NGREDIENSER: 2 1/2 dl melk
25 g fersk gjær
75 g margarin
60 g sukker
(1/2 ts kardemomme, malt)
500 g hvetemel
FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG:
1 pk makronfyll
1 pk vaniljekrem (2/3 til bunn og resten til litt «fyll» på rullene)
(melis)
1 egg til pensling
FRAMGANGSMÅTE:
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.
FRAMGANGSMÅTE FYLL TIL PRINSESSEKAKE AV GJÆRDEIG :
Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 26 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.
Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.
Ha på makronfyllet (lag det ut i fra fremgangsmåte på posen)
Rull sammen deigen til en fin pølse.
Sjær ca. 8 like store biter av rullen.
Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.
Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.
Sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Stek kaken i forvarmet, nederste rille, i ovn i ca. 30-40 minutter. Jeg la på et bakepapir etter 10 min, for den har en tendens til å bli litt godt stekt på toppen
Prinsessekake er så godt :hjerter:
Jeg pleier å ringle litt lønnesirup på bunnen før jeg har på vaniljekrem og setter rullene oppå, det er smaskens. :sparke:
Prinsessekake er kjempegodt. Det er evigheter siden sist jeg bakte det, men jeg lagde det en del tidligere. Jeg brukte dog ikke makronfyll, men lage heller kanelsnurer (med vaniljekrem inni også). Det blir MYE vaniljekrem, men det er jo så godt.