Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Flott kake til 10-årsjubilanten?

#1

Maxine sa for siden:

Guttungen blir 10 år om ei uke. Og det er jo rundt tall, ergo må vi ferie skikkelig, iflg bursdagsgutten :p

Han er ingen stor kakespiser, men liker det meste. Spurt hva han ønsker seg, og det var brownies eller marsipankake..

Jeg kunne tenkt meg å lage ei skikkelig fiiin kake, og bruke en del tøff dekor. Nå bor jeg dessverre for langt unna Salt til at jeg kan bestille fra henne, ellers hadde jeg nok bestilt skateboard- eller bmxkake :p

Noen med gode forslag? Jeg er ingen konditor, men får alltid skryt for at jeg lager gode kaker :)


#2

Salt sa for siden:

:rørt:

Men du, et opp-ned-skateboard klarer du?

Skjær ut formen av en langpanne, trekke med lokk, og så lage hjul av f eks marsipan med sugerør i mellom?


#3

Salt sa for siden:

Evt. skjære ut en rampe, kle med beige / grått lokk, og så sette noen sånne fingerboards fra lekebutikken rundt om kring?


#4

Maxine sa for siden:

Den så overkommelig ut! :hyper:

Hva er lettest å trekke den med? MMF? Sukkerpasta? Har muligens ikke tilgang til mikrobølgeovn når kaken skal lages.. .

Og du har sikkert gode forslag til fyll også? :blafre:


#5

Salt sa for siden:

Sukkerpasta. :nemlig: Gjerne smakssatt også. Lag halv porsjon, men kjøp to pakker melis så du kan tilpasse konsistensen. Jeg bruker ofte en del mer enn det som står i oppskriften. Den skal samle seg til en ball som ikke er klissete når den er ferdig. Og - lag den rett før den skal brukes, da er den lettest å jobbe med, den tørker nemlig ganske fort.

Hva slags kake skal du lage, da?


#6

Mamari sa for siden:

Salt; holder sukkerpastaen seg hvit eller gulner den om kaken blir stående?


#7

Salt sa for siden:

Den holder seg hvit.


#8

Mamari sa for siden:

Supert-sukkerpasta virker genialt, det skal jeg prøve. SB kaken er kjempefin!


#9

Salt sa for siden:

Jeg må bare si at skateboard-kaken er ikke min. Courtesy of Google.


#10

Maxine sa for siden:

Googlet frem masse kule skatekaker til inspirasjon :hyper:

Guttungen spiser som sagt det meste av kaker.. Men kunne tenke meg å lage sjokoladekake med bringebærsyltetøy og evnt lys krem til. Vaniljesmørkrem?

Men hva slags kakefarger kan jeg bruke for å farge sukkerpasta? Her er det ingen butikker som har så veldig mye slik, men tror det finnes noe på Obs eller Jernia??


#11

Obelix sa for siden:

Jeg kan jo dra fram min skateboardkake igjen


#12

Salt sa for siden:

Jernia, ja. Kjøp Wilton-farger. Vaniljesmørkrem er godt til sjokoladekake! :jupp:


#13

Maxine sa for siden:

Kanskje jeg skulle prøve meg på Red Velvet inni? Kan jo da lage rødt skateboard også :p


#14

Salt sa for siden:

Det er godt! :jupp:


#15

Maxine sa for siden:

Jeg fikk tak i svart og rød farge i hobbybutikken rett ved jobben, og ferdiglaget grønn sukkerpasta :D Litt enkelt, ettersom jeg ikke er hjemme når jeg lager kaka :p

Men, ellers noen tips for å få det til å gå smertefritt, Salt? Tenkte å evnt bruke kjeks med litt krem utenpå til hjulene, og evnt iskjekser til trucksene på skateboardet..


#16

Flubby sa for siden:

sjokoladetrukkede doughnuts som hjul hadde nok også vært kult.


#17

Maxine sa for siden:

Jeg kommer ikke til å bake det altså :knegg:

Og de ferdigkjøpte er vel i overkant store..


#18

Flubby sa for siden:

Er jo bare å lage tilsvarende større kake slik at de passer :knis:


#19

Salt sa for siden:

Smart, Maxine!

Tja... Tips. Ha nok smørkrem utenpå kaka, før du legger på lokk, sånn at du ikke får kake som skjærer hull i lokket.

Kjeks til hjul er sikkert lurt!


#20

Mamari sa for siden:

Obelix: Fantastisk kake!


#21

Maxine sa for siden:

Har ikke tenkt å bake til hele skolen til jubilanten altså :knegg:

Skjærer hull i? har alltid brukt masse krem når jeg lager lokk på, så det ikke blir skjoldete under :)

Vurderer nå om jeg kan bake kake på torsdag, som pyntes lørdag.. det hadde spart meg for veldig mye. Skal bort i helga, men kaka kan evnt stå i bilen så den holder seg kaldt til den skal fylles og pyntes.. Går det an å lage sjokoladekake med kefir eller noe? De holder seg jo lenge...


#22

Salt sa for siden:

Ja, altså skarpe kanter på selve kaka, som skjærer seg gjennom lokket. Mend et høres ut som om du har teken.


#23

Maxine sa for siden:

Ah, slik ja. Nei, det er ikke noe pent! Bruker heller litt ekstra krem for sikkerhets skyld :)

Men et spm til :sparke: Hvis jeg baker selve kaka i dag, f.eks. sjokoladekake med kefir eller noe som holder seg godt - pynter den i morgen kveld.. Kan jeg gjøre det, og fryse den, eller klarer den seg i kjøleskapet ferdigpyntet i tre netter? Skal bort i helga, og ser for meg at jeg ikke kommer til å ivre slik ekstremt mye etter å gjøre dette lørdag hvis fredagen blir noget fuktig :sparke:


#24

Salt sa for siden:

Jeg personlig synes ikke det gjør noe. Smaker ikke vondere av den grunn!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.