Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kamuflere i hamburger?

#1

Serafin sa for siden:

Nå som pizzaen er "sikret" med litt sunnere ting, hva kan jeg prøve å kamuflere i burger?

Karbonadedeig er greit. Er sikkert godt med most gulrot i?
Kan det være ok å hive oppi røde linser som er most?
Annet?

Noe av det samme kan jeg kanskje gjøre med kjøttkaker og karbonader?


#2

Nip sa for siden:

Vet ikke om det funker som kamuflasje, men litt revet røbet eller gulrot er veldig godt i kjøttkaker, løk også. Jeg bruker det i kjøttkaker, som regel bare enten rødbet eller gulrot

Brune bønner burde vel funke å mose inn :)


#3

Kirsebær sa for siden:

Bare man ikke overdriver det kan man jo ha i nesten alt i burgerer og kjøttkaker. Brokkoli, gulrot, løk og bønner for eksempel.
Rødbeter har jeg ingen erfaring med. Er de røde når de ikke er på glass også? :blond:


#4

Nip sa for siden:

Ja, de gir fort litt farge, de er lilla, men kjøttet er så mørkt at med litt så merkes det ikke.

Jeg bruker nesten alltid en liten revet røbet i lasagnen også, sammen med gulrot.

Kjenner jeg liker godt disse kamuflasje trådene :)

Brokkoli har jeg ikke testet, kokes den først da?


#5

Serafin sa for siden:

Det må nok ikke sette farge... Da tror jeg en ung mann får hysterisk anfall. :knegg:


#6

Mams sa for siden:

Man kan nok kamuflere det meste, men greit å ikke overdrive vil jeg tro.
( jeg er typen som fort kan ende med å overdrive, derfor tar jeg med den)
Røbet setter litt farge synes jeg, men lite smak da.


#7

Nextlife sa for siden:

Broccoli ville jeg droppet. Grensen mellom passelig varmebehandlet og velsmakende,- og overkokt og grusom på smak er så hårfin og vanskelig å holde kontroll på i en burger.


#8

Pelle sa for siden:

Gulrot, løk og røde bønner.


#9

nokon sa for siden:

Gulrot, raude linser og brune bønner kan fint mosast til paste med stavmiksar og blandast saman med karbonadedeig. Bare brune bønner kan fort bli litt tørt, men gulrota er med på å gjere det saftig igjen.


#10

Che sa for siden:

Gulrot, paprika og løk funker godt. Gulrot og, men den er lett å kjenne igjen


#11

Appelsin sa for siden:

Spinat! Sånn frossen :jupp:


#12

Fakse sa for siden:

Du står virkelig på for kostholdet til gutten din, jeg er imponert!

Jeg tenker egentlig at det er bra om han spiser en del kjøtt, så jeg ville ikke blandet ut for mye med alt mulig annet. Gutten får jo etter det jeg forstår i seg lite protein ellers. Pass på å kjøp en god karbonadedeig og ikke sånn tullete familiedeig eller noe sånn. Bruk egg som bindemiddel og tilsett litt finraspet løk og gulrot. Eventuelt kan du blande inn litt spinat (og akkurat her tror jeg faktisk den frosne varianten er helt grei). Da har du allerede noe som er langt bedre enn kjøpte hamburgere. Så kan du servere litt av "mammas ketchup" ved siden av.

Hamburgerbrød kan gjøres sunnere ved å bake dem selv og bruke opp mot 50% fibra-mel. Dette melet er så finmalt at resultatet ikke oppleves som grovt selv om det er det. Kan grave frem oppskrift om du vil.


#13

Daisy sa for siden:

Ha kun stearinlys på når dere spiser :knegg:


#14

kamp sa for siden:

Spinat, squash, gulrot, søt potet, gresskar, erter, brokkoli.. Bruker du grønne grønnsaker må du tilsette litt tomatpure ;)


#15

Hyacinth sa for siden:

Hvordan får dere egentlig til å rive rødbeter uten å ødelegge klærne?

Hilsen lillaklær.com


#16

Serafin sa for siden:

Lurt! :knegg:

Han ber jo ofte om det "for da blir det en varm fin dag" :knegg:


#17

Daisy sa for siden:

Og så er det sikkert lurt å mørkoke ingrediensene du skal ha i burgerdeigen og mose de før du blander inn. Hvis man f.eks rasper en gulrot er den lett synlig.
Billmrk kresen datter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.