Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat på tur!

#1

Serafin sa for siden:

Vi har to små som ELSKER å være ute, og vi prøver å få til minst en tur i helgen, i fjæra, fjellet eller skogen.

Men da skal vi ofte spise ute, og jeg har kjørt meg litt fast på pølser. :knegg:

Vi har lagd grønnsakssuppe på primus noen ganger, og det var STOR suksess. Samme var lapper som jeg stekte på primus.

Men vi trenger flere tips!

Hva er deres ulitmate mat på tur tips?

Gjerne utstyr og sånn også!


#2

Niobe sa for siden:

Ferdig grillede kyllinglår. Begge guttene elsker det, og de er lette å varme opp på turgrillen eller i folie på bål. Vi har med salat og godt brød eller kokt pasta til.

Foliepakker med grønnsaker i biter er også veldig enkelt, og veldig godt. Jeg kutter opp grønnsaker, skvetter på litt olje, og krydrer godt. Det er nesten samme hva man har til. Noen ganger har vi pølsebiter i pakkene, andre ganger fisk.

Vi er forresten veldig fornøyd med vår Weber turgrill. Vi har hatt den i flere år nå, og den blir ofte brukt. Året rundt!


#3

Adrienne sa for siden:

Pinnebrød, couscous (bare å blande med varmt vann), fiskekaker som varmes opp på primus og eventuelt brukes i burger.


#4

Nera sa for siden:

Hva med laksepakker med laksefilet i biter, ferdig krydret, og med grønnsaker etter ønske? De kan forberedes hjemme, og stekes på bål. Det samme med bananer med sjokoladebiter, til dessert.


#5

Sola sa for siden:

Vi liker suppe på termos, den lages hjemme og er varm og klar når vi trenger det. Veldig greit hvis det er kaldt ute, at man slipper å vente på noe som skal varme skrotten.

Mat på bål er jo supert hvis dere er i nærheten av vann. Varme fiskekaker eller kjøttkaker er gode alternative til de grusomme pølsene. Vi fikk teleskop-grillspyd i presang for noen år siden og vi bruker de kjempemasse.


#6

Kreps-77 sa for siden:

Wraps fylt med kjøttedeig/kylling, mais, ost, paprika, agurk ev. en saus. Vi pakker dem inn i aluminiumsfolie, så kan den som vil varme på bålet.


#7

Primrose sa for siden:

Ostesmørbrød som grilles er populært her.


#8

Skilpadda sa for siden:

Ostesmørbrød i folie vet jeg Poden har likt å lage på speidertur. (De lagde også stekt banan med sjokolade i folie en gang, men det ville han ikke smake på. :humre: ) Pinnebrød er jo alltid stas, kanskje særlig hvis man får kline sammen røren der og da. Og så lager de gjerne nudler i gryte på bål.


#9

Hot Lips sa for siden:

Pitabrød med fyll (ost, skinke, tomat, purre feks), som pakkes i folie og varmes på bålet er storfavoritten her. Ellers synes jeg det er godt med bare en salat og godt brød/rundstykker eller wraps med masse godt fyll.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.