Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste kyllinggryte?

#1

Amelie sa for siden:

Jeg trenger oppskrift på din beste kyllinggryte eller kyllingrett som store og små liker. Vi får besøk i en ellers noe travel helg, og tenkte kyllinggryte er lettvint. Vi blir 4 voksne og 5 barn.


#2

Syrin sa for siden:

Eg hadde nok valgt heilsteikt kylling. Den lagar seg omtrent sjølv. Finst mange oppskrifter, men eg pleier ha grønsaker under; søtpotet, løk og anna godt. Oppskore sitron inni buken. Godt med olivenolje på, og krydder. Tilbehør: brød og/eller potetstappe eller ris. Anna tilbehør kan vere oliven, feta, creme fraiche (for den som vil ha saus), hommos.


#3

Madicken sa for siden:

Jeg unngår oftest ferdigprodukter, men Toros Bali-gryte er faktisk ganske god. Og selvsagt superenkel: Bland ut grytebasis etter oppskrift og ha oppi stekte kyllingfiletbiter. Server med stekte potet, ris, eller hva du måtte ønske, samt en god salat.



#5

daffy sa for siden:

Dennne slår an hos store og (kresne) små hjemme hos oss:

4 kyllingfilet stekes i meierismør i jernpanne til de får fin stekeskorpe. Ta ut filetene et par øyeblikk mens du surrer 2 finhakkede sjalottløk og et fedd hvitløk i litt mer smør til det blir blankt. Hell over en dl hvitvin eller tørr vermut (Noilly Prat) og surr til alkoholen er fordampet. Rør inn et beger creme fraishe og 4-5 dl kyllingbuljong. Smak til med en ts dijonsennep og en spiseskje tørket estragon.

Legg tilbake kyllingfiletene og la trekke på medium varme til de er ferdige.

Stek paprika og squash i en panne ved siden av og dander på toppen. Eller ha over en boks med hermetisk, grillet paprika.


#6

Nenne sa for siden:

Denne her er kjempegrei når du har travelt for det er alt i ett og den kan godt lages ferdig i formen dagen før og bare stekes før dere spiser.

Gratinert Kyllinggryte
Ant : 4
2 porsjoner med Makaroni
1 kylling
1 boks mais
1 løk eller purre
1 rød paprika
1 krt. rømme
1 krt. fløte
Revet ost

Fremgangsmåte:
Makaronien kokes på vanlig måte Kyllingen renses og skjæres opp i biter. Løk el. Purre og paprika kuttes opp i små biter.
Makaroni, kylling, løk el. purre og mais, rømme og fløte helles og blandes i en ildfast form. Smak til med salt & pepper, eller annet krydder, og ha godt med revet ost på toppen.
Gratineres på 225° i ovnen ca. 15 minutter eller til osten er gylden. Serveres som den er eller med baguett/smør og blandet salat!


#7

Merla sa for siden:

Her er ingrediensene til min favoritt! Det går på slump, ha i så mye du vil ha/trenger av hver sort.

Kyllingfilét i terninger
Bacon i terninger
Rødløk i halve skiver
Finhakket hvitløk
Sukkererter delt i mindre biter
Gulrot i skiver
Minimais delt i mindre biter
Paprika i halve skiver
Små brokkolibuketter
Matfløte

Surr løk og hvitløk på panna. Ha i grønnsakene etter hvert, ut fra hvor godt stekt du vil ha dem. Legg til side, og stek kylling og bacon. Bland alt sammen og hell i fløten. Varm opp til kokepunktet, men ikke la det koke for da skiller fløten seg! Server med ris eller ovnsstekte poteter og hvitløksbrød.

Bon appetit!


#8

Amelie sa for siden:

Tusen takk for bidrag, dere.

Jeg laget en gryte på slump, inspirert litt herfra og derfra. Det er så gøy å prøve seg frem slik, og få et vellykket resultat som aller liker.
Kan gjerne dele, for den ble sabla god:

Chicken Thai (Ca 6 personer)
1 kg kyllingfilet i biter stekes med litt salt og pepper (gjerne cayenne, chili, men det hadde jeg ikke + at den skulle være barnevennlig) og settes til side.
1 middels løk, finhakket
1 søtpaprika i passende biter
1 pakke woksaus med koriander og sitrongress (Santa Maria)
2 bokser kokosmelk
1 boks fløte
1 god neve finhakket, frisk koriander
2 never hakkede cashewnøtter
litt kyllingkraft/buljong (oksefond var det jeg hadde så jeg brukte det)

Kyllingfileten stekes først.
Løken stekes myk, og så søtpaprika
Serveres med en grønn salat med en god olje og balsamico i, og gjerne med hakket cashewnøtter.
Server evt også med ris og pynt med frisk, rød søtpaprika

Tilsett salt/chilipepper etter behov, underveis eller etterpå.
Dette blir en nydelig thai-inspirert rett.

Datteren min på 4 spiste 3 porsjoner og sa hun elsket det! :p


#9

Taien sa for siden:

Den så god ut. Jeg elsker koreander og får nesten ikke nok av det. :knegg:
Vil tipse om at det finnes chillikrydder som setter smak, men som ikke er noe spicy. Jeg bruker ofte det.
Jeg bruker også hel chili og skraper ut frøene hvis ungene skal spise maten. Kjempegodt og ikke sterkt.



#11

Che sa for siden:

Jeg fikk servert "Anne B Ragdes kylliggryte" i selskap en gang. Den var veldig god.

Googlet oppskriften nå og fant dette:
Kyllingfileter legges i en smurt form og overhelles med pesto blandet med fløte. Purre og paprika i ulike farger stekes i panne sammen med bacon i terninger.
Denne blandingen helles over kyllingen. Deretter drysses knuste valnøtter over og det hele går inn i ovnen en halvtimes tid. Rett før servering dryss over revet parmesanost.


#12

Amelie sa for siden:

Hørtes god ut, Bauche. Elsker nøtter i mat!


#13

Silje sol sa for siden:

Denne har vi ofte, til to voksne og to barn;

3 kyllingfileter (jeg skjærer dem opp halvtinte om det skal gå fort)
1 hvitløksbåt
1 liten løk
1/2 squash (i litt store biter)
1 paprika ( i strimler)
2 store gulrøtter ( i små biter)

1 beger creme fraise lett
1/2 kartong fløte/evt melk
2 bokser hakkede tomater

Fres kyllingen og hvitløken sammen, krydre med salt og pepper.
Ha deretter i grønnsakene, og la det surre litt før du tilsetter creme fraise, fløte og tomater.
Kok opp og smak til med salt,pepper, paprika og chili krydder.

Vi serverer pasta til.


#14

Amelie sa for siden:

Ok, denne ganger prøver vi denne! Vi blir 10 voksne og 2 barn. Du helsteker kyllingfiletene og serverer de hele, Daffy?

Neste gang, Anne B Ragde sin, den så veldig lettvint og god ut!
Takk for mange gode oppskrifter! :nam:


#15

Røverdatter sa for siden:

Jeg lager en kyllinggryte til hverdags som går fort unna. Den kan sikkert bare pimpes bittelitt for å bli en festgryte. Oppskriften er bare eksempel siden jeg varierer innholdet etter hva jeg har av grønnsaker i kjøleskapet.

Dette er til to voksne og to barn:

ca. 300 g brystfilet av stangekylling
1 løk
2 gulrøtter
1 pk minimais
1 boks Jacobs kyllingkraft
2,5 dl vann
2-3 ss matfløte
1 god neve friske urter (persille, basillikum, oregano,timian etc. det man har. Eller tørkede hvis det ikke er tilgang på friske)
Jevning av 2 ss. maizena og ca. 1 dl vann
salt, pepper og rapsolje til steking

Kutt gulrot i terninger og del minimais i 4. Hakk løken og del kyllingen i strimler. Brun løk og kylling lett i litt rapsolje. Kok opp kyllingkraft, vann og urter og ha i gulrot og minimais. Jevn sausen og ha i fløten. Kyllingen småkokes med sausen i ca. 10 minutter.

Serveres med ris og dampet blomkål og brokkoli.


#16

Syrinx sa for siden:

Kyllingfilet i biter, løk og paprika stekes sammen med hvitløk og raspa ingefær. Hell over fløte på slutten. Salt og pepper.

Jeg pleier å koke pasta(skruer) som får trekke i sausen litt før servering.


#17

Mirmell sa for siden:

Denne er en gjenganger her i huset:

Indisk potetform

Ca. 10 poteter
2 kyllingfileter
1 boks Crème Fraîche
1 dl Heinz chilisaus
2 ts mango chutney
1 ts estragon
1 ts karri
1 ts pepper
2 ts buljongpulver
2 fedd hvitløk- finhakket

Revet ost
Olivenolje, salt og pepper.

Del potetene i skiver og legg de i en ildfast form. Ha over olivenolje, salt og pepper.
Sett i steikeovnen i 35 minutter.
Stek kyllingterningene.
Bland resten av ingrediensene, og ha oppi den stekte kyllingen. Hell dette over potetene.
Ha revet ost på toppen.
Stekes på 220 grader i 20 minutter.
Serveres med nanbrød og salat.


#18

GinaK sa for siden:

Nam, her var det mange gode kyllingretter. Vi er grodd litt fast på lasagne når vi har mange til middag men nå skal jeg teste ut noen av disse. :)


#19

daffy sa for siden:

Amelie: jeg pleier å steke dem hele, eventuelt dele dem i to for å få det til å gå fortere.


#20

Estrella sa for siden:

Her var det utrolig mye godt dere. :nam: :nam:


#21

isola sa for siden:

Jeg tok med meg en pose Toro Bali Kyllinggryte og brukte innholdsfortegnelsen som handleliste en gang. Det ble veldig bra.


#22

GinaK sa for siden:

Denne hadde vi i går. Kjempegod, bare at det var litt lite smak, men jeg fikk ikke med meg at det skulle være cayenne/chilipepper i da.. :o siden jeg leste oppskrift fra telefonen.
Brukte creme frech istedenfor fløte, litt mer hvitløk og kun en boks kokosmelk og tilpasset litt siden det var for oss 4.
Hadde ris og rundtstykker ved siden av.

Absolutt et alternativ når vi er mange tilbords. :nikker:


#23

Puslingen sa for siden:

Hot kyllinggryte. Eg laga denne tidlegare i veka, knallgod. 4 porsjonar vart i minste laget for oss 4, siden ungane forsynte seg både to og tre gongar. Server gjerna med nan-brød og mangochutney.


#24

Lyppa sa for siden:

Tror det blir kyllinggryte i forskjellige varianter framover:)


#25

Amelie sa for siden:

Maten ble utrolig god, Daffy! Gjestene skrøt uhemmet, lagde den til 10 pers.
Men mektig, puh. Med kaker til dessert, er jeg fortsatt stinn!


#26

GinaK sa for siden:

Dette hørtes snadder ut som festmat/gjestemat men jeg er helt grønn når det gjelder å bruke alkohol i mat, så hvordan vet man når alkoholen er fordampet da?:o


#27

liefje sa for siden:

Takk for masser av bra tips



#29

liefje sa for siden:

Jeg slengte sammen en god kyllinghverdagsgryte i dag:
tre gulrötter som jeg skjaerte opp med ostehövel i saanne rundinger
to bittesmaa squash, skjaert paa samme maate
en hakket lök
en paprika i smaabiter
noen grönne bönner delt i mindre biter
en hel kyllingfilet i terninger

Freste kyllingen og tok den ut igjen. Stekte de andre ingrediensene til de var möre (ha i lök först, saa bönnene först, saa gulrötter og saa paprika og squash). Hadde i kyllingbuljong og flöte og litt rester av en kremost med krydder. Krydret med salt, pepper og tabascosaus (mer paa bordet av denne). Tok kyllingbitene oppi igjen og lot det smaaputre til alt var ferdig. Enkelt og godt. Kan jo varieres i det uendelige.

Gutten fikk ris til, mannen og jeg spiser lavkarbo for tiden, saa vi tok bare gryterett.



#31

Geitrams sa for siden:

Jeg laget senest i går denne, det holdt til to sultne voksne, en fireåring og en ettåring.

3-4 sjalottløk hakkes
1 purre skjæres i små skiver
Has i en ildfast form sammen med:
1 boks hakkede tomater
1 boks kokosmelk
en god dæsj soyasaus (0,5 dl ca)
3-4 ts karripasta, rød eller grønn
evt salt og pepper etter smak
4 hele kyllingfileter legges oppi

Stekes i ovnen i ca 45 minutter, rundt 200 grader, man kan med fordel snu filetene halvveis i steketida.

Serveres med ris.


#32

Silje sol sa for siden:

Denne laget jeg i dag, og den var nydelig!


#33

C.D sa for siden:

Åh for en deilig tråd!



#35

Smilla sa for siden:

2 kg kyllingfilet
Smelt smør, ha i salt og pepper. Pensle filetene på begge sider. Legg dem i langpanne og stek dem ved 200-225 grader i 45 min.

Marinade/saus
9 dl fløte (evt. litt matfløte)
1-2 ss grønn pepper - knuses
3 ss soyasaus
150 g smør - smeltes
6 ss dijonsennep
Alt kokes raskt opp

Når kyllingfiletene er ferdig stekt og avkjølt, skjæres hver filet i 3-4 biter. Legg dem i en ildfast form. Ha marinaden/sausen over. Ha aluminiumsfolie over formen. Settes i kjøleskapet til dagen etterpå.
Neste dag: Ta av folien. Stekes ved 200 grader i 30 min. Server med ris og salat.
Lag gjerne mer saus enn oppskriften tilsier!

I oppskriten står det smør med store bokstaver, så det er tydeligvis viktig at det blir brukt smør og ikke margarin..!?


#36

Nessie sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på kyllinggryte! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.