Røverdatter sa for siden:
Kan den brukes?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Røverdatter sa for siden:
Kan den brukes?
oslo78 sa for siden:
Jeg hadde brukt den. Slått den ned skikkelig og kjevlet ut.
Interference sa for siden:
Ja, hvorfor skulle den ikke kunne brukes?
Slå den godt ned og bak i vei.
Arran sa for siden:
Klart den kan. Jeg bruke forleden en rest av pizzadeig som hadde ligget to dager i en plastpose i kjøleskapet. Funket som bare det.
mkj sa for siden:
'min' beste pizzadeigoppskrift innebærer omtrent 4 timer på benken i hvile- og hevetid. Så det burde være helt ok
Dixie Diner sa for siden:
Vår deig hever ofte et halvt døgn altså. Nå sist laget mannen min pizzabunn kl 6 om morgenen og jeg hadde den med på jobb der den stod og hevet hele arbeidsdagen før jeg kjørte hjem til min mor og vi kjevlet den ut i 19-tiden. Knallgod, sprø bunn! Den blir bare bedre av å stå lenge.
Fnissa sa for siden:
Dette var igrunnen nyttig lesning.. Hadde ikke tenkt over at det går ann å lage deigen i så god tid på forhånd. :)
Røverdatter sa for siden:
Deigen var iallefall helt fin og pizzaen var god. :jupp:
mkj sa for siden:
Jo lenger tid, jo mindre gjær da. Jeg brukte 10 gram gjær til et kilo mel. Da er det først en times hviletid (bare mel og vann) Så skal gjæren eltes inn, heve to timer. Bake ut, og heve 45 minutter til.
Og har man først tatt seg det bryet med alle disse timene så synes jeg at den fortjener å bli stekt på steinplate.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg vant en steinplate i sommer, bruker den ikke fordi jeg rett og slett ikke merker forskjell på bunnen med og uten steinen. Vår ovn går til 350 grader, så jeg bruker ofte det og steker kort, da blir den så god som den kan få blitt.
Ja og så bruker vi helst italiensk pizzamel, altså Tipo. Mye bedre. MYE mye bedre.
Røverdatter sa for siden:
Jeg har ikke brukt annet siden du tipset om det i en tråd for en god stund siden. Det er knallgodt og pizzaen blir mye "italienskere".
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det er så godt. Vi brukte vanlig hvetemel sist, men da hevet bunnen såpass lenge at det ble nesten like godt uansett (11-12 timer).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.