Dragen sa for siden:
Har du stavmikser? Hvilken? Er du fornøyd med den? Hvor ofte bruker du den, og til hva?
Så, det viktigste spørsmålet - trenger jeg en stavmikser, og i så fall hvilken?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Det finnes et hav av gode tips til hvordan få ting til å fungere bedre. Her kan man spørre, dele og få gode råd av hverandre.
Dragen sa for siden:
Har du stavmikser? Hvilken? Er du fornøyd med den? Hvor ofte bruker du den, og til hva?
Så, det viktigste spørsmålet - trenger jeg en stavmikser, og i så fall hvilken?
Frøydis sa for siden:
Jeg har en, men den blir nesten aldri brukt. Kanskje en gang i året.
Skilpadda sa for siden:
Jeg har en fra Braun som heter Multiquick. Jeg er veldig fornøyd med den og bruker den flere ganger i uken, blant annet til supper, saus og grønnsaksmos, til å hakke mandler og løk, og til å mose sammen røre til lavkarbopannekaker til søndagsfrokost.
GinaK sa for siden:
Har en urgammel en som ikke har vært brukt på 10år.
Sist den var i bruk var for å mose grønnsaker som jeg kokte da størstemann begynte å spise mat...
Har ikke savnet den siden men slenger meg på her for å se hva den KAN brukes til. :o
Blå sa for siden:
Jeg brukte stavmikser mye da jeg hadde små barn og laget babymat, men nå når jeg stort sett lager større porsjoner av ting har jeg gått over til å bruke blender. Men det er jo stort sett samme nytten. Jeg ville sagt at en av de to er nok, men det er veldig nyttig å ha en.
Skilpadda sa for siden:
Jeg synes stavmikser er veldig mye greiere til supper og sauser, siden jeg slipper å helle dem over i blenderen og så helle dem tilbake i gryten igjen etterpå. Dessuten er den mye enklere å vaske. :) Jeg ble overrasket over hvor praktisk jeg syntes det var å ha stavmikser etter å ha hatt bare blender i mange år - men det kommer selvsagt mye an på hva slags mat man pleier å lage også.
Dali sa for siden:
Man trenger den visst til å lage aioli. Det skal jeg prøve en dag. Og så bruker jeg den til å lage guacamole og mose babymat.
Skilpadda sa for siden:
Ja, det glemte jeg jo i farten. Det er helt genialt enkelt å lage majones med stavmikser. Poden er veldig glad i hjemmelaget majones, så det lager jeg faktisk en del, og det går på tre minutter og bare sammenslumpede ingredienser.
Skremmern sa for siden:
Jeg har en, men bruker den aldri. Den fikser ikke å lage puré og sånn, men den er kanskje effektiv til kutting av mandler og nøtter og den slags. Jeg ville heller hatt en sånn:
(I tillegg til kjøkkenmaskina, off curse.)dea sa for siden:
Vi har en fra Braun som brukes mye her. Jeg bruker den istede for blender, raskere å dra frem og lettere å vaske opp. Det den brukes mest til er sauser, supper, smoothie og barnemat.
scilla sa for siden:
Jeg kan vel egentlig bare gjøre sånn :meelopers: til Skilpaddas innlegg. Vår er også fra Braun, men jeg husker ikke typenavnet. Selve hakkedelen er av metall.
Stavmikseren er absolutt noe av kjøkkenremediene våre jeg bruker mest, og jeg lager mye mat fra bunnen av.
Så ja, du trenger en stavmikser.:jupp:
Skilpadda sa for siden:
Håndmikser er jo mest nødvendig, såklart - det var den eneste "kjøkkenmaskinen" jeg kjøpte med det samme jeg flyttet hjemmefra, så det gikk jeg bare ut fra at Dragen (og alle andre) allerede har. Men ja, Ramses, hvis man ikke har noen av delene, er jeg helt enig i at det er den man trenger mest.
Skremmern sa for siden:
Til smoothies bruker jeg blender.
Skremmern sa for siden:
Jeg kjøpte stavmikser fordi jeg trodde den kunne erstatte en håndmikser, så det var der jeg bomma.
Koko sa for siden:
Jeg bruker også stavmikseren min (fra Braun) flere ganger i uka til ting som er nevnt over her.
Jeg synes det er viktig at det er litt styrke i den og at den er av plast slik at jeg kan bruke den i teflonbelagte gryter. Blir mye mindre oppvask enn en blender.
Flubby sa for siden:
Jeg har denne fra Kenwood:
Den bruker jeg utrolig mye, og jeg er svært fornøyd med den. Den lave beholderen bruker jeg blandt annet til å hakke mandler, lage smuldredeig, guacamole osv.
Skremmern sa for siden:
Til guacamolen også, ja, det var lurt. Jeg bruker en sånn:
Blå sa for siden:
Stavmikser i plast høres helt fantastisk ut.
Jeg lager stort sett supper og grønnsakspureer i teflongryte, og derfor har jeg foretrukket å bruke blender. Men om det er mulig å finne stavmikser i plast så er det absolutt et godt alternativ.
Dixie Diner sa for siden:
:knegg: Jeg bruker stavmikser til guacamole fordi jeg får den konsistensen jeg vil ha, synes det blir bedre. Men jeg moser den ikke 100 %, må være litt grov. Men ellers brukes den lite, jeg bruker blenderen til majones, smoothies og sånt, og food processoren (som også har innsats til å lage kremer og slikt som en håndvisper gjør) til å hakke nøtter og sjokolade osv. Hvis jeg må velge én ting jeg ikke kan leve uten på kjøkkenet, må det være food processoren. :hjerter:
Flubby sa for siden:
Kenwooden min har et stort plastmunnstykke som er ekstra bredt, og er spesiallaget for sauser og supper :jupp:
Skilpadda sa for siden:
Braunmikseren er i plast. Ja, ikke knivene, da, men de er jo ikke nedi grytebunnen. Og så kan man legge hele den lange greia i oppvaskmaskinen, det er også kjekt; delen med motor i er ikke borti maten, så den trenger ikke å vaskes.
mosol sa for siden:
Hva bruker man håndmikser til? Jeg har en stavmikser, og bruker den som Skilpadda. Og så har jeg en Kenwood som brukes til baking - mest gjærdeig. Og så sikler jeg på en blender fra Kitchen Aid, for jeg har planer om å bli bedre på smoothie. Både å lage og å innta. (Og det funker ingen av de to ovenstående noe særlig til, synes jeg.)
Dixie Diner sa for siden:
Den bruker man til å piske krem, lage eggedosis, røre sammen kakedeiger osv.
Skilpadda sa for siden:
Håndmikseren brukes til alt bakelignende som ikke er gjærdeig - kakedeig og krem og eggedosis og vaffelrøre og smørkrem og glasur. Kjøkkenmaskinen (KA-en) kan jo brukes til mye av dette, men den er ikke så egnet til små porsjoner, synes jeg.
-ea- sa for siden:
Jeg bruker stavmikseren min hver gang jeg lager Nennes rundstykker - til å "knuse" cottage cheese. Et par ganger i året, m.a.o.
Den ble innkjøpt da det var behov for å lage babymat, og brukt mye det første året.
Jeg lager tydeligvis ikke den typen mat som krever stavmikser - men jeg lager en del, vil jeg påstå.
Filifjonka sa for siden:
Jeg har nettopp slitt ut min stavmikser og må kjøpe ny. Det var en enkel type fra Braun som fungerte fint i mange år. Syns stavmikser er veldig greit å ha selv om jeg har både Kitchen Aid kjøkkenmaskin, blender, miksmaster og foodprocessor.
Neket sa for siden:
Jeg har en fra Braun, med alskens dupeditter til. Jeg bruker den masse. Selve "staven" brukes til sauser, supper, mosing av diverse osv. De andre delene brukes til hakking, blanding, piske krem, piske eggehviter, rasping av ost/gulrot/whatever, lage paideig, og masse annet. Jeg har den som heter Multiquick 5 MR 570 Pâtisserie herfra: www.braun.com/no/household/food-preparation/hand-blenders/multiquick-5/models.html
Ole Brumm sa for siden:
Har Braun stavmixer, bruker den ganske ofte siden mine barn er "allergisk" mot klumper i supper eller sauser.
Dragen sa for siden:
Jeg tenker på stavmikser når jeg lager tomatsaus, suppe, og litt annet.
Jeg har håndmikser, men ikke kjøkkenmaskin.
polarjenta sa for siden:
Jeg fikk til jul, det var en sånn greie som man også kan kutte løk og sånt med, så foreløpig har jeg brukt den en gang til å kutte løk. Målet er å bruke den mere, til å lage tomatsuppe og sånt.
AprilRyan sa for siden:
Vi har slitt ut to fra Braun. Nå har vi en mer solid og kraftig fra bamix. Bruker den bl.a til supper, sauser og pureer.
meisje sa for siden:
Når den gamle stavmixeren min sa takk for seg hadde jeg et vanskelig halvår på kjøkkenet. Jeg bruker min veldig ofte, mange ganger per uke. Og flere av tingene nevnt i tråden her lager jeg aldri. Blenderen er upraktisk å bruke somm stavmixer men det går i nødsfall selvfølgelig.
Vi har den fra kenwood som en linket til i et tidligere innlegg, iallefall ligner den masse på den. Mulig jeg selv hadde kjøpt inn bamix, da den ser enda raskere og kraftigere ut enn vår.
Grunnen til at jeg bruker den ofte er fordi jeg lager mye supper og sauser fra bunnen, og det blir litt mere barnevennlig pluss at skummede sauser og supper smaker bedre, iallefall for øyet som skal innta maten.
Til smooties etc syns jeg blender fungerer bedre enn stavmixer. Renholdet går veldig greit om man skyller og kjører en runde med zalo vann i blender umiddelbart etter bruk.
tink sa for siden:
Vi har stor kjøkkenmaskin og merker godt at stavmikseren sa takk for seg ved juletider. Vi kastet ut håndmikseren for noen år siden ettersom Kjøkkenmaskina tok alt av store ting og stavmikseren med visp, kutteboks og sånn sausmoser dekket resten.
Nå må vi fram med Kenwood på X antall kilo for å piske 2 dl krem til kakaoen. :snill:
Miromurr sa for siden:
Vi har stavmikser, men jeg aner ikke hvilket merke. Den brukes til å jevne hjemmelaget suppe, til puréer og til å lage hummus og pesto. I tillegg har vi håndmikser (til pannekakerøre, kakebaking og fløtepisking blant annet), kjøkkenmaskin (til polentakake og marsipan) og blender (til drinker og smoothies). Godt utstyrt.
Lorien sa for siden:
Jeg har stavmikser og jeg bruker den masse. Til guacamole, pastasaus (utrolig hvor mye grønnsaker man kan kamuflere i en pastasaus hvis man bruker stavmikser), supper og diverse.
gullet sa for siden:
:jepp: men Kenwooden står fremme på benken og brukes til alt.
Stavmikseren er en enkel sak fra Braun som brukes ofte til sus og supper.
I utgangspunktet ønsket jeg meg en fra Bamix, men den koster litt mer ...
Maverick sa for siden:
Jeg har stavmikser, ikke håndmikser. Bruker den til supper og pannekakerøre og sånt. (Og for lenge siden, da jeg laget barnemat hjemme.)
Kaprifol sa for siden:
Jeg har en som jeg bruker til ymse som er litt klumpete og som skal bli jevnt og fint. Det er noen ganger en saus, andre ganger suppe. F.eks. hvis jeg lager suppe av tomatbokser, løk og hvitløk - da er det fint å mose alt helt jevnt med stavmikser.
Jeg bruker den også til å lage perfekt, jevn glasur til gulrotkake.
Tallulah sa for siden:
Jeg har en visp til stavmikseren som fikser det, så for meg er håndmikser helt overflødig. Heller to i ett, enn to forskjellige maskiner.
Jeg har en fra Krups som jeg er veldig fornøyd med, Ikke minst fordi alle delene (bortsett fra motoren såklart) kan tas i oppvaskmaskinen. Den har visp, stavmikser, litermål og sånn kuttedings oppi en bolle.
Sol sa for siden:
Den høres veldig lik ut den jeg fikk fra Kenwood i går, og jeg håper vispen er like bra som din. Jeg har levd uten håndmikser en god stund, og savner den ganske sjelden. Stavmikseren oftere. :jupp:
Katta sa for siden:
Ja, jeg har en braun-greie med hakkebolle. Den er nærmest i daglig bruk til løk, chilli, urter og supper/moser.
LilleT sa for siden:
Vi har en fra Bosch. Vi fikk den i julegave for et par år siden, og jeg ergrer meg litt over at vi ikke har kjøpt en tidligere. Vi bruker den hver uke, mest til å lage supper og grønnsaksmoser. Den er i plast og vi bruker den rett oppi kjelen.
Myria sa for siden:
Jeg har denne stavmikseren fra Wilfa og er veldig fornøyd med den, den er i mye bruk. Jeg bruker både elektrisk håndmikser, blender, food processor og kjøkkenmaskin ofte, men alt til sitt bruk.
Stavmikser:
Blender:
Elektrisk håndmikser:
Food processor:
Kjøkkenmaskin:
Kaija sa for siden:
Vi fikk stavmikser til bryllupet vårt i 99. Den brukes til supper, rører, frukt og bærmos og diverse blandinger. Vi har den i bruk flere ganger i uka. Nå er den helt utslitt, og har begynt å slure, så det står ny fin stavmikser på innkjøpslista.
Vi har en svær kenwood m. diverse utstyr, en håndmikser og en liten kjøkkenmaskin i tillegg. alt til sitt bruk. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.