Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Avokado

#1

Serafin sa for siden:

Jeg røsket med meg en avokado i dag på butikken, men vet ikke helt hva jeg skal bruke den til. :o

Sist jeg prøvde likte jeg det ikke, men må prøve igjen. Gir meg ikke ved et forsøk. :knegg:

Såh, hva bruker du avokado til?


#2

Nessie sa for siden:

Mest til guacomole :nikker:

Men også i salat. Dessuten er det godt å skive det opp å ha på brødskiva :nam:
Med litt pepper på.


#3

nolo sa for siden:

Avocado med litt havsalt oppå, fetaost, strandaskinke og sånne Grissinipinner. Og rødvin til. = kveldssnacks.


#4

Zulu sa for siden:

Åh, masse! Guacamole til texmex-retter, mango- og avokadosalsa til kyllingburgere eller andre kyllingretter. Sammen med reker er det også supergodt! :)


#5

Syrinx sa for siden:

Guacamole og salat, ja. Og sammen med reker er det kjempegodt.


#6

vixen sa for siden:

Bruker mye i salat. Og på skiva. Ristet brød med litt kremost, avokado og skinke er kjempegodt! Avokado blandet med litt sitron, salt, pepper og litt rømme er kjempegodt til reker for eksempel.


#7

nokon sa for siden:

Mykje... Skjærer i terninger og putter i salat (veldig godt saman med kylling, tomat, agurk, rødløk og feta, eller med kylling, sukkererter, grønn salat og tørka tranebær marinert i eplejuice. Eller i dei fleste salatar). Skjærer i skiver saman med skiva tomat og har på knekebrødet. Har på knekebrødet med snøfrisk imellom. Moser til guacamole til taco/tortilla (då saman med sitron, kvitløk, chili og ein halv dasj rømme). Spiser saman med reker og sitron....

Eg er slik som kjøper nett med avokado når eg finn dei på tilbod.


#8

star sa for siden:

Sammen med reker, sitronsaft, pepper og rømme. Evt bytt ut rekene med røykalaks.


#9

Vito sa for siden:

Jøss, har aldri tenkt på å sette sammen med reker. Det skal jeg jammen prøve!

På skiven bruker jeg ofte å sette avokadoen sammen med kokt skinke og litt pepper.
Ellers passer avokado fantastisk godt sammen med feta!


#10

Tangina sa for siden:

Godt på toast med godt smør under og salt og pepper oppå, og noen dråper lime/sitron hvis man har.


#11

Palmen sa for siden:

Mango, avocado, salmalaks og bittelitt soyasaus, alt sammen i småbiter i en salat, er kjempegodt!


#12

Libra sa for siden:

Jeg bruker å lage en blanding av avokado, fetaost, rødløk og pinjekjerner som jeg kjører sammen til en "smørje" sammen med litt sitronsaft og litt olivenolje. Smaker utrolig godt til stekt kylling eller kalkunbryst.


#13

venla sa for siden:

I skiver sammen med egg og pepper på brød.


#14

Slettet bruker sa for siden:

Moses sammen med hvitløk og bittelitt majones og spises til oksekjøtt. Nydelig! Gjerne med stekt sopp også.


#15

Luvi sa for siden:

Og der minte du meg på at jeg også kjøpte meg avocado her om dagen som har ligget til modning. Da blir det potetgull og guacamole i kveld. :jupp:


#16

Vito sa for siden:

Jeg er veldig glad avokado, og har kjøpt masser av det før, men nå har jeg gitt helt opp for de er jo alltid dårlige jo.
Bruker å kjøpe de 2 pk med spiseklare, og som oftes er begge svarte og ekle inni, uansett hvor bra de kan kjennes ut utenpå.
Noen andre som har samme problemet?


#17

Molo sa for siden:

Med rømme og sitronpepper. Dryss gjerne litt surret bacon i terninger over og spis som mellommåltid.


#18

Nip sa for siden:

Mye forskjellig som skrives over her. :)

Vi har spist det i hjemmelaget guacamole i dag og Vetle fikk grov tortilla med philadephia, skivet avokado, røkt laks og agurk strenger med litt pepper på, rulles til en pølse og deles i to :)


#19

IOA sa for siden:

Vi har ofte avocado. Jeg kjøper nesten alltid nett med umodne avocado, og så legger jeg dem i vinduskarmen eller sammen med eplene på fruktfatet, da modnes de av seg selv. De spiseklare er ofte dårlige, syns jeg.

Jeg spiser avocado skivet eller most på brødskive/knekkebrød, med skinke og/eller egg til. Vi bruker det i salat og i wraps også. Og når vi har ovnsbakt laks har vi oppdelt avocado med urtesalt og noen dråper sitronsaft på som tilbehør. Nydelig!


#20

ming sa for siden:

Lunsjdillen min for tiden: Tortilla smøres med kesam, putt på noen skiver spekeskinke, ruccula, cherrytomater og en halv avokado i biter, rull sammen og nyt!


#21

Lissann sa for siden:

Jeg kjøper aldri avokadoer i 2 pk, akkurarat fordi den ene alltid er dårlig. Gjelder forresten for alt som ikke er i løs vekt synest jeg f.eks klementiner , løk, parika o.s.v. tror det er levrandørenene sin måte å hente inn fortjenseste på. Prøv forresten Avokado med bare salt på- et herlig mellom måltid:)


#22

Skilpadda sa for siden:

På brød sammen med blåmuggost, og med litt pepper kvernet over.


#23

Dixie Diner sa for siden:

I smoothies, som pålegg med havsalt og pepper på (og gjerne med annet pålegg under). Lager også masse, masse guacamole. Jeg har lyst å prøve å lage mousse og kakefyll med avokado, det skal visst være godt.


#24

leile sa for siden:

elsker avocado! på brødskiva, i salat, på knekkebrødet, med pålegg som cottage cheese, makrell i tomat. i guacemole! MMM!


#25

Elisabet sa for siden:

Spiser halv avokado hvor steinen er tatt ut på med sitronsaft og sukker oppå.


#26

Nip sa for siden:

Det er helt nydelig til kake :) NAM!
ninabakke.blogspot.com/2011/03/sjokolademousse-kake.html


#27

Irma sa for siden:

Jeg liker det i salat, men kjøper det ikke så ofte.

Vi har en oppskrift på en smoothie med avokado, egg, appelsin, jordbær og noe andre greier (melk eller yoghurt?) som er helt nydelig. Den har vi laget en del ganger.


#28

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker avocado i "alt", men har problemer med at holdbarheten er så kort at man må spise opp hele på en gang eller kaste resten. Det er jo synd. Jeg greier ikke en hel avocado alene til hvert måltid, og ingen andre enn meg spiser det. Jeg har prøvd diverse triks som tett plast, ta vare på steinen etc, men den må kastes etter få timer.

Hva gjør dere med sånt?


#29

m^2 sa for siden:

Ta en stor boks mais, hell hele greia i en gryte og kok opp til maisen er mør og vannet nesten kokt bort. Avkjøl litt.
Mos en avokado eller to.
Bland mais, avokado, salt og spisskummen, og litt chili hvis du liker. Evt. litt småhakket løk også. Smak godt til med saltet, det er en balanse der som blir Kjempegod når du treffer :jupp:

Gomle i vei, det er godt!!!


#30

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg sparer halv avokado i kjøleskapet hele tiden, jeg. Jeg bare skjærer vekk et løvtynt lag der den er blitt tørr utenpå. Oppbevarer den med steinen i.


#31

Vito sa for siden:

Nå har jeg tatt rådet over her og kjøpt et nett med avokadoer, 2 ligger i vinduskarmen til modning og jeg venter i spenning. Har nå ventet i 2 dager men de er like knallharde.


#32

leile sa for siden:

Jeg legger også avocadoen i kjøleskapet (med steinen i) med aluminiums- eller plastfolie rundt. Har hørt at sitronsaft på også hjelper.
Noen ganger når jeg spiser avocado bruker jeg også å starte med å ta av "topplokket" og luke ut avocadoen uten å skjære den helt opp. Dette synes kjæresten min er ganske morsomt. Vet ikke om det er mulig å skjønne hva jeg mener, men det funker bra :)


#33

LilleT sa for siden:

Jeg elsker avokado, men har dessverre funnet ut at jeg ikke tåler det. :sukk:

Jeg har brukt det mest som pålegg alene med pepper eller med for eksempel tomat. Ellers har jeg laget en slik røre av hakket avokado, tomat, rødløk, diverse urter og litt olivenolje og brukt sammen med spekeskinke til bruschetta. :nam:


#34

de2beste sa for siden:

Enig i alt! Jeg elsker å ha avokado på skiven med ost og skinke på :nikker:


#35

Vito sa for siden:

Tok tipset her inne og kjøpet et nett med avokadoer på obs.
Det er jo genialt jo! Alle var riktig nok knallharde, og de første måtte ligge nesten en hel uke fremme på benken før de var klare for spising, men ikke en eneste har vært brun og stygg! strålende fornøyd


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.