Jeg liker veldig godt ovnsbakte grønnsaker, men på en vanlig hverdag blir det litt for lenge å vente 45 min på at potetene er ferdig. Kan jeg dele opp poteter, gulrøtter, fenikkel etc og forvelle i kveld slik at tilberedningen går raskere i morgen?
Hvordan gjør jeg det i såfall? Har grønnsaker opp i gryte med kaldt vann, koker opp, tar av plate? Heller jeg isåfall vannet av umiddelbart for å kjøle raskt ned, eller skal grønnsakene "kjøles ned" ved å ligge i den kokte vannet til temperaturen blir lunken?
Det funker helt fint å forvelle grønnsakene på forhånd. Når de er ferdig forvellet heller du bort kokevannet og legger de i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. Da beholder de sprøhet og spenst.
De kan med fordel oppbevares i dette kalde vannet i kjøleskap, men det går også greit å helle vekk vannet når det er helt avkjølt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.