Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skolen har satt reklame på dressen til guttungen

#1

Fjols sa for siden:

Teit tittel,men se bort fra det.

Ja,altså saken er at på torsdagen som var hadde klassen til storebror vært på besøk hos ett fiskebruk fordi det er "Lofotfisket"nå.
Og det er jo vel og bra,men når jeg skulle hente storebror oppdaget jeg hadde det hadde blitt satt en lapp med logoen til "God Fisk" på dressen.
Altså satt fast i plagget slik som på nye plagg,stukket igjennom plagget med en plast"pinne".(Guri,så dårlig forklart.:flau: )

Det er stukket hull i dressen, og jeg syns både tanken på at han skal få reklame med seg og at det har blitt stukket hull i Isbjørn dressen er passelig kjedelig.
Redd for at hullet kan bli til en rift og dermed bli større.

Er jeg urimelig som kommer til å ta opp dette med læreren hans på mandag?


#2

Trulte sa for siden:

Så snodig gjort. Du kommervel neppe noen vei med det, men kanskje de vil være litt obs ved andre anledninger.


#3

Enhjørning sa for siden:

Hvorfor i alle dager har de gjort det? :undrer:


#4

Pøblis sa for siden:

Hæ? Har barna fått utdelt slike skilt under besøket, kanskje? Er du sikker på at gutten din ikke har gjort det selv? ELler har ønsket å få det?Og hvor stort hull snakker vi om her, egentlig?
Barnet mitt har også vært på bedriftbesøk noen ganger og fått utlevert reklamematriell (refleks med logo, caps etc.) Jeg har ikke reagert på det - de omgis jo av reklame på alle kanter, så kanskje jeg bare har mistet evnen til å tenke kritisk.

Jeg ville ikke ha klaget til skolen på noe slik.


#5

Anne C sa for siden:

Jeg hadde ikke tatt opp det med skolen. Det hadde ikke falt meg inn. Jeg hadde også blitt litt forundret om jeg fikk en sånn henvendelse fra en forelder. Men jeg hadde heller ikke personlig satt på sånne ting på en av elevene mine.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg syns du er litt urimelig ja. Jeg hadde ikke reagert. Jeg tenker at skoletøy er brukstøy og bør tåle å få hull av en pin. Det er også vanlig at barn får materiell ved bedriftsbesøk.


#7

Chablis sa for siden:

Jeg synes ikke det er rart du tar det opp nei.


#8

Skremmern sa for siden:

Jeg synes det er merkelig å gjennomhulle yttertøy, de fleste skjønner vel at det skal være helt for å være tett?

Jeg kunne absolutt nevnt dette for læreren som var i følge med barna, og jeg hadde sikkert nok sendt en epost til fiskebruket også, for å gjøre dem obs på det.


#9

Pepper Lemon sa for siden:

Pick your battles wisely, tenker jeg da. Det kan bli nok av ting å ta opp med skolen gjennom årene, og dette er vel egentlig en bagatell? Dumt gjort, ok, men det kan du jo fikse?


#10

amo sa for siden:

Jeg hadde ikke brydd meg, det er vel bare til å ta av "pinsen"? Det er vel ganske normalt at de får utlevert reklamematriell, ei heller ikke uvanlig at de fester reflekser, pins ol.? Jeg tar det bare av, stort sett blir det ikke gjort før det skal vaskes da. :sparke:
Skoleklær kalkulerer jeg inn den risikoen at de kan få rifter og små hull. Selv har jeg festet refleks med sikkerhetsnål på ryggen til besøksbarn for jeg hadde ikke flere vester. Har aldri tenkt tanken på at noen foreldre kan reagerer på det.


#11

Teofelia sa for siden:

Aldri i verden om jeg hadde laget en sak om et nålehull i en utedress. Jeg sparer lærerens oppmerksomhet og goodwill til den dagen jeg vil snakke om faglig progresjon, trivsel eller andre ting som faktisk betyr noe. Jeg vil definetivt ikke være hun moren som henger seg opp i ubetydeligheter og som derfor kanskje blir ignorert den dagen jeg virkelig trenger lærerens øre.

(Misforstå meg rett; jeg mener ikke at man ikke kan snakke med lærere om småting, men akkurat ting som vanskelig kan forstås som noe annet enn kritikk, bør det helst være litt substans i.)


#12

Fjols sa for siden:

Joda,ser poengene deres. Bare syns dette var en sånn litt tankeløs ting å gjøre.
Skal nevne det,men selvsagt ta det på en rolig og avbalansert måte.

Og nå ser jeg jo til og med at kun var på denne "flappen" hvor borrelåsene er. Så dressen kommer nok til å være tett likevel. Overreagere, jeg nei.:flau:


#13

Teofelia sa for siden:

Går din eldste i første klasse, kanskje? :humre:


#14

Katta sa for siden:

Hva er oddsene for at dette skal utarte på noe vis? Omtrent lik null. _De har vært på tur et sted og har fått merket dressen av en eller annen grunn. Jaja. Dette er en fillesak og du vil neppe oppnå noe ved å ta det opp. Det er lite trolig at det blir noen neste gang sånn sett heller, men forvent at ungen selv kan finne på både det ene og det andre med eget tøy etterhvert.


#15

jane sa for siden:

At man får med seg reklame hadde jeg ikke brydd meg noe om, men om noen hadde stukket hull i yttertøyet til barna mine, så hadde jeg reagert ja. Synes ikke det er noen bagatell akkurat. Klart det kan taes opp med lærer.


#16

Pøblis sa for siden:

Seiøst? Jeg har satt på refleks og navne- og nummerlapper med sikkerhatsnåler på yttertøyet til barn som ikke er mine. Jeg håper virkelig ikke det går en gjeng sure mødre rundt og mener jeg har ødelagt klærne til vennene til pøbelprinsessen. :redd:


#17

Chablis sa for siden:

:ja:


#18

Darth sa for siden:

Skal man bry seg om en hull fra en sikkerhetsnål så får man mange kamper å kjempe gjennom barnas oppvekst - sannsynligvis er slike kamper ikke til barnets fordel om de blir mange.


#19

rine sa for siden:

Signerer.

        <em>Ba ga tell</em>. :nemlig:

#20

emm sa for siden:

Her kommer jeg og dette er ferdig diskutert ser jeg. :humre:

Og Teo sa det ja..


#21

Arran sa for siden:

Hull etter en nål i flappen over borrelåsen? Det får da være måte på hva en skal ta opp med skolen og lage problemer av.


#22

Skremmern sa for siden:

Her er jeg også. Å stikke hull i yttertøy er langt fra bagatell i min bok, men jeg hadde ikke laget et problem av det, slik flere hentyder er eneste alternativet til å ikke bry seg. Jeg hadde gjort dem obs på det, rett og slett.


#23

Katta sa for siden:

Jeg synes heller ikke det er noen bagatell å lage hull i yttertøy, jeg synes bare ikke dette er i den kategorien.


#24

Joika sa for siden:

Er det snakk om et hull etter en nål, eller et hull som i et synlig hull som gjør dressen stygg?


#25

polarjenta sa for siden:

Det lurer jeg på også. Om det er et stort hull, så hadde jeg vel reagert, men hadde neppe gjort så mye med det. Er det etter en sikkerhetsnål, så hadde jeg ikke tenkt noe på det i det hele tatt.

Om jeg hadde opplevd noe sånt, og reagert, så ville jeg heller snakket med barnet om det. Iallefall min sønn(som går i første) hadde fint klart å si i fra at han ikke ha noe festet på dressen.


#26

Katta sa for siden:

Det står jo i HI at det er snakk om en sånn liten, tynn plastpinnedings som priser blir festet med på klær. Mao nålehull.


#27

Floksa sa for siden:

Ok. Jeg hadde, som forelder, blir potte sur dersom noen forlangte at læreren til mine barn brukte tid på dette!!
Det må faktisk finnes en grense for hvor smålig man kan bli og jeg kjenner at den bør gå langt før et knappenålshull i en jakke.

:dåne:

Dersom klærne barna bruker er så dyre at de ikke kan få slike små hull, så foreslår jeg hjemmeskole. Jeg kjenner at jeg blir skikkelig sur av at dette skal være noe en lærer skal behøve å konfronteres med, uansett hvordan det legges fram....


#28

Tallulah sa for siden:

Jeg syns et hull etter en pin er et ubetydelig hull og har null tro på at det ødelegger teknisk tøy mer enn vanlig bruk. Dette var i tillegg snakk om i flappen som ligger over glidelåsen.


#29

emin sa for siden:

Enig. Jeg hadde himlet med øynene om jeg hørte at noen i mitt barns klasse hadde tatt opp noe slikt med læreren.


#30

Kreps-77 sa for siden:

Dette hadde jeg ikke klart å lage den store saken av, nei.


#31

Joika sa for siden:

Plastpinnedings er ikke det samme som en nål i min verden, derfor jeg spør for å være sikker på at jeg ikke misforstår.

Snakker vi om en nålgreie, så kan jeg rett og slett ikke se problemet og jeg blir litt :sjokk: over at man faktisk må ta dette opp eller bemerke det. Barna syntes sikkert det var morsomt å få den på, selv om det er reklame.

Jada, det er ikke optimalt, men mye i livet er ikke optimalt. Dette kan jeg fint leve med. :jupp:


#32

Fjols sa for siden:

Hjemmeskole. :knegg:

Jeg syns det er stor forskjell på uhell som skjer med klær i skoletiden, som f.eks. rifter i klær etter lek eller skitt som ikke går bort.
Kunne ikke brydd meg mindre og det er jo meningen at klærne skal brukes selv om det er dyre klær det er snakk om.

Syns jo kanskje en sånn "pins" er unødvendig å feste klærne til barna, og jeg vet at læreren til storebror ikke hadde blitt sur om jeg tok dette opp på en saklig og grei måte.

Anywho, så ser jeg jo at jeg kanskje har overreagert litt.

Jeg har forøvrig en førsteklassing Teofelia, got your point.:hehe:
Og skal velge mine kamper, jada. Bare syns dette var litt dumt.

Men, jeg skal ikke bruke energien min på dette lengre. Ferdig bom.


#33

Anne C sa for siden:

Jeg hadde ikke blitt sur på foreldre hvis de tok opp noe som dette. Jeg hadde sagt beklager, og tenkt mitt når vedkommende hadde gått.


#34

oslo78 sa for siden:

Signerer.


#35

Acsa sa for siden:

Det er helt tydelig at du har minimalt med innsikt i hvor mye hjemmeskole sliter på pysjene hos barna, altså. :skuffet:


#36

emm sa for siden:

Regner med det er en slig t-tag som sitter på nytt tøy, som feks fra H&M?
Taggen ser slik ut:

Maskinen som fester den ser slik ut ca?

Hullet den etterlater seg er som en nål omtrent?


#37

Fjols sa for siden:

Ser den.:)
Jeg bare ble litt paff av det var stukket hull i dressen, så jeg ser jo at jeg dette kan framstå som at jeg er litt masemamma.
Lar den ligge og blir ikke ta dette opp i morgen, selv om jeg håper og tror at jeg kjenner læreren godt nok til å vite at hun ikke hadde syns noe mindre om meg.
Eller tenkt at jeg var pirkete.


#38

Joika sa for siden:

Nei, hullet blir faktisk en god del større enn en nål. Og selger man skallklær så skal ALLTID slikt i vaskelapper eller andre steder på jakken som ikke har teknisk materiale.

Er litt enig i at det var unødvendig, men er fortsatt milevis fra å gidde ta det opp kjenner jeg. :nemlig:


#39

Fjols sa for siden:

Just noe slikt ja.
Pirke/masemamma ----> tar seg en bolle.


#40

Kreps-77 sa for siden:

:lol:
Synes du er herlig humoristisk, og at du tar deg så fint inn når du ser at du kanskje har overreagert.


#41

Skremmern sa for siden:

Jeg er en av de som svarte tidlig at jeg ville tatt det opp med følgelæreren på denne turen, men jeg leser nå at hullet kom på et ubetydelig sted, og da er jo det greit, men jeg synes likevel at dette er ubetenksomt gjort av de det gjelder. Jeg har også nok sosiale antenner til å skjønne når jeg blir jattet med, som når læreren kommer med et "sorry you feel that way". Hadde jeg først sagt ifra ville det vært som et obs, ikke en anklage. Det hadde ikke vært min intensjon å gjøre dette om til et problem, og jeg hadde lagt minimalt med innsats og energi inn i det, men som et obs synes jeg det er helt greit, derfor hadde jeg også sendt "obs-et" til fiskebedriften, at pins gjennom yttertøy ikke er spesielt lurt. That's it.

Det fascinerer meg stort at andre foreldre hadde blitt sure på meg av den grunn, eller at læreren TenkerSitt, men etter å ha tilbragt nok år på FP med lærere skjønner jeg at lærere TenkerSitt uansett hva du tar opp.


#42

Anne C sa for siden:

Det er veldig mye rart man må forholde seg til av ymse saker når man er lærer. Et lite hull i en dress putter jeg i boksen "ikke så stor betydning for elevens læring eller sosiale trivsel"


#43

Skremmern sa for siden:

Hvis det faktisk blir hull i dressen er det ganske betydelig for barnet, men jeg forsto at det ikke var tilfelle her, og da er jo alt såre vel!


#44

Anne C sa for siden:

Nå jobber jeg forøvrig på ungdomsskolen, så vi får ikke akkurat denne typen henvendelser.


#45

rine sa for siden:

:Tenker Sitt:

:nemlig:


#46

oslo78 sa for siden:

Neida, jeg tenker ikke mitt hvis du tar opp faglige spørsmål, trivselsspørsmål, mobbing, erting, plaging, uklarheter på ukeplanen e.l.


#47

Anne C sa for siden:

Ikke jeg heller.


#48

Skremmern sa for siden:

:knegg:

Jeg er veldig enig i at det blir rart å ta opp et hull i en dress med primærlæreren hvis han eller hun ikke var med på turen, men å nevne dette som et obs, hvis vi tar utgangspunkt i at det faktisk ble hull i dressen (som jeg trodde da jeg svarte) til følgelæreren, bør være ok, synes jeg.


#49

annemede sa for siden:

Dersom elevene har fått reklame, så er det jo ikke noe skolen har stått for, men fabrikken, så jeg tenker at det kanskje heller kunne vært mer fruktbart å ta det opp med fabrikken som hadde gjort det, for å si at det ikke var så lurt å feste det i yttertøy.


#50

Bayone sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg hadde kommentert til læreren at neste gang de skal dit så kan de tenke på at det ikke er så lurt å ta hull gjennom yttertøy, men ikke laget noe styr om at det var gjort nå.


#51

amo sa for siden:

Jeg forslår at vi innfører skoleuniformer, kjøpt og betalt av skolen. Da slipper vi slike bekymringer. :p


#52

Fjols sa for siden:

Noe slikt jeg ville ha gjort ja.

Jeje, nå har jeg klippet av lappen. Og det ble et synlig lite hull der, men jeg tenker det ordner seg.:)

And it's all thanks to you guys!:rørt:


#53

gullet sa for siden:

Dersom det er brukt en sånn "tagpistol" er den laget for å skyve fibrene tilside, slik at det ikke skal rykes tråder, og hullene tetter seg stort sett sammen igjen.

Jeg kjenner at jeg i grunnen ikke hadde tenkt over "reklamen" som satt på yttertøyet engang, og langt mindre hadde jeg vurdert å nevne det for noen lærer.


#54

Fjols sa for siden:

Oppdatering:

Vet ikke om det var skjebnens ironi eller "whatchmacallit", men bare to dager etter jeg tok bort "lappen" så har storebror klart å få et hull i dressen. Helt på egen hånd. :knegg:
Under armen, revnet under lek i skolegården. Satte seg vel fast i ett eller annet.

Så nå må mannen frem med sysakene. Haha.
Eller kanskje det burde lappes, hva sier dere?


#55

Røverdatter sa for siden:

Jeg lurer på om det er vanlig å være så vitenskapelig opptatt av yttertøy som jeg har inntrykk av at "alle" på FP er? Ikke for å fornærme HI altså, for det er jo mange som reagerer med deg på dette, men det er "laget hull i dressen fordi det har sittet en pin der"? Jeg innser at mitt forhold til yttertøy er firehundre hakk under normalen.


#56

Fjols sa for siden:

Jeg kan bare svare for min egen del.
Ja,jeg er opptatt yttertøyet til barna. Det er viktig for oss at ungene ikke blir kalde,våte og yttertøyet ikke er tungt eller ubehagelig for dem.

Hadde det vært f.eks. en genser det var satt et hull i, så hadde det ikke vært så viktig,men når det faktisk er slik at de har yttertøy som vi har kostet en del på, så er det kjipt hvis skolen/bhg. bidrar til å ødelegge dette.
Men nå var jo ikke denne "pinsen" med på å ødelegge særlig da.

Spesielt for storebror er det viktig for storebror og ha ett bra ytterlag, da han gjør seg våt og kald ved den minste snøflekk/sølepytt.

Og det er selvfølgelig ganske kjipt at det er har kommet hull på en ganske ny dress,men vi fikser det. Håper jeg.


#57

noen sa for siden:

Samme her. Men nå går ungene her i yttertøy som er arvet og lappet, og de få gangene vi kjøper noe nytt skal det brukes og da er sånne småting lite viktige for oss. Og - for the record - de holder seg varme og stort sett tørre selv om vi er mye ute i alt slags vær.


#58

Lykken sa for siden:

Ja, jeg anser jo dette for å være veldig pirkete i min verden. Så framt yttertøyet ikke har stort hull som ikke kan syes eller lappes eller store stygge flekker etc anser jeg tøyet som fullt brukbart. Og man er jo selvfølgelig opptatt av tørt og varmt tøy selv om man ikke fullstendig fordyper seg i merker, tester, vannsøyler og hva har du.


#59

Tallulah sa for siden:

Jeg er opptatt av at tøyet holder det de lover, både med tanke på vanntetthet og varme. Derfor velger jeg ofte merker som er kjente, og som andre har anbefalt. Sett bort i fra det så syns jeg ikke skalltøy er så magisk som alle vil ha det til, min erfaring er at det mister vanntettheten fortere enn vanlig gummitøy ved slitasje og vask. Jeg tror den slitasjen teknisk tøy får på knær og rumpe gjør mer med plaggets prestasjoner enn evt. småhull etter knappenåler.

Rifter blir fikset med gaffa, og det holder finfint.


#60

Neket sa for siden:

Jeg innser det samme som deg. Det finnes ikke et plagg i hele verden som kan holde mini tørr uansett, så hva jeg kjøper spiller fint liten rolle.


#61

Vito sa for siden:

Ser at HI er ferdig med hovedsaken.
Jeg vil bare kommentere til dere som skrev at dere fester greier feks refleks eller navnelapper på ryggen til barnets yttertøy med nål.

Nei, jeg hadde absolutt ikke likt om noen stakk hull i teknisktøy, oljetøy eller regntøyet til mitt barn med nål. Det er jo rett og slett å ødelegge tøyet med vilje. Ryggen er stort sett den som får størst mengde med vann, og her på vestlandet er det en del vann som bøtter ned.
Jeg har selv opplevd i barndommen at regntøy har blitt utett av nålestikk og vet hvor irriterende det kan være å gå våt grunnet det.
Om barnet trengte refleksdress med refleks på ryggen så kan vi ta det med hjemmefra, men vær så snill å ikke stikk hull på tøyet til barnet med nål!
Er det bomullsjakke eller hva som helst annet går det helt fint! Bare slik at det er sagt.

Og det er jo ikke fordi at jeg er så fisefin at barnet mitt ikke kan ha et nålehull i klærene sine. Det er rett og slett fordi jeg har kjøpt et plagg (billig eller dyrt) med en egenskap til et gitt bruksområde, så blir det ødelagt og ubrukelig for en slik filleting. Det er unødvendig. En tar jo vare på det man har, og farer fint med det (ja, bortsett fra barn som leker, men det er noe helt annet og det er ikke det som diskuteres her).

Fest navnelapper på flapper eller over lommer eller slikt, og refleks er det som oftes på jakker fra før.


#62

Vito sa for siden:

Refleks oljetøy, stiv type og reima tec+ holder tøtto tørr i det våteste vestlandsvær. :nemlig: :værsågod:


#63

Ole Brumm sa for siden:

Om man har et barn som bader i sølepytten og aker på rompa i stein/grus bakker, eller noe sånt, så gjør de faktisk ikke det etter litt bruk. (Reima har vi ikke prøvd da, men jeg orker ikke kjøpe kle for 1000 kr som blir utslitt etter 1 mnd...)

#64

tink sa for siden:

Signerer. Her er det også stivt gummetøy som holder koken. Nå tester vi ut skallbukse fra HH på lillebror, den ser ut som den gjør jobben.

Storebror har brukt Isbjørndressen i skikkelig regnvær uten å bli våt. Men nå som snøen er borte foretrekker jeg at han sliter på regntøyet istedenfor dressen som skal holde neste vinter også.


#65

Vito sa for siden:

Min tøtte sitter stort sett i den største dammen de har i barnehagen, og det går stort sett bra altså. Eneste gangene hun er våt er når det siver opp gjennom beinet og over støvlekanten ... men der kan man jo egentlig ikke forlange vanntetthet av en oljebukse.
Nå er det stive/tykke oljetøyet til refleks det mest holdbare jeg har kommet over, tøtto sørger for hard testing. Men det er jo klart, ingenting holder evig om det blir gnudd mot asfalten/grusen om og om igjen.
Men hey, for 299,- (som det ofte er på tilbud til) så er det helt supert!

Det samme går for reima. Nå kjøper jeg det alltid på tilbud og har aldri betalt over 599,- for reima høst/vårdressene våre. Og da går det finfint an. ;)

Det betyr ikke at noen kan stikke hull i det og ødelegge det med vilje.


#66

Teflona sa for siden:

Ut fra det jeg ser i barnehagen der jenta mi går og det jeg hører fra mor og søster som jobber i barnehage - og også små sukk fra barnehagepersonalet i "vår" barnehage: Et rungende NEI!


#67

Vito sa for siden:

Ja, det samme sier jeg etter alle lappene vi har fått i hyllen gjennom denne vinteren der barnehagen desperat prøver å opplyse om, og etterlyse, gode klær som er adekvat til vær og årstid.
(lappene var utlevert generelt til alle, så de var ikke rettet til oss altså :knegg: )


#68

Teflona sa for siden:

Ja, ikke sant. Litt merkelig med lapper som: Nå er det snø og minus, ungene kan ikke gå i støvler eller som siste: Nå er det tørt og varmt, det blir litt mye med vintersko fremover. (vi har 12-15 grader på dagen)


#69

Tallulah sa for siden:

Det dere beskriver er jo noe helt annet enn å være fullstendig opplyst på vannsøyle og tester og teknisk ditt og datt.


#70

Vito sa for siden:

Nja, vil ikke helt si det. Kjøper man plagg med for lav vannsøle blir barnet vått og kaldt, kjøper man vinter sko som ikke er vanntette blir barnet vått og kaldt (i alle fall i det været vi har på disse trakter, vinter som sommer).
Det krever at man sette seg litt inn i hva som holder mål og hva som ikke holder mål av dette "arbeidstøyet" til de små. Jeg er langt fra utlært, og det tror jeg neppe man blir i den jungelen der ute. (Dette er litt på siden av det som tråden handlet om)

Når det er sagt, så syns jeg ikke man være særdeles oppdatert på teknisk ditt og datt til å vite at et plagg som er stukket hull på mister sin vanntetthet.


#71

Blånn sa for siden:

Jeg kjøper klær og utstyr av grei kvalitet men nekter å bruke en formue på det. Dermed har vi ikke det dyreste osv. men barna har alltid vært greit kledd. Minstemann har forøvrig blitt mer våt innenfra enn utenfra i vinter...


#72

Maverick sa for siden:

Siden jeg er så ung, ( :glis: ), husker jeg fortsatt at da vi var ute og baste som barn var det ikke virkelig vellykket før vi var ordentlig klissvåte fra topp til tå. Det gikk bra med oss! :knegg:


#73

Fjols sa for siden:

Definer ung?:knegg:



#75

Fjols sa for siden:

Næh,det ække ung.
Jeg er yngre.:tyggis:

Og jeg husker akkurat det der som et mareritt,våt og kald med en tung bevernylondress.


#76

Maverick sa for siden:

Okei. Da vil jeg som eldre og kunnskapsrik foreslå at det først er et problem hvis barna mener at det er et problem. Man tåler å bli bittelitt våt fordi det er et minimalt hull i et klesplagg, sånn til vanlig.


#77

Tallulah sa for siden:

Og det hjelper tydeligvis ikke å være oppdatert når man tror at et nålehull gjør en dress mindre vanntett enn f.eks aking på knærne på asfalt. Herlighet, klær er til for å brukes.


#78

Fjols sa for siden:

Det tåler ikke min. :snurt:

Neida,hullet fikser mannen. Det er kjipt når det blir hull, men slike ting skjer jo.


#79

Vito sa for siden:

Dette har jeg kommentert i innleggene over her. :)


#80

Fjols sa for siden:

Joda,selvfølgelig. Men,det er jo litt forskjell på et hull som storebror har laget og på et hull som skolen har laget. Selv om hullet i denne saken ikke var noe å bry seg om.


#81

Tallulah sa for siden:

Fjols, den var ikke til deg, men til Vito.


#82

Fjols sa for siden:

Roger.


#83

rine sa for siden:

Jeg tror ikke FP-foreldre (OK, de fleste? :vetikke: ) er normalen når det gjelder barneklær, verken inner-eller yttertøy. Men jeg dulter på deg. :skjønner heller ikke oppstyret alltid: :knegg:


#84

Syrinx sa for siden:

Men har ikke skolen hentet inn ekstern hullstikkekspertise som da har gjennomhullet en alldeles ubetydelig flik av dressen? Alt det styret i ren ødeleggelsesglede. Litt av en gjeng.

Storm i vannglass. Et vannglass som, hvis det ble kastet på to identiske dresser, hvorav den ene hadde ETT nålhull, ville prellet akkurat like godt av på begge to.


#85

rine sa for siden:

Hvorfor? Blir man våtere av skolen sitt hull? :gruble:


#86

Vito sa for siden:

Ja, jeg er nok et fjols som ikke skjønner, og godtar, argumentet om at barnet kan skli på knærne og lage hull i oljebuksen, så derfor bør jeg bare holde munn og godta at noen vil feste en refleks med sikkerhetsnål på ryggen.

Nå har jeg enda tilgode å oppleve at 3 1/2 åringen selv har laget hull i noe av yttertøyet vi har. Oppskrapet ja, men hull, nei. Det kommer til å skje ja. Men jeg kommer aldri til å synes det er ok at noen lager hull i klærne med vilje.
Om du syns slikt er supert, så er jo det bra for deg Tallulah.


#87

Vito sa for siden:

Jeg syns det er et hav med forskjell på et hull som er laget med vilje og et hull som teoretisk kan komme under aktiv lek.


#88

Skremmern sa for siden:

Det er like lite greit at en voksen tar frem en saks og klipper i dressen fordi ungen kommer sikkert til å ake og lage hull i den læll, som det er å gjennomhulle den eller ellers behandle ytterklærene på en sånn måte at de (kan) bli ødelagte. Nå diskuterer vi generelt, håper jeg, for saken var litt annerledes for hi, som jeg forstår ble det ikke hull der.

Jeg liker å følge med og holde rede på vannsøyler og greier, men spør meg om baksiden av Canal Digital-boksen eller Fly-sko fra London. Der er jeg blank.


#89

Vito sa for siden:

:knegg: og nå ser jeg at jeg ble litt for ivrig og overså et komma. Sorry!
engasjert og lite å gjøre


#90

Skremmern sa for siden:

Jeg også. Også har jeg forstått det sånn at det er en uting å vite detaljene om yttertøyet man kjøper.


#91

Tallulah sa for siden:

Vito, du har rett og slett ikke skjønt argumentet mitt. Jeg mener at et lite nålehullbgjør null og niks med en dress sin over all performance. Og hvis det gjør det, er det ikke en dress som er ment til aktiv lek.

Selvsagt er det ikke greit at en lærer lager digre hull i barnas klær. :himle:


#92

Neket sa for siden:

Har hatt både reflex regntøy og reimatec + (sistnevnte ikke kjøpt av meg - dt var dyrt!) ungen var like våt. Noen barn er bare sånn. Det jeg har vært mest fornøyd med er faktisk kappahl dressen vi hadde i år.


#93

rine sa for siden:

Nåja, men jeg ser faktisk ikke forskjellen på et mikroskopisk hull som ble laget i vanvare av noen som mest sannsynlig ikke har hørt noe om verken vannsøyler eller Ticket og et hull laget under lek. Jeg hadde iallefall latt livet gå rolig videre i begge tilfeller.


#94

Fjols sa for siden:

Rolig,det går ikke.
Jeg er sikker på at det er universet som vil lære meg en lekse,jeg burde ikke ha klaget over det lille hullet fra "lappen".

:nemlig:


#95

Vito sa for siden:

Om det blir stort nok hull til å gjøre plagget utett av en sikkerhetsnål i et teknisk plagg vet jeg ikke med sikkerhet, det er bare noe jeg sterkt antar.
Men sikkerhetsnål i oljetøy lager stort nok hull det at det blir et problem. Det vet jeg av egen erfaring da en lærer gjorde det på min oljejakke en gang i 4 klasse. Jeg var alltid våt på ryggen og måtte til slutt få ny jakke. Noe som den gang var traumatisk, for det var jo den tøffeste jakken jeg noen gang hadde hatt, og den nye var jo ikke noe i nærheten av like tøff.

Rine, det jeg snakker om var de som tidligere i tråden nevnte at de hadde festet reflekser og navnelapper på klærene til barn flere ganger blant annet på ryggen. Da er det ikke helt i vannvare vil jeg tro.


#96

rine sa for siden:

Med "vanvare" mente jeg at de nok ikke tenkte over de enorme konsekvensene.
Jeg har forresten reflekshull i Bergansjakka mi, funker som bare det. Jakka, altså. :ja:


#97

Vito sa for siden:

Men er reflekshullet i en klaff og har egentlig ikke betydning når du bare tenker etter?
(unnskyld fjols, bare måtte :knegg: )


#98

Skremmern sa for siden:

[avsporer]Vito, den avataren din! svak[/avsporing]


#99

Vito sa for siden:

Jeg vet, til vanlig må jeg unngå å se på den. :knegg:
Men nå er gravidekvalm og jeg klarer godt å se på den.


#100

Fjols sa for siden:

Innså det for tre-fire sider siden.:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.