Dette er hvertfall et nytt produkt for meg. Jeg fant det på helsekosten her forleden, og har prøvd det et par ganger.
Resultatet: det blir ikke riktig like stivt som vanlig kremfløte, men det er jammen ikke langt unna. Man smaker godt at det er basert på kokosmelk, men det gjør ikke noe for oss. Som kakepynt og kremfløteerstatter synes jeg det er et godt alternativ.
Det er superlett å lage det selv og, jeg gjør ofte det. Bare la en boks kokosmelk (ikke light) stå i kjøleskapet i noen timer. Lag så to små hull i bunnen av boksen. La kokosvannet renne ut, da står du igjen med tykk kokoskrem i boksen. Du kan selvsagt også åpne boksen på vanlig måte og skrape ut kokoskremen fra toppen. vannet skal ikke brukes her. Pisk opp kremen med litt søtstoff og vanilje og du har deilig krem.
Du har ikke fått kokosvann oppi? Jeg har ikke hatt problemer med det, lager det masse. Kokosmelken bør/må ha stått i kjøleskapet lenge, noen timer eller over natta (jeg har alltid 2-3 bokser i kjøleskapet) så alt skiller seg godt nok, og så bruker du kremen og pisker den godt.