Vi tenkte det hadde vært morsomt å kjøpe noen viner og lagre dem noen år. Har riktignok ikke vinskap, men vi har en matbod som trolig duger.
Men nå ser jeg på Vinmonopolet sin hjemmeside at det egentlig ikke har mye for seg, for de fleste viner er drikkeklare og utvikler seg lite med lagring.
Har noen her inne erfaring med det? Blir vinopplevelsen bedre? Er det lett å finne fram til viner som egner seg for lagring? Krever det spesielt dyre viner eller går det med en vin i 2-3-400-kronersklassen?
Det er jo ikke sant at det ikke har mye for seg, for det er mange viner som utvikler seg veldig flott lenge etter salgstidspunktet og som kan være vanskelige/umulige/veldig dyre å få tak i i langtidslagret stand. Riesling, f.eks., barolo, hvit burgunder … :nam:
Det høres veldig bra ut!
Jeg ser primært for meg røde viner, men kunne selvsagt prøvd en og annen hvit også.
Gleder meg allerede spenningen forbundet med åpning av en vin som har ligget i kjelleren og vente. :)