Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalkunfilet

#1

amo sa for siden:

Jeg har kjøpt helgetilbudet hos Kiwi, kalkunfilet. Hva er best å servere til kalkunfilet? Forslag? (Har "vanlige" tilbehør i hus).


#2

DM sa for siden:

Jeg pleier å kutte den opp og lage forskjellige gryter. Eller steke sammen med løk og paprika og tandoorikrydder.


#3

Mauser sa for siden:

Appelsinfløteportvinssaus, babygulrøtter, baconstekt rosenkål, svisker og rørte tyttebær. Og kanskje litt rødkål.


#4

DM sa for siden:

Åh, det hørtes godt ut, Mauser!


#5

Mauser sa for siden:

Det er fabelaktig. Helstekt, rullet i turkeyrub eller en annen krydderblanding blir det helt suverent.


#6

Niobe sa for siden:

Stekt med panne, med potetbåter og ovnsbakte grønnsaker til.


#7

DM sa for siden:

Hva er turkeyrub, og har du en oppskrift på den sausen? :blafre:

#8

Mauser sa for siden:

Krydderblanding. Den jeg har er på boks fra USA, men her er noen forslag: bbq.about.com/od/turkeyrubrecipes/tp/Top-10-Turkey-Rub-Recipes.htm

Det finnes helt sikkert noe kyllingcrispgreier eller lignende i butikkene her også?

Sausen er aldri lik fra gang til gang, men grunnprinnsippet er en fløtesaus i bunnen (f eks IKEA sin, eller hva som helst) hvor væsken er 1/3 ferskpresset appelsinjuice, 1/3 fløte og etterhvert 1/3 stekekraft. La koke på lav temp, og ha i en god klunk med portvin, madeira, konjakk eller noe annet godt. I nøden går det bra med akevitt også. :knegg:

Smak til med tyttebær om den er for syrlig, salt og pepper, kanskje en brunostskive eller to, og litt buljong om det er for lite kraft.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.