Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Temperatur på dynegrøt i stekeovnen?

#1

Hyacinth sa for siden:

Det står 30 grader på pakken. Synes det høres utrolig lite ut?


#2

Ole Brumm sa for siden:

Avhengig av hvor lenge du lar den stå i, jeg lar den stå over natten da har jeg ikke ovnen på i det hele tatt.


#3

Hyacinth sa for siden:

Skal spises om fire timer


#4

Katta sa for siden:

Jeg har brukt 50 grader, men det er fordi det er det minste ovnen min kan stå på tror jeg.


#5

Ole Brumm sa for siden:

Tja, sette den på 30 grader går sikkert fint da. Om den ikke blir helt ferdig så er det i tilfelle mulig at du må koke den litt til slutt, men mest sannsynlig går det bra.


#6

Hyacinth sa for siden:

Sjekket her også. Den går ikke lavere enn femti!

Hmmmm.


#7

Katta sa for siden:

Men 50 funker det altså.


#8

Hyacinth sa for siden:

Takk! Googlet litt og leste om noen som hadde fått svidd grøt av for høy temperatur. Men å la den stå på tjue-tretti grader en hel natt høres heller ikke bra ut for bakterieveksten.


#9

Ole Brumm sa for siden:

Den blir jo kokt før og etter oppholdet i ovnen, skal ikke vær noe bakteriproblem da vel.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jo, det synes jeg. Man kan ikke bare koke bort alle bakterier. Når mat står lenge ved rubdt tretti grader, er det optimale bakterieutviklingsfirhold. Men siden dynegrøt er utbredt, regner jeg med at det som regel går bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.