Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Prinsessekake (eller Solskinnskake som jeg kaller den)

#1

Nessie sa for siden:

Lagde denne i dag. :D

NGREDIENSER:
2 1/2 dl melk
25 g fersk gjær
75 g margarin
60 g sukker
(1/2 ts kardemomme, malt)
500 g hvetemel

FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG:
1 pk makronfyll
1 pk vaniljekrem (2/3 til bunn og resten til litt «fyll» på rullene)
(melis)
1 egg til pensling

FRAMGANGSMÅTE:
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.

Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.

FRAMGANGSMÅTE FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG :

Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 26 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.

Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
Ha på makronfyllet (lag det ut i fra fremgangsmåte på posen)
Rull sammen deigen til en fin pølse.
Sjær ca. 8 like store biter av rullen.
Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.

Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.

Sett til etterheving i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 200 grader.

Stek kaken i forvarmet, nederste rille, i ovn i ca. 30-40 minutter.
Jeg la på et bakepapir etter 10 min, for den har en tendens til å bli litt godt stekt på toppen

Avkjøl kaken (og ha på litt melisglasur)


#2

Nessie sa for siden:

Det er helt ok med litt god plass mellom «rullene» på kaka, for de hever seg. Jeg putta bare litt ekstra vaniljekrem mellom der.


#3

Sundae sa for siden:

Den så fristende ut, Nessie! Den skal jeg prøve. :nam:

Takk for oppskrift! :blomster:


#4

Nextlife sa for siden:

Prinsessekake er så godt :hjerter:
Jeg pleier å ringle litt lønnesirup på bunnen før jeg har på vaniljekrem og setter rullene oppå, det er smaskens. :sparke:


#5

Apple sa for siden:

Å, den der er god! Takk for oppskrift, må spares til lillebror forhåpentligvis vokser av seg eggeallergien.


#6

Nessie sa for siden:

Man kan også bruke smør, kanel og sukker istedet for makronfyll :nikker:


#7

Benzo sa for siden:

Takk, takk, Nessie. :klem:


#8

Filifjonka sa for siden:

Å, sånn husker jeg vi pleide å ha da jeg var liten. Det er en veldig god kake. :)


#9

Blondie sa for siden:

Skoskinnkake? :gruble:


#10

Nessie sa for siden:

:skratte:

SOLskinn!


#11

Vito sa for siden:

Høres fantastisk god ut!
Er det vanskelig å få all deigen gjennomsteikt? Jeg tenker da på bollene i midten og bunnen opp mot vaniljekremen.


#12

Tjorven sa for siden:

Prinsessekake er kjempegodt. Det er evigheter siden sist jeg bakte det, men jeg lagde det en del tidligere. Jeg brukte dog ikke makronfyll, men lage heller kanelsnurer (med vaniljekrem inni også). Det blir MYE vaniljekrem, men det er jo så godt.


#13

Nessie sa for siden:

Gikk greit her iallefall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.