Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noe godt med seiblokk idag?

#1

apan sa for siden:

Maks stusslig mandag morgen og etter en elendig natt slang jeg i ørska ut en seiblokk fra fryseren idag tidlig. Føler at med den til middag kommer dagen til å bli fullkomment elendig. Kan noen foreslå hva jeg skal gjøre med den? Jeg føler at vi ikke er i potetmodus, er klar for noe litt mer eksotisk, feks en slags karrivariant og noe med ris. Forslag? Jeg har ikke særlig mye, men har karripaste. Har dessverre ikke fløte eller tilsvarende. Tror vi har wokgrønnsaker, kan man woke seiblokk kanskje?


#2

Toffskij sa for siden:

Får du tak i en boks kokosmelk? Med kokosmelk og karripasta blir alt godt, er min erfaring. (Jeg pleier å lage thaikarri med hvit fisk – løk, aubergine, rød paprika, kokosmelk, grønn karripasta, ingefær, fiskesaus og litt brunt sukker. Det er kjempegodt, sikkert også med sei.)


#3

apan sa for siden:

Jeg tenkte på det. Hvis humøret er noenlunde ved henting kan jeg kanskje komme meg innom Rimi... Isåfall høres det ut som en vinner det du skisserer der.
Grønn karripasta har ikke jeg prøvd, står den sammen med karripasta der de har det?
Må auberginen stekes i forkant for å bli myk nok?


#4

Agent Scully sa for siden:

:dakars: Sånne sei-utfordringer krever absolutt sterk motivasjon og viljestyrke fra starten av.
Jeg pleier lage plukkfisk av slikt. Potetstappe, fiskestappe, gressløk, fiskebuljong, og masse - eh -fløte eller tilsvarende.

Eventuelt ostesmørbrød med sei on the side. Og så får du vurdere forløpende hvor langt ut til siden du vil ha seien ... :sparke:


#5

LilleRosin sa for siden:

Plukket opp en knallgod seigryte her.

Surr purre og gulrøtter i mye smør.
Ha oppi sei og topp det med et beger rømme eller to.
Salt og pepper.


#6

apan sa for siden:

Fløte og rømme ja... Jeg ser jo at noe slikt ville reddet situasjonen.... Tar ellers til meg agentens råd om motivasjon fra starten og forslag til "sei on the side" :fnise: .


#7

Toffskij sa for siden:

Det går bra med andre typer karripasta også, men det er ganske vanlig at de har grønn rundt omkring. Jeg surrer løk og ingefær i litt olje, har i kokosmelk og krydder, skreller aubergine og skjærer i terninger, lar auberginen koke seg myk i kokosmelk, har i paprika litt seinere og lar fisken trekke seg akkurat ferdig i blandingen helt til slutt. Og så pleier jeg å ha i en haug basilikum til slutt. Skikkelig godt!


#8

LittLemen sa for siden:

Stek bitene lett på hver side, hell over et beger creme fraiche, legg frosne spinatputer rundt i pannen og la det hele putre til fisken er ferdig. Serveres til kokte grønnsaker og evt. ris.


#9

apan sa for siden:

Uansett hva det blir, må jeg nok krype til korset og komme meg innom butikken for å kjøpe noe fett av typen creme fraiche, fløte, kokosmelk eller rømme skjønner jeg.


#10

Agent Scully sa for siden:

Seien må kamufleres ja. :nemlig:



#12

Fløyel sa for siden:

Hjemmelaget fiskegrateng.
Trekk fisken i 10 minutter i kokende, saltet vann. Del den opp i biter.

Lag en tykk hvit saus av meierismør, mel og melk (H), smak til med muskat.
Ha i fisken, hell over i en smurt form og strø over brødsmuler (rød boks med tørket brød/husker ikke hva det heter i farten, håper du skjønner) 1 time i ovnen på 220 grader. Serveres med kokte poteter, revet gulrot, smeltet smør med kokt, "findelt" egg.
Jeg pleier å bruke torsk, men jeg tror det skal gå greit med sei også.


#13

Amelie sa for siden:

Hva ble det til? :)
Du kunne jo laget seibiff. Stekt, evt panert sei er jo nydelig.
Håper seimåltidet reddet dagen din! :dulte:


#14

apan sa for siden:

Det gikk egentlig ikke særlig bra, jeg kom for sent avgårde fra jobb og lillesøster var utrolig grinete da jeg kom (noe som er forklart nå, hun er lagt med feber...). Så skulle vi hente storebror og butikk var uaktuelt. Vel vel. Jeg slang litt olje og karripasta i woken, hev oppi risen som var blitt plukket i småbiter av hjelpsom og grinete lillesøster og tok oppi en pakke wokgrønnsaker. Kokte ris. På slutten tok jeg litt kesam i woken - og voila! Et herlig seimåltid.

:knegg:
Det var ok altså. Ungene likte det, og jeg skal ha med resten til lunsj imorgen.


#15

konsulenten sa for siden:

Har en oppskrift med seiblokk fra Ingrid Espelid Hovig som er kjempegod og superenkel. Legg hele den (gjerne frosne) seiblokken i en ildfast form sammen med en stor purre skåret i ringer. Hell på en liten fløteskvett, salt og pepper. Dryss over revet ost. Bak i ovnen til fisken er ferdig. Ved siden av kan du ha poteter eller ris eller brød eller hva du nå måtte ha lyst på. Du kan jo prøve en annen gang.


#16

Madicken sa for siden:

Litt sent ute, ser jeg, men grateng! Frossen seiblokk er en knallhard utfordring - jeg har selv et eksemplar jeg har skult på nedi fryseren ganske lenge, men jeg synes den duger bra i hjemmelaget fiskegrateng.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.