Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags grønnsaker kan jeg kamuflere i pizzasaus?

#1

Serafin sa for siden:

Jeg har greid å komme på gulrot og løk, og der stoppet det egentlig. :knegg:

Planen er å koke hakkete tomater og diverse grønnsaker, også mose det sammen og bruke som pizzasaus.

Men hva kan jeg ha i?


#2

Ru sa for siden:

Squash funker fint.
Egentlig det meste. Frem med stavmikseren!


#3

Turban Smukk sa for siden:

Løk, hvitløk, gulrot, stangselleri, cherrytomater?


#4

Veronal sa for siden:

Gulrot, løk, vårløk, brokkoli, sellerirot, tomater (duh!) og spinat bruker jeg.


#5

Kaprifol sa for siden:

Paprika, hvis du lar det koke til det er mykt.

Stavmikseren er din venn. Alt som kan bli mykt i gryta kan moses med i pizzasausen, jeg burde egentlig bruke det oftere for å kamuflere løk og hvitløk, særlig min minste piller bort alle løkbiter.


#6

Pelle sa for siden:

Blomkål. Seriøst. Hverken mann eller barn merket noe som helst. Egner seg også ypperlig i ostesaus av alle slag.

Har også hatt i stangselleri og sellerirot, dog ikke enorme mengder. Det samme gjelder for bolognesesaus.


#7

gnuri sa for siden:

Du kan ha i hvilke som helst grønnsaker bare du koker lenge nok, og bruker stavmikseren :)


#8

emm sa for siden:

Squash, tomat, aubergin, blomkål, paprika..


#9

Najade sa for siden:

Det er rett og slett utrolig godt med paprika i pizzasausen!

Stavmikseren er din venn, men for helt smooth saus er det lurt å steke alle grønnsakene myke først.


#10

trøtt sa for siden:

Røde linser har jeg brukt en del.

Håper du klarer å "lure" de som skal spise den. Min datter lar seg ikke lure, hun smaker stort sett alltid løken og nekter å spise. :knegg:


#11

oslo78 sa for siden:

Paprika (gul) er fin å kamuflere. Også blomkål.


#12

Inagh sa for siden:

Absolutt alle de grønnsakene du føler for å kamuflere, godt hjulpet av stavmikseren, ja. Funker veldig fint som pizzafyll og det, har jeg hørt rykter om. :moahaha:


#13

kie sa for siden:

En venninne bruker mye finrevet gulrot og pizzasausen hennes er ekstremt god.


#14

Serafin sa for siden:

Blomkål var lurt ja.

Gulrot, blomkål, squash, tomat tror jeg blir forsøkt i dag.

Jeg tror ikke Storebror har tenkt så langt at det kan være noe mystisk i tomatsaus. :knegg:


#15

Matilda sa for siden:

Paprika og fennikel hadde jeg i sist, for det var det jeg hadde rester av.


#16

Nextlife sa for siden:

Jepp, fennikel i tomatsaus er et must. :hjerter:


#17

Serafin sa for siden:

Da står tomater, løk, blomkål, aubergin, gulerøtter og linser og koker.

Spent på hvordan det blir motatt. :knegg:

(Madammen vet heller ikke alt som er oppi. :knegg: )


#18

Mei sa for siden:

Dersom han spiser tomatsaus ville jeg kjøpt en pakke med frossen spinat. En sånn som er oppdelt i terninger inni posen. Ha et par-tre terninger i all tomatsaus du tilbereder, og vips; vitaminer og jern!


#19

Fakse sa for siden:

Siden jeg har lest den andre tråden din tenker jeg spesielt på proteiner i pizzasausen. Jeg ville brukt linser, bønner og f.eks kikerter i ymse variasjoner for å øke protein-inntaket hans.


#20

Serafin sa for siden:

Jepp, derfor jeg hadde i linser.

Jeg hadde i noen hvite bønner også, kom jeg på nå.


#21

Fakse sa for siden:

Mulig du kan mose inn diverse soya- og tofugreier også, sånn som veganerne bruker i stede for kjøtt? Det har jeg ikke prøvd selv altså, bare en idé.


#22

Serafin sa for siden:

SUKSESS!!

Han spiste et helt stykke!

Vi voksne merket godt at det mettet mer enn med vanlig pizzasaus.

Skal fryse resten, men la litt stå i kjøleskapet til å lage ostesmørbrød til de av. ;)


#23

Pelle sa for siden:

Så bra!!!


#24

Irma sa for siden:

Så flott! :jupp:

Jeg husker den andre tråden angående høyt inntak av karbohydrater og lite kjøtt, går det an å lure inn litt mer proteiner i maten med f.eks Bake pro eller kikertmel (også kalt gram-mel i innvandrerbutikker etc.) i pizzabunnen også? Bake pro kan man blande inn i all mulig bakst så vidt jeg har skjønt.


#25

tiddelibom sa for siden:

Kult. Godt inspirert av FP, har jeg laget kjempeporsjoner av pastasaus og frosset i porsjonspakninger. Jeg har brukt hakket tomat på boks som base, og slengt oppi det jeg har funnet fra kjøleskapet (gulrot, løk, stangselleri, paprika, løk, men også squash, salat, sukkererter... ja, det meste) så lenge det får koke lenge, blir det bra, altså. Og barna vet at de spiser moste grønnsaker, men finner seg fint i det. Og de har grønnsaksvegring.


#26

m^2 sa for siden:

Så bra!

Det går an å mose opp kjøtt/fisk til det ugjenkjennelige også, om det skulle være nødvendig ;)


#27

Interference sa for siden:

Jeg pleier og å stavmikse i en del frø/kjerner, eks linfrø, gresskarkjerner, pinjekjerner og lignende. Putter dem i når alle grønnsakene er moset.


#28

Serafin sa for siden:

Til kveldsmat spiste han ostesmørbrød med denne tomatsausen som "ketchup"
Han leet ikke på et øyelokk engang. ;)

Nå er neste mål å få han til å spise denne tomatsausen på pasta, istedet for ketchup. Uten kjøttdeig i tror jeg det skal gå.
Også kan jeg mose inn kjøtt etterhvert...


#29

Guttemammis sa for siden:

Wow, DET skal jeg også prøve!
Her har jeg en som får hysterisk anfall om det skulle ha lurt seg en mikroskopisk paprikabit på hans pizzastykke :himle:


#30

SpetakkelRandi sa for siden:

I min spagettisaus bruker jeg stang selleri, løk, hvitløk, gulrot, tomat, blant annet. Også krydder og urter... Stavmixer er en fin ting.. Kan du helle sausen over i en tom ketchupflaske?


#31

Serafin sa for siden:

SR - jeg hadde planer om å gjøre det, men sausen SER virkelig ikke ut som ketchup. Men kanskje lage en versjon med litt mindre stæsj oppi?


#32

Nip sa for siden:

Så fin tråd :) Fint med tips til mere grønnsaker :)


#33

Fakse sa for siden:

Putte det oppi flasken likevel, forklare at dere er fri for vanlig ketchup og si at han kan få "mamma-ketchup" i stede?


#34

kamp sa for siden:

Jeg har kjøpt bøkene The Sneaky Chef www.thesneakychef.com/

Har laget maange av oppskriftene inni der og fått mange "spiser ikke grønnsaker" til å spise grønnsaker fordi de ikke er synlige.. (Hadde faktisk blåbær og spinat i en sjokolade kake en gang.. trodde den kom til å smake kjempe ekkelt men den var jo veldig god!)

Det har kommet flere utgaver og jeg har vel 3 av de tror jeg. Kan bestilles her:
www.norli.no/SamboWeb/romSok.do?innsnevre=ja&romsok=&enkeltsok=the+sneaky+chef&submit=%C2%A0 eller andre bok butikker :)

Hele "opplegget" til disse bøkne er at man har laget ferdig en del småbokser med pureer. En oransj, gul, rød, lilla, hvit, grønn.. Det har jeg bare liggende i frysen.

Så er det bare å ta opp en eller to bokser når jeg skal lage middagen. Fremfor å stå å hakke og lage pure hver gang. Dermed så går det ikke særlig lang tid :)

Denne er veldig god - www.thesneakychef.com/free_recipe_speedy_lasagna.php

Og disse hamburgerne er veldig gode:
www.thesneakychef.com/free_recipe_barbell_burgers.php

Jeg laget tomatsausen som var i boka.. Den besto av tomat, gulrot, søt potet, squash, blomkål, løk. Hadde vel oppi en dæsj gresskarpure også fordi det liker jeg godt!
Kjøttbollene inneholdt erter, brokkoli, litt spinat. Når det kombineres med tomatpure så blir kjøttkakene fine å brune! (De fleste har vel noen bilder hvor barna ahr blandet grønt og rød maling..:P?)

Det er vertfall mange gode opskrifter og ideer.

Den siste boken - thesneakychef.com/book3_the_sneaky_chef.php
har et eget kapitel på "allergi vennlig" mat.. Altså uten gluten, egg, melk, mindre sukker o.l. Men har ikke hatt problemer med å gjøre de andre oppskriftene tilpasset kostholdet her i huset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.