Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg klarer ikke bake muffins!

#1

Stjerneskuddet sa for siden:

Stort sett så kjøper jeg de ferdigpakkene, så utrolig lettvint, men jeg er ikke helt begeistret for smaken. Har prøvd å bake de fra bunnen av noen ganger. Tror jeg lyktes for noen år siden... Men etterpå... Forrige gang ble de borte i formene under steking:nemlig: Alt som var igjen var skallet. Bakte isted og nå er de slik at de vokser i munnen.... Kan best forklare de som litt løs modelleire, men tror faktisk de kan gjøre nytten som det...
Ved oppskriftsøk fant jeg 3 like, i tillegg til den jeg hadde så tenkte det var de safeste... men??
Jeg baker sukkerbrød, fromasjkaker og alt mulig festkaker, i tillegg til gjærbakst, men muffins?? :rolleyes:


#2

Chanett sa for siden:

Har du brett til å sette formene i? Sikter du melet?


#3

Stjerneskuddet sa for siden:

Jada, har brett og de ser ikke så verst ut. Sikter mel og gjør alt som står i oppskriften....


#4

Niobe sa for siden:

Blander du dem bare lett sammen? Muffinsrøre skal bare såvidt sammenblandes.


#5

Madicken sa for siden:

Jo da, ALLE klarer å bake muffins! :klemme:

Mitt nybegynnertips er å kjøpe halvfabrikata, for eksempel lys muffinsrøre fra Toro, og heller tilsette diverse smaker selv; kakao, sjokoladebiter, bær, eplebiter, kanel, osv. (ikke alt på én gang, da).

Skal se du klarer det! :highfive:


#6

Che sa for siden:

Som Niobe sier: Mange gjør feilen og bruke mixer og mixe svært godt når de lager muffins. Det funker aldri.


#7

Magnolia sa for siden:

Jeg kan heller ikke bake muffins, bare alt annet. :mumle: Jeg har hatt lært at jeg må fylle mindre røre i formene enn jeg tror jeg kan gjøre. Maks halvfulle, ikke en tøddel mer.


#8

Stjerneskuddet sa for siden:

Mikse lett sammen....oida...blandet veldig godt jeg...kanskje derfor den noe seige konsistensen med andre ord.... Det har sluttet å flyte over for meg, det gadd jeg bare vaske en gang og muffinsbrett er genialt... Men holder meg til ferdigmix jeg...


#9

Niobe sa for siden:

Ja, røren skal være klumpete. Har du rørt den glatt, så har du rørt for mye.


#10

isola sa for siden:

Jeg lager bare gulrotmuffins. Det funker.


#11

oslo78 sa for siden:

Lag kladdemuffins - se det søte liv. Går ikke an å mislykkes med!


#12

m^2 sa for siden:

Disse får du ikke gjort galt på, sønnen min lagde dem selv i en alder av 3-4, og bonusbarna på 5 svisjet dem helt greit sammen de også (med hjelp til målinga såklart).

Du trenger papirformer, og du trenger sånn muffinsbrett med hull i (ellers skjærer det seg helt).

Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en sleiv. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl sukker
3 store ts bakepulver
en klype salt

det våte:
1 egg
3/4 dl olje (helst ikke olivenolje)
2,5 dl melk

Smak bestemmer du selv! Most banan (i det våte), vaniljesmak (-dråper eller -sukker), rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen med sleiv - det skal virkelig bare såvidt blandes, gjør ikke noe om du synes det ser litt "kornete" ut. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig. Fyll røren i muffinsformer med en skje eller liten øse nesten helt opp til kanten. Muffinsene stekes i 15-20 minutter.

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=44956&amp;d=1331651680[/img][img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=44957&amp;d=1331651680[/img]


#13

Stjerneskuddet sa for siden:

Herlige bilder!! Skjønner det må bli et par muffinsforsøk til....


#14

ItsOnlyMe sa for siden:

Oppskriften på "det søte liv" er god.


#15

Niobe sa for siden:

Jeg lager bananmuffins. De blir alltid saftige.


#16

Madicken sa for siden:

Ja, og mystisk brune (i hvert fall mine). Så hvordan lage gode bananmuffins som også ser gode ut?


#17

Dixie Diner sa for siden:

Mine har aldri blitt brune. :hmm:


#18

Madicken sa for siden:

Kanskje jeg bruker for mye bananer (tenker at bananer jo blir brune når de overmodnes - kanskje det samme skjer under steking).


#19

Niobe sa for siden:

De blir ikke brune? De er nokså lys gule.


#20

Tangerine sa for siden:

Har du oppskrift, Niobe? Jeg har noen bananer liggende som holder på å takke for seg. :)


#21

m^2 sa for siden:

Bruk 1.5-2 banan i den oppskriften jeg la inn så blir den helt perfekt. Mos bananen med en gaffel først :jupp:


#22

gnuri sa for siden:

m^2- vi bakte muffinsene dine i dag, og ENDELIG har vi klart å bake muffins uten å bruke ferdigpose :D Kjempegode ble de virkelig!!
Tusen tusen takk for fantastisk oppskrift :klem:


#23

tante Veronica sa for siden:

12 flotte muffins på benken :happydance: Tusen takk for oppskrift m^2


#24

m^2 sa for siden:

:D så bra!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.