Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barnemat på glass

#1

Slettet bruker sa for siden:

Av diverse grunner ender det en del med at babyen min får middagsglass.

Hva er de dummeste sidene ved dette? (Type maten er full av gift, produsert av barn eller lignende.)


#2

Kirsebær sa for siden:

Det dummeste er vel at alle de som lager egen babymat kan skule litt på deg og Tenke Sitt. :nemlig:

:knegg: Nei, jeg vil tro at om du passer på saltinnholdet og andre tilsetninger så er det da greit og praktisk?

Det er vel gjerne salt, konserveringsmiddel og "matsminke" man prøver å begrense for de små?


#3

Pelle sa for siden:

Min venninne ernæringsfysiologen med spesialisering i barnemat sier glass er helt finfint, og i en del tilfeller bedre enn hjemmelaget fordi det er ekstremt høye krav til type grønnsaker (kvalitet, sprøytemidler, vitamininnhold), bevaring av næringsinnhold osv. (Og at når en del av den eldre garde belærer henne om hvordan de lagde maten i sin tid - så Tenker Hun Sitt om hvordan kvaliteten ble forringet av for lang koketid, for lite variasjon mht produkter osv)


#4

Teofelia sa for siden:

Tja. Det er dyrt/dyrere, er nå vel det viktigste jeg kommer på.

Fullt av gift, er det ikke. Det er veldig strenge retningslinjer for produksjon av barnemat. Hvem som har produsert glassene, vet jeg ikke, men da jeg hadde barnematunger, var Hipp et ganske stuerent merke, slik sett.

Begge mine er vokst opp på glass-mat. Frøkna nektet å røre hjemmelaget mat, men slukte barnemat på glass. Vi konkluderte med at det trolig skyldtes at den smakte mye mer enn den hjemmelagede; de er (var) veldig flinke med krydder og smakstilsetninger i en del av disse glassene.

Blobben fikk mat på glass fordi vi knapt hadde overskudd til å skifte bleiene hennes, og langt mindre til å lage mat fra grunnen av til henne.

Det har gått bra med mine. De har vokst opp til å bli kjernesunne, altetende og prektige, begge to.


#5

Teofelia sa for siden:

Dette er selvsagt en viktig faktor. Den glemte jeg helt. :nemlig:


#6

Luftslottet sa for siden:

Du må nok regne med å erte på deg Nestlé-politiet, men etter det jeg leser i den boka vi fikk på helsestasjonen, så er det vel helst det at man er redd for at barna ikke smaker nye, spennende smaker og dermed blir litt kresne, i tillegg til at det er dyrere. At du får en unge som ikke liker mat, ser jeg som litt usannsynlig, etter oppvisningen sist. :knegg:

Det er forbudt med tilsetningsstoffer og det skal ikke være mye salt i disse glassene heller. De smaker dog ikke all verden, men begge mine unger har fått og får glass i ny og ne, og spiser som bare det. Eldstemann fikk mye av det, av samme grunn som Teofelias Blobben, og han lærte ikke å bli kresen før nå i forrige uke. :himle:


#7

Malama sa for siden:

Det er ikke salt i babymaten for dem under et år. Det inneholder ikke giftstoffer, ikke konservering engang, det er strenge regler for dette virker det som, for det er i alle fall unisont mellom merkene. Pluss at noen er økologiske da, det gjelder ikke nestle...

Mine unger er fostret opp på glass, det farger nok min innstilling om at dette er helt greit da, altså. Mine avviste min hjemmelagde mat, og jeg kapitulerte.

Eneste innvendingen jeg har er at det er dyrt, mye dyrere enn å lage det selv. Dog, jeg kan ikke legge skylde for vårt høye matbudsjett på bare Mikro sin mat. (vi tok en gjennomgang av økonomien i helga, og dagligvaretallene er stygge, SIFO sier vi skal klare oss på nesten halvparten.... Vi et vi kaster mye mat, så skjerping skal til. Men ja, babyglass koster mer enn å lage selv.)


#8

Teofelia sa for siden:

Man kan fint unngå Nestlé når man serverer mat på glass, altså. Jeg vet ikke hva som finnes nå, men både Hipp og Småfolk var gode alternativer for fem år siden.

#9

Røverdatter sa for siden:

Vet ikke, det eneste jeg kunne finne i google var at det kunne hindre at barn utviklet smaksansen. Ville egentlig bare opplyse at min minste også fikk endel glass. Mest fordi hun ikke vil ha den hjemmelagede. :snurt: Vi brukte mest glassene fra Småfolk og det var jo for en veldig kort periode. Fra hun var ca. 7-12 mnd. fikk hun det ganske ofte, men etter det spiste hun grovere mat og ville ha det vi spiste. Jeg tror hun har normalt utviklet smakssans og hun spiser omtrent alt.

Det kan jo ikke være så mye gift de greier å putte i maten når det ikke er lov å tilsette salt og konserveringsmidler.


#10

Slettet bruker sa for siden:

Imagefaktoren blåser jeg i. :moahaha:

Tanken er mer at vi spiser sen middag. Oppvarmet rest av sen middager ikke alltid like deilig neste dag. Dessuten er middagen hans ofte mens vi er på farten.


#11

tink sa for siden:

Det går sikkert helt fint.

Ulemper kan være at de venner seg til den industrialiserte smaken, og blir hekta på babymatkonsistensen. Men du kommer langt med å begynne å la han smake på deler av deres mat når dere spiser, type litt most potet og noen grønnsaker.

Storebror fikk bare glassmat, litt samme årsak som teofelia i tillegg til at han ikke likte min mat. Lillebror fikk mer hjemmelaget mat, men glass når det passet bedre.

Begge er nær altetende, normalvektige og svært lite syke.


#12

Malama sa for siden:

Knerten er forresten nesten altetende, selv om han er oppforstret på posegrøt og middagsglass. Han svarte dog "ja, men jeg vil ikke ha mer" når mormor spurte om han likte kulturmelka han hadde fått smake, og det samme sa han om et par av farens spenstige oster.

Når har vi hele veien praktisert at de også får smake på vår mat da, tilpasset alder. S jeg tar av kjøttdeig før jeg krydrer til taco, som Mikro får av, hun får kjøttbiter, ris, pasta, potet, salat... Nevnte jeg at begge mine unger elsker grønnsaker? Selv om de altså er oppfostret på glass.


#13

Luftslottet sa for siden:

Joda, det er de fortsatt, men det er ikke alltid butikkene har like godt utvalg i de andre merkene.

Vi bruker stort sett Nestlé til Alkymisten, men det er fordi han ikke skal ha kumelk, og det er det av en eller annen grunn mer av i bl.a. Småfolk-glassene. Hipp har de ikke så mye av på vår lokale butikk, og det de har er type fruktmos med yoghurt.


#14

Matilda sa for siden:

Det smaker høgg. :knegg:

Pjotten fikk middagsglass fra Hipp og etter hvert Småfolk fra han var ca sju-åtte måneder til han var et år. Noen likte han godt, i alle fall seks-månedersglassene. Kjøttkaker og pastaretter likte han. Etter hvert begynte han å rynke på nesa, og det skjønner jeg. Det smaker jo ikke bra. Ettårsglassene fra Småfolk smaker utrolig salt, sjøl for meg, men de for yngre barn var bedre. Jeg har altså ikke sjekket faktisk saltinnhold mot anbefalinger og sånt, jeg bare synser utfra smak.


#15

tink sa for siden:

Sen middag som i etter at han har lagt seg?
Ellers kan du jo eventuelt gi grøt på farten, og la han smake/spise sammen med dere. Om du nå helst vil lage maten selv da.

Men som sagt, imaget og pris er vel de viktigste argumentene for hjemmelaget mat.


#16

Røverdatter sa for siden:

Det var også medspillende faktorer da vi ga middagsglass til yngste. Hun hadde en helt annen måltidsrytme og søvnrytme enn resten av familien. Og at middagsglassene er greie å varme opp uansett hvor man befinner seg.


#17

Slettet bruker sa for siden:

Han spiser det meste og observeres stort sett med paprika, eple, agurk og sånt i neven. Da gir jeg glass når jeg føler for det jeg.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Det smaker ingenting og er veldig dyrt. Det er mine motforestillinger.

Vi har aldri giddet å kjøpe noe særlig på glass, for vi bare tar av litt av det vi spiser før det saltes, moser det (evt med ekstra væske) og serverer.


#19

Matilda sa for siden:

Jeg kommer til å gi glass til Småtten også, evt. litt egenprodusert fra fryseren. Vi spiser middag tidligst seks, som Pjottens kveldsmåltid, og da er lillebror ganske gåen. Han får heller middag når jeg tar lunsj. :jupp:


#20

Lavender sa for siden:

Eneste minus kan vel være at det er mye tomat og vann i glassene, og svært lite kjøtt der det skal være det.


#21

Myria sa for siden:

Det er ingenting dumt eller galt med middagsglass. Eneste grunnen til at jeg holder meg unna er at det er uforholdsmessig dyrt, og den viktigste grunnen: smak. Middagsglass smaker lite og mye av det samme. Jeg personlig mener at barn ikke får utviklet smaksløkene sine noe særlig med middagsglass og siden jeg både har tid og lyst til å lage selv gjør jeg helst det. Dog må jeg innrømme at selv om storebror omtrent aldri har smakt et middagsglass, har lillebror fått en del i late perioder, så jeg skjønner veldig godt de som bare ikke gidder lage selv. Men utover det inneholder de ingenting skummelt, så det kan du absolutt gi med god samvittighet.


#22

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tenker at babymat skal smake av råvarene som er oppi, og være så godt at man selv tenker "nam, det mangler bare litt salt her, så er det perfekt!"


#23

Slettet bruker sa for siden:

Det er faktisk et par av glassene som er der. :knegg:

Han er veldig glad i at altså. Og smaker på det meste med stor glede. Men jeg ble litt flau da jeg så reaksjonen hans på synet av et barnematglass forrige dagen. :knegg:


#24

Myria sa for siden:

Enig.


#25

Propella sa for siden:

Altså, mine tre har fått middagsglass. Jeg hadde flere forsøk på å lage hjemmelaget middag og frukt. For å si det sånn. Ungene så ut som om jeg prøvde å forgifte når de fikk den hjemmelagde maten. Leppene vrangte seg, de spyttet ut maten og så helt bestyrtet ut. Glassene derimot gikk ned på høykant. Jeg smakte på alt selv og kan med hånden på hjertet si at glassene smakte mye bedre enn den hjemmelagde. Nå er jeg litt rar da, jeg syns stort sett fabrikklagd mat smaker bedre enn hjemmelaget. Kan ha noe med at jeg ikke kan lage mat, det blir bare misslykket uansett hva jeg gjør. Dessuten er det kjempekjedelig å lage mat.


#26

Niobe sa for siden:

Den største ulempen, slik jeg ser det, er at barnematen på glass ikke smaker eller har konsistens som ordentlig mat. Barnet må uansett en gang over på det kostholdet resten av familien har, og vi hadde bare fordeler med å gi dem fra "vår" mat helt fra starten. Og jeg ser jo at ikke alle er opptatt av sånt, men for min del har jeg alltid likt å lage maten selv, og vite hva den inneholder.

Ellers tror jeg barnematen på glass helt ok, en gang i blant, slik jeg også ser på annen "ferdigmat".


#27

Ole Brumm sa for siden:

Det er dyrt og det smaker ikke mye/ikke godt (synes jeg, men har ikke smakt på barnemat på glass siden 2005, så kan være de har kommet seg). Er jo ikke noe problem å lage egne glass til bruk på farten om man ønsker det.

Det er mer upraktisk å ha et barn som ikke vil ha most mat og dermed ikke har mulighet for nødløsningen å ty til et glass om man er ute på tur (heldigvis fungerer banan og pære i steden). Mine barn har ikke likt ferdig_most_kjøpe_mat (de to yngste ikke i det hele tatt, har ikke spist grøt heller de, Størsten kunne til nød spise småfolk sine 10 eller 12 mnd glass), det har hatt sine utfordringer.


#28

Fintdethei! sa for siden:

Mine to eldste spiste bare middag på glass, jeg prøvde ulike varianter av most hjemmelaget mat, men......eh nei, mamma..., var uttrykket de ga meg. Flinke unger har de blitt. Yngste var den som spiste det meste, totalt ukritisk.

Image? Kunne ikke brydd meg det spøtt.


#29

Vito sa for siden:

Jeg hadde angst for at jeg skulle koke istykker og gi henne dårlig og næringsfattig hjemmelaget mat, så hun fikk både hjemmelaget og glass. Bare for å være på den sikre siden. :o Hun fikk i alle fall 2 varme måltider for dagen, varm lunsj og middag.

Hun er veldig glad i mat og spiser det meste, smaker på det hun vet hun ikke liker bare for å smake. Har aldri hatt problemer med forskjellige konsistenser.
Hun er derimot urovekkende glad i pølser, men det tror jeg ikke jeg kan skylde på glassene.


#30

Mrs. Longbottom sa for siden:

Smaker dårlig/lite, er dyrt, og må gis med skje er mine argumenter. Begge mine har spist mest mat med hendene selv ved middagsbordet sammen med oss, men glass er ikke farlig eller noe. Jeg hadde ingen problemer med å gi det innimellom, men ønsket ikke å utelukkende fore opp barna på det av grunnene over.


#31

Skilpadda sa for siden:

Vi var også mye her. Og det har på mange måter gått bra med vårt barn.


#32

Ru sa for siden:

Den største ulempen er at det blir så mange glass.
Men de kan du jo bare klistre noen søte klistremerker på, tvinne hank av ståltråd på og henge opp med lys i. Husk å ta bilde av det hele til hæppimøffins-bloggen vi vet du har. :nemlig:

Begge mine har fått både glass og hjemmelaget. Knøtteliten foretrakk den på glass lenge, hun var aldeles allergisk mot den minste lille klump. Vi prøvde oss på den der motegreien med å la henne spise det vi spiste, men vi gikk lei av å tørke opp oppkast etter kun kort tid. :lager barn med dårlig lukkemuskel og velger mine kamper med omhu:


#33

Kirsebær sa for siden:

Skilpadda: Det har på mange måter gått bra med vårt barn. :knegg:

Poden har arvet mine sære trekk, så han ville aldri ha noe som ikke var kuttet i biter i ryddig formasjon på fatet. Han spiste alt mulig fram til han var 2 år. Så gikk det over og nå vil han ikke ha noe.


#34

vixen sa for siden:

junior foretrakk glass fremfor hjemmelaget. Bortsett fra hjemmelaget fruktmos gikk ingenting ned av det jeg så kjærlig hadde laget i mange små porsjonspakker til han. Ga dermed glass i en periode til han var mer klar for litt konsistens.


#35

ingling sa for siden:

Vi bruker begge deler om hverandre, men har begynt å gi det vi spiser veldig mange av ukens dager. Vi har gjort vår middag til veslas siste måltid når det passer sånn, så da spiser vi klokken halv seks-seks hele gjengen. For min / vår del er det mest det at det blir uhorvelig mange glass (og det er langt til glasskildesorteringen, haha), at det koster mer og at ferdigmaten smaker ganske likt. Men altså, vi gjør det som passer best der og da, så noen uker er det mest glass, andre uker er det mest hjemmelagd. Veldig pragmatisk der, kjenner jeg. Vi bruker kun Hipp og Småfolk, men så har vi butikker med godt utvalg rett i nærheten, så det er lett å unngå Nestlé.


#36

Hyacinth sa for siden:

Det eneste dumme er at alt smaker likt. Jeg ville ihvertfall passet på at barnet fikk fingerspise litt av all mulig slags vanlig mat i tillegg. Alt er brunt, finmost og smaker det samme. Som er ingenting. Som HV sier, mat skal smake råvarer.

Dessuten er jeg skeptisk til næringsinnholdet. Jeg har lest på mange glass, og det er utrolig mye pasta og tomat og vann. Jeg synes den er litt lite næringstett, proteinrik og mangler sunt fett.

Når det er sagt, har jeg gitt maaaange glass til det ene barnet mitt.


#37

apan sa for siden:

Jeg kommer ikke på noen andre ulemper enn at det ikke er særlig PK her inne :knegg: , og at man må forholde seg til utrolig mye dumt som sies om disse glassene. Og at det blir litt penger selvsagt, ift å lage selv.

Begge mine har spist bare middag på glass fra de var 6-11 måneder, supplert med litt smaksprøver på annen middag etterhvert. Jeg synes det er å overdramatisere veldig å mene at dette gjør ungene vant til få smaker - det er en veldig kort periode det er snakk om. Begge mine unger har gått over til vanlig middag rundt 10-11 måneder, og det har gått helt problemfritt, faktisk har de alltid fått masse kommentarer på at de spiser alt mulig. Jeg er helt sikker på at den korte periode med glassmat i verste fall kun er 1 av flere faktorer som har noe å si ift dette. EGentlig tror jeg ikke det har noe å si i det hele tatt.


#38

apan sa for siden:

Dette vet jo ikke noe om? Det kan jo hende det hadde gått like greit å gå over på deres mat uansett?


#39

Malama sa for siden:

Vel, nei, alt er ikke brunt.
Mye er oransje (tomat) noe er hvitt, og noe er brunt. Det smaker slett ikke det samme av tomatsausen som av fiskegratenen som av kjøttkakene, selv om ingen av disse ser ut som det de heter, mer mulig unntak av tomatsausen da, selv om man ikke kan se pastabitene i glassene for de yngste.

Ja, det er mange glass med pasta og tomat. Men der er sannelig mange som ikke inneholder det også, og som smaker absolutt annerledes.

At de ikke er gode er en annen sak, og herregud som jeg hadde problemer med det siste fiskeglasset jeg ga jentungen, hun spiste ivrig ivei, men jeg tror det var dillen som var problemet for meg, det var i alle fall rett og slett en lukt jeg nærmest brakk meg av. Biffgryta hun fikk i dag, derimot, den var langt bedre.

Men altså, mine unger får spise med fingrene, alt mulig annet i tillegg da, så da er det vel greit da, at de spiser most (i stadig mindre grad av most, med alderen) mat i alle verdens farger og ulike smaker, som slett ikke er ingenting, selv om det ikke er noe jeg synes er godt.

Siden Mikro spiste torskefilet med fingrene sine i går, og spiste pasta med dem i dag, samt selvsagt brødskive (hvor hun mest brukte fingrene til å pille/skrape av pålegget) så overlever hun vel at hun fikk grøt til kveldsmat også.

Men mange glass blir det. Heldigvis triller vi forbi glassinnsamlingen på vår daglige runde (uansett hvilken runde vi går) derved legger jeg bare posen emd glass under vogna når den er full, også tar vi et stopp og kvitter oss med dem.


#40

Darth sa for siden:

Den største ulempen er at det setter gjenstridige flekker på klærne. hilsen praktikeren


#41

Niobe sa for siden:

Eh, ja, men det er jo lite ulemper med å bare gi samme maten fra starten av? Derfor skriver jeg at vi bare hadde fordeler med det?


#42

apan sa for siden:

Jeg misforstod formuleringen din, men jeg synes ikke det er noe argument at de uansett må over på familiens mat før eller senere. Det ER faktisk ikke noe problem å få dem over på familiens mat selv om man har gitt glass.


#43

polarjenta sa for siden:

Den største ulempen for oss var at ungene nektet å spise mat fra glass.:knegg: Det hadde unektelig vært greit om de av og til kunne spist noen av disse middagsglassene.


#44

Interference sa for siden:

Jeg unngår palmeolje (amongst other things) og så lenge de ikke klarer å merke maten skikkelig så utgår det for meg.
Når det er sagt så spiste Lille en del mat på glass, men hun likte ikke mos/grøt noe særlig så det er veldig lite sånt det har blitt igrunn. Blir spennende å se hvor jeg lander med Eggulfen.


#45

era sa for siden:

Dyrt er den største ulempen og at mange smaker av brendt gummi. Småfolk sine smaker ganske godt synes jeg.


#46

Wix sa for siden:

Vi gjorde litt begge deler med begge ungene våre. Begge likte glassene best en periode hvertfall. Har fått en unge som spiser det meste og en som har et mye mindre repertoar.


#47

InaMina sa for siden:

Liten avsporing, men jeg undrer meg over at det finnes så lite middagsglass med fisk. Eller er det bare jeg som er "uheldig" med mine butikker?

Har laget maten til jenta vår stort sett selv siden starten, men merker at nå når hun er 16mnd, og det bare er vi to som er hjemme, så hender det seg oftere at hun får ett middagsglass (for jeg er så innmari dårlig til å lage middag til bare oss to). Å i den forbindelsen har jeg fundert litt over mangel på fiskeglass.


#48

Candy Darling sa for siden:

Kjør på. Hvis de ligner på mine, så elsker de dem, elsker all mulig spennende mat etterpå, som oliven, sushi, spicey asiatisk mat, all slags grønnsaker og the works. Da kan man klappe seg selv på ryggen og kalle seg God Mor.

Så blir de 4-5 og synes alt annet enn pølse eller kjøpebrød med leverpostei smaker bæsj. :mumle: Men det går over igjen, det også. Tror jeg.


#49

Malama sa for siden:

Unger liker ikke fisk, visste du ikke det! Derforlager man ikke slikt.

Bre vent noen pr, når du skal kjøpe barnemeny når du spiser ute, da får du vite at unger ikke liker grønnsaker og salat heller, og får servert maten sin helt uten.

Har nylig vært på langtur med matstopp langs veien. Den som nesten ikke fikk salat til maten sin var jeg, siden ungene spiste opp min, de fikk jo ikke engen...

(neida, egentlig er det nok en annen grunn til mangel på fiskeglass, jeg mener i alle fall et av de økologiske merkene siernde ikkelager mat med fisk fordi fisk ikke er økologisk?)


#50

Matilda sa for siden:

Hipp og Småfolk har da flere glass med fisk. Det er forskjell på hva butikkene tar inn. Vi unngår dem stort sett uansett, for de smaker virkelig høgg.


#51

Candy Darling sa for siden:

Ungene mine elsket det fiskebolleglasset, jeg brakk meg av bare lukten. :kvalm:


#52

Matilda sa for siden:

Pjotten likte fiskeboller og grateng, men brakk seg av torsk i tomatsaus og hva-det-nå-var med laks.


#53

InaMina sa for siden:

Jeg har bare prøvd Småfolk sin fiskegrateng og fiskeboller, og jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke har smakt de selv (jeg klarer ikke å smake på hverken barnemat eller barnegrøt - ja, jeg er skikkelig miljøskadet etter å ha jobbet på sykehus :jupp:)

Men ja - jeg begynner å innse at unger ikke skal like fisk, grønnskaer eller salat eller noe som er sunt. Brus på tåteflaske til en 5 mnd gammel baby derimot, det er tydeligvis helt normalt i enkelte kretser :eek: :confused:


#54

Malama sa for siden:

Vi har hatt noen fiskeglass i hus, og de er ikke akkurat noen suksess nei, ungene spiser lite, og mor brekker seg...

Nei, fisken serverer vi på annet vis. P glass får de stortnsett tomat/pastretter. Et er tilnærmet likt som om bi hadde most det opp selv, ungene digger det (Knerten får selvsagt ikke lenger, men da han var mindre) for de digger jo pasta og tomatgreier av vanlig mat også, og dette smaker ganske likt. S når Mikro trenger et raskt, enkelt måltid fordi vår middag ikke kommer til å være så mye for henne, så gir jeg henne gjerne et glass med lasagne/kjøttsaus/taco eller noe sånn. Men snart femten mnd gammel er hun mer eller mindre over på å spise vår mat, og det går fint. Liker det meste, og smaker på alt. Der er broren enda også, men han nærmer seg med stormskritt fire år, og det kan fort bli spennende å se hvordan en slik fase kan utarte seg...


#55

ingling sa for siden:

Vi prøvde noen sånne fiskematglass mens vi enda holdt på med sånt, og det er det eneste som har blitt kontant spyttet ut med en skikkelig grimase og påfølgende nekt av alt annet som ble forsøkt gitt i stedet. Fisk, derimot, liker hun. Fiskeboller, fiskegrateng, laksefilet, fine greier.

Vi bruker ikke barnematglass i det hele tatt lenger, er det vanlig å bruke det når de er så store som 16 måneder altså? Hva med å kjøpe fiskekaker f.eks. og varme, det er jo super og rask mat?


#56

Matilda sa for siden:

Vi sluttet med glass da Pjotten var rett over ett år, da hadde vi introdusert melk og egg og han fikk spise alt det samme som oss. (Han spiser fortsatt lite middag, så noen ganger får han ei skive med kjøttpålegg i tillegg.) Unntaket var om vi ville spise etter hans leggetid. Da fikk han kanskje et glass i stedet, fram til han var 15-16 måneder. Han var ikke særlig glad i mat med store biter, før han fikk fjernet falsk mandel. Om vi vil spise aleine nå, så er det oftest tapas, og da lager vi kjøttboller sjøl, som han får med tomatsaus og pasta til sin middag. Ellers har vi fiskekaker i fryseren, eller han får havregrøt laget i mikroen. Like greit som glass.


#57

InaMina sa for siden:

"Problemet" hos oss er jo mer det at jeg stort sett ikke lager middag bare til henne og meg i ukedagene, så da blir det innimellom middagsglass. I helger/ferier osv når mannen er hjemme, så spiser hun det samme som oss.

Så jeg prøver å være flink til å lage litt ekstra av alt i helger/ferier og fryse ned, slik at vi slipper glassmat, men innimellom må vi ty til det.


#58

apan sa for siden:

Jeg har aldri gitt mine glass når de var 16 måneder, har sluttet helt i ettårsalderen.


#59

InaMina sa for siden:

Fiskekaker er jo superenkelt! Hvorfor i alle dager har jeg ikke tenkt på det; da har jo til og med jeg litt middag, hehe!


#60

Malama sa for siden:

Fiskekaker er enkelt, fiskepinner (i alle størrelser, altså type filet som er fritert) er også enkelt, ungene digger, og det er da fisk inni der selv om innpakkinga ikke er så sunn. Kan fint serveres med potetstappe, ris eller nudler, da har du rask og enkel mat. (vi pleide ha en form for fiskepinner, servert med eggenudler som "hurtigmat til mor og barn" når mannen ikke skulle spise middag med oss. Men nå skal ikke Knerten ha egg, og vanlige nudler er laget med så mye guff, og er ikke like gode, så vi har ikke prøvd oss på det enda)


#61

Trallala sa for siden:

Vi lagde egen mat til vår lille jente, mest fordi hun ikke likte glassene. Jeg smakte selv på dem, og jeg må si meg enig, de smaker virkelig dårlig. Vi kokte rotfrukter og grønnsaker som vi miste til henne. Suksess! Vi blandet i fisk eller kjøtt i noen av dem.


#62

GydaG sa for siden:

Jeg lot meg overtale til å være med på sånn smakstesting mot betaling da guttungen var ca 8 mnd, trodde jeg aldri skulle komme meg gjennom det. Jeg måtte jo også smake, og da fant jeg ut at det der ikke var verdt kampen for å få ham til å finne seg i å bli matet med skje.
Hadde ungene spist det hadde jeg gitt da, jeg har hatt unger som er litt over middels sære i matveien så hva jeg mener om ferdigglass kommer i andre rekke.


#63

kamp sa for siden:

En del av glassene smaker faktisk ikke så ille har jeg funnet ut selv :p men foretrekker seff å lage det selv.


#64

Mams sa for siden:

Jeg har vært på ferie med noen som hadde med middagsglass til sønnen sin på 7-8 år.
Han spiste jo nesten ikke noe annet en det til middag.

Mine har fått både hjemmelaget og glass når de var små.
Eldate var den som likte hjemmelaget mat best, og er den mest kresne i dag....
Mellomste spiste det meste som liten og er sånni dag også.
Minsten var av den typen at dagsformen hadde litt å si, og er tidvis der fortsatt.


#65

Skremmern sa for siden:

Mine har fått middag fra glass og vår mat.

Mine tre har vært ekstremt matglade frem til de var ca 2-3. Da fikk de en "kresen-fase" som for mellomsøs varte et par år, storesøs er i den enda og Pluggen er for øyeblikket midt i fasen. Ekstremt småspist vil ikke ha noe.


#66

goldnugget sa for siden:

Jeg hadde skikkelige ambisjoner da eldste skulle begynne med middager. Jeg kokte og moste alt mulig. Jeg leste bøker og prøvde og finne løsninger. Jeg husker kjøkkenbenken var full av forskjellige matvarer. Hun likte ikke noe av det jeg lagde! Hun likte kun en type barnemat. Det var en økologisk og med 2-3 smaker. Det endte med at hun fikk det. Vi bodde i USA på den tiden og på ferier tok jeg tilogmed med glassene til Norge. Noen himlet nok litt da, men de hadde ikke sett innsatsen min på kjøkkenet!
Jeg vet jo nå at hun ikke orker smaken av poteter og rødt kjøtt. Hun elsker fisk i alle varianter og masse grønnsaker og ris/pasta. (fullkorn helst)Hun er den sunneste jeg kjenner:)

Mellomste var så allergisk at han fikk kun hjemmelaget. Han likte det heldigvis!
Yngste ville bare ha maten vi spiste så det fikk hun. Det måtte smake litt. Vi lagde uten salt og tilsatte det etterpå isteden til oss selv. Hun smakte på noen glass, men det likte hun ikke.


#67

Filifjonka sa for siden:

Blant mine fire unger har det variert mellom å like både glass og hjemmelaget, hate begge deler eller like en av delene. Jeg tenker at den perioden de eventuelt spiser middagsglass er så kort, at jeg tror det har veldig lite å si for det aller meste. Hvis man merker at man er på 72-måneders glass og ungen nekter å spise noe annet, får man heller ta noen grep.


#68

safran sa for siden:

:humre: Det der er helt sant, altså. Helt håpløst dårlige barnemenyer rundt omkring.

Jeg tenker at glassmat er helt ok dersom man ikke har tilgang på annen mat, men jeg foretrakk å ta til side av vår egen mat og mose den. Billigere og mer variert. Skal ikke barnet spise samtidig, kan man alltids putte maten i annen beholder og mikre senere.
Enern nektet plent å spise kjøpeglass, hun brakk seg regelrett. Toern var litt mer altetende, men foretrakk helt klart vår mat.


#69

Susse sa for siden:

Barnemat på glass er helt fint. Hilsen halv-Helsesøstersusse. :)

4.mann her elsker middagsglass og får det når vi spiser noe han ikke skal ha, skal spise for seint ol.
Jeg gir det med god samvittighet. Det eneste minuset er at det kan bli veldig mye tomat for de som ikke er glad i det.


#70

Katta sa for siden:

Jeg synes barneglassene til Småfolk er gode, de smaker nesten hjemmelaget. Jeg har gjort litt begge deler med mine. Ernæringsmessig er jo de glassene helt greie, men det er dyr potet for å si det sånn. Så de har fått familiens mat når det har passet sånn og glass når det ikke har passet sånn på grunn av type mat eller tidspunkter. En sjelden gang har jeg vært supermamma og laget babymat til frysing, men så supermamma er jeg ikke i lengden er jeg redd.


#71

Slettet bruker sa for siden:

De der småfolk med laks er knallgode, ja. Men nå har han nesten sluttet med glass. Han foretrekker mat som andre folk nå.


#72

Dronningen sa for siden:

Her er alle tre oppvokst på barnemat på glass. De var kresne, og det var det de ville ha. De fikk noen favoritter alle tre av ulike merker. Husker spesielt Hipp var populært hos nr.2. Noe mais- og potetgreier. Prøvde en gang å lage noe selv, og styrte veldig med det. Moste og skulle fryse ned og diverse. Men det var ikke populært overhode. Så da gadd jeg ikke mer. Matglass gjorde jobben. Etter hvert fikk de jo vår mat uansett.


#73

Input sa for siden:

Jeg er alene med sønnen min og orker/prioriterer heller ikke å bruke tid på å lage mat når det er bare oss, så jeg har det meste av middagene vi spiser i ukedagene nedfrosset. Men jeg synes det er veldig viktig å innføre vanen med å sette seg ned sammen og ta en "pause" med middag, så vi spiser sammen hver dag.


#74

vixen sa for siden:

Hipp var favoritten her også. Hjemmelaget skulle han iallefall ikke ha. Han likte ikke klumper av noe slag før han ble litt større så han spiste 6 måneders glass da han 8 og 8 da han var 10. Vi spiste ofte middag etter han la seg, men dette blir jo annerledes når nummer to kommer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.