Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har en APS film-scanner?

#1

HP sa for siden:

Vi har en del APS-filmruller som jeg ønsker å digitalisere, fotobutikkene tar seg godt betalt per rull og scannere ser ikke ut til å være til salgs lenger.

Er det noen her inne som har en som jeg kan få kjøpe, leie eller låne?


#2

mrc sa for siden:

For et par tusen får man seg vel en ganske god fladbed-skanner som også kan skanne negativer. Skanner hele strimla, så for så vidt ikke nøye hvilket format det er i.... Canon hadde en modell som het 8800F som var ganske god og rimelig også på negativ/film-skanning så vidt jeg husker. Lurer på om modellen 9000 erstattet denne.


#3

noen sa for siden:

Nei, men kanskje andre har en. :stuart:


#4

HP sa for siden:

Jepp, til 35mm-negativer, ikke APS-ruller.


#5

mrc sa for siden:

Kjenner ikke så godt APS, men er det evt. ikke bare å dra ut filmen? Er framvisningen av lysbildefilm på APS basert på at filmen ligger i rullen og trekkes inn i projektoren?


#6

HP sa for siden:

Har ikke funnet noen slike "hacks", men det innebærer å ødelegge hylsteret og dermed muligheten for å bruke en APS-filmscanner, så det får blir plan Å.


#7

Maverick sa for siden:

Sjekk med gammeldagse fotobutikker, som den jeg jobbet i for 11 år siden.


#8

Maverick sa for siden:

... det finnes en dingseboms for å dra ut filmen uten å ødelegge kammeret, mener jeg.


#9

HP sa for siden:

De tar mellom 99,- og 149,- per rull, blir fort veldig dyrt. :p


#10

Maverick sa for siden:

Var den dingsen jeg tenkte på. :blond:


#11

HP sa for siden:

Ja, googlet litt nå: photo.net/digital-darkroom-forum/005Z2j

Men for å scanne på en vanlig scanner så bør en klippe opp filmen og legge den i press en stund (1 måned skrev han i lenken). Da blir det så mye arbeid at jeg heller står i noen tusen for å få noen til å scanne, tror jeg.


#12

mrc sa for siden:

Hvorfor må man la den ligge i press? Holder det ikke at den er i press mens man skanner? En evt. "ramme" når man skanner skulle vel fikse det?


#13

HP sa for siden:

De erfaringene jeg fant nå sa at det ikke var nok. Filmen har vært på rull hele "livet", i motsetning til 35mm som har lagt flatt/i press siden siden den var fremkalt.


#14

Carrie sa for siden:

Jeg har en sånn. Fikk den helt gratis på Finn.no tilogmed og hadde store planer for å få digitalisert APS'ene. Stor lykke! Men, så var det sånn at det fulgte med feil strømadapter, så den har bare blitt liggende og jeg har ikke gjort noe for å få tak i passende sådann enda. Du kunne helt sikkert fått lånt den om jeg hadde fått den til å fungere. Har bare plan om å bruke den en gang selv, og så skulle en kamerat få overta den. Det er jo ikke et apparat man trenger å ha stående når man har gjort jobben, liksom... ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.