Guttungen blir 10 år om ei uke. Og det er jo rundt tall, ergo må vi ferie skikkelig, iflg bursdagsgutten :p
Han er ingen stor kakespiser, men liker det meste. Spurt hva han ønsker seg, og det var brownies eller marsipankake..
Jeg kunne tenkt meg å lage ei skikkelig fiiin kake, og bruke en del tøff dekor. Nå bor jeg dessverre for langt unna Salt til at jeg kan bestille fra henne, ellers hadde jeg nok bestilt skateboard- eller bmxkake :p
Noen med gode forslag? Jeg er ingen konditor, men får alltid skryt for at jeg lager gode kaker :)
Sukkerpasta. :nemlig: Gjerne smakssatt også. Lag halv porsjon, men kjøp to pakker melis så du kan tilpasse konsistensen. Jeg bruker ofte en del mer enn det som står i oppskriften. Den skal samle seg til en ball som ikke er klissete når den er ferdig. Og - lag den rett før den skal brukes, da er den lettest å jobbe med, den tørker nemlig ganske fort.
Googlet frem masse kule skatekaker til inspirasjon :hyper:
Guttungen spiser som sagt det meste av kaker.. Men kunne tenke meg å lage sjokoladekake med bringebærsyltetøy og evnt lys krem til. Vaniljesmørkrem?
Men hva slags kakefarger kan jeg bruke for å farge sukkerpasta? Her er det ingen butikker som har så veldig mye slik, men tror det finnes noe på Obs eller Jernia??
Jeg fikk tak i svart og rød farge i hobbybutikken rett ved jobben, og ferdiglaget grønn sukkerpasta :D Litt enkelt, ettersom jeg ikke er hjemme når jeg lager kaka :p
Men, ellers noen tips for å få det til å gå smertefritt, Salt? Tenkte å evnt bruke kjeks med litt krem utenpå til hjulene, og evnt iskjekser til trucksene på skateboardet..
Har ikke tenkt å bake til hele skolen til jubilanten altså :knegg:
Skjærer hull i? har alltid brukt masse krem når jeg lager lokk på, så det ikke blir skjoldete under :)
Vurderer nå om jeg kan bake kake på torsdag, som pyntes lørdag.. det hadde spart meg for veldig mye. Skal bort i helga, men kaka kan evnt stå i bilen så den holder seg kaldt til den skal fylles og pyntes.. Går det an å lage sjokoladekake med kefir eller noe? De holder seg jo lenge...
Ah, slik ja. Nei, det er ikke noe pent! Bruker heller litt ekstra krem for sikkerhets skyld :)
Men et spm til :sparke: Hvis jeg baker selve kaka i dag, f.eks. sjokoladekake med kefir eller noe som holder seg godt - pynter den i morgen kveld.. Kan jeg gjøre det, og fryse den, eller klarer den seg i kjøleskapet ferdigpyntet i tre netter? Skal bort i helga, og ser for meg at jeg ikke kommer til å ivre slik ekstremt mye etter å gjøre dette lørdag hvis fredagen blir noget fuktig :sparke: