Beathe sa for siden:
Man lager da knallgode vafler av sur melk, så kan den det? Eller er det noe med bakterier og romtemperatur som blir forskjellig fra sur melk som har blitt sur i kjøleskap?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Beathe sa for siden:
Man lager da knallgode vafler av sur melk, så kan den det? Eller er det noe med bakterier og romtemperatur som blir forskjellig fra sur melk som har blitt sur i kjøleskap?
dutte sa for siden:
Ville ikke gjort det. Sett det kaldt.
Beathe sa for siden:
Poden skal ha med på skolen i morgen, og jeg har fylt en 1 1/2 l flaske med røre. Den må evt ligge (ikke stå) i kjøleskapet og dermed ha korken skrudd på og jeg er redd for at røra vil svelle... Eller er ikke det noe problem?
Kirsebær sa for siden:
Vanlig vaffelrøre kan stå i kjøleskap over natten, sant? Jeg planlegger vaffelfrokost.
Tenker å sikre meg noen plusspoeng mens Sambo er bortreist. :glis:
polarjenta sa for siden:
Det kan den. :)
Erica sa for siden:
Du kan jo sette den ut?
Elise sa for siden:
Du kan jo bare klemme litt på flaska når du skrur igjen korken, så har den plass til å svelle liggende med korken på. :jupp:
Beathe sa for siden:
Flaska var helt full, så jeg hadde ikke kunnet klemme på den. Nå gikk det bra for jeg ommøblerte litt i kjøleskapet, men jeg lurer nå litt på det opprinnelige spørsmålet enda jeg da. Hvor galt kan det gå med vaffelrøre som har stått på benken over natta? Man bruker jo gjerne sur melk i vaffelrøre, og både vaffel- og pannekakerøre har vel bare godt av noen timer på benken for å svelle? Hvor lenge er ok liksom?
teamor sa for siden:
Det går ikke bra. Glemte røren på benken en gang, og den måtte kastes. Det er vel både melken og eggene som er problemet.
Veronal sa for siden:
Jeg lager, heller på 1,5 liter-flaskee og setter i kjøleskap. :dugnad: Det går bra. Ville ikke satt på benk.
Nextlife sa for siden:
Nei, det bør man ikke.
Melk som er syrnet fra produsent er tilsatt ulike nøye utvalgte bakteriekulturer som ikke har helseskadelig effekt. Den er (tror jeg) også mer varmebehandlet enn søt melk.
Melk som har surnet av seg selv er søtmelkens organismer som har gått bananas, og er således ikke vel tilpasset et næringsmiddelbruk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.