.