Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tør jeg prøve meg på kransekake?

#1

lavendely sa for siden:

Har trålet nettet for oppskrifter på kransekake, og i utgangspunktet virker det kjempe lett -men så leser jeg om problemer med stekingen, det flyter utover osv osv..........

Skal jeg rett og slett kjøpe ferdig kransekakemasse og lage kransekake av det? Blir det noe godt?

Om jeg så likevel skulle gå for å lage den fra bunnen av, er det virkelig så fy-fy å bruke en food prosessor til å kverne mandlene?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget eggefri kranskekake forrige helg, de fløt bittelitt utover ja. Det ble "det skjeve tårn på Tjelta", for å si det sånn. :knegg: Men den smakte veldig bra da. Har aldri laget kranskekake før. Jeg brukte forresten ikke sånne former, man er vel mer sikret pene ringer med former.


#3

lavendely sa for siden:

Oi, å lage kransekake uten former er ganske dristig må jeg si ;)


#4

Gri sa for siden:

Det er jo berre å prøve, det kan jo ikkje så verre enn at det ikkje bli bra :) Vi har laga nokre gongar, og er ingen ekspertar. Den eine gongen hadde vi for mykje eggekvite, og det rann utover, dei andre gongane har det gått bra. Du kan jo også prøve den ferdige deiga. Skal du lage deig sjølv har eg alltid høyrt at mandlane må kvernast, ikkje ha dei i kjøkkenmaskin. Dette skal ha noko med oljen i mandlane å gjere. Har aldri prøvd kjøkkenmaskin eg av den grunn.


#5

gajamor sa for siden:

Hvis du først skal prøve å lage det fra grunnen av ville jeg gjort det skikkelig etter Ingrid Espelid sin oppskrift og med mandler malt på en gammeldags håndkvern. Da er du garantert bra resultat. Så kan du heller eksperimentere med enklere metoder i etterkant.


#6

lavendely sa for siden:

Jeg bakte kransekaken fra grunnen og den ble veldig vellykket! Jeg kom på at jeg hadde en gammeldags håndkvern gjemt i kjelleren, så denne ble brukt.

Så nå blir det nok flere kransekaker fremover!


#7

Che sa for siden:

Jeg har nettopp sagt ja til å lage kransekake til konfirmasjon - en smule bekymret for galskapen min, men blir glad når jeg ser at det ikke er så vanskelig


#8

lavendely sa for siden:

Bare husk å smøre formene, det var vel egentlig den eneste utfordringen jeg møtte. Brukte nøytral olje og et lite dryss semulegryn.


#9

Stjerneskuddet sa for siden:

Smøre formene godt og så ikke steke de for lenge, da blir de fort harde....


#10

Fakse sa for siden:

Det viktigste for å få kransekaken god er å ikke steke den for mye. Smøre formene er også viktig, men det finnes teflon-former som er greiere å få ringene løs fra. Om man fryser formene med kake-ringene i har det trippel effekt. Det gjør kake-ringene gode og seige, funker som oppbevaring om man vil bake i god tid og gjør det lettere å få dem løs dersom de sitter fast. Jeg har også hørt at kransekakemassen ikke blir bra dersom man maler den med kniven på foodprosessoren, mulig det er da den kan flyte utover? Det har jeg ikke testet selv, men jeg har brukt både håndkvern og elektrisk kjøttkvern med hell. Ser jo du har fått fint til lavendely, men skriver nå mine erfaringer i tilfelle andre har behov for dem likevel. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.