Stort sett så kjøper jeg de ferdigpakkene, så utrolig lettvint, men jeg er ikke helt begeistret for smaken. Har prøvd å bake de fra bunnen av noen ganger. Tror jeg lyktes for noen år siden... Men etterpå... Forrige gang ble de borte i formene under steking:nemlig: Alt som var igjen var skallet. Bakte isted og nå er de slik at de vokser i munnen.... Kan best forklare de som litt løs modelleire, men tror faktisk de kan gjøre nytten som det...
Ved oppskriftsøk fant jeg 3 like, i tillegg til den jeg hadde så tenkte det var de safeste... men??
Jeg baker sukkerbrød, fromasjkaker og alt mulig festkaker, i tillegg til gjærbakst, men muffins?? :rolleyes:
Mitt nybegynnertips er å kjøpe halvfabrikata, for eksempel lys muffinsrøre fra Toro, og heller tilsette diverse smaker selv; kakao, sjokoladebiter, bær, eplebiter, kanel, osv. (ikke alt på én gang, da).
Jeg kan heller ikke bake muffins, bare alt annet. :mumle: Jeg har hatt lært at jeg må fylle mindre røre i formene enn jeg tror jeg kan gjøre. Maks halvfulle, ikke en tøddel mer.
Mikse lett sammen....oida...blandet veldig godt jeg...kanskje derfor den noe seige konsistensen med andre ord.... Det har sluttet å flyte over for meg, det gadd jeg bare vaske en gang og muffinsbrett er genialt... Men holder meg til ferdigmix jeg...
Disse får du ikke gjort galt på, sønnen min lagde dem selv i en alder av 3-4, og bonusbarna på 5 svisjet dem helt greit sammen de også (med hjelp til målinga såklart).
Du trenger papirformer, og du trenger sånn muffinsbrett med hull i (ellers skjærer det seg helt).
Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en sleiv. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.
det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl sukker
3 store ts bakepulver
en klype salt
det våte:
1 egg
3/4 dl olje (helst ikke olivenolje)
2,5 dl melk
Smak bestemmer du selv! Most banan (i det våte), vaniljesmak (-dråper eller -sukker), rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc.
Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen med sleiv - det skal virkelig bare såvidt blandes, gjør ikke noe om du synes det ser litt "kornete" ut. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig. Fyll røren i muffinsformer med en skje eller liten øse nesten helt opp til kanten. Muffinsene stekes i 15-20 minutter.
m^2- vi bakte muffinsene dine i dag, og ENDELIG har vi klart å bake muffins uten å bruke ferdigpose :D Kjempegode ble de virkelig!!
Tusen tusen takk for fantastisk oppskrift :klem: