Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Strikke "hals" til ungene - trenger litt hjelp

#1

Marit K sa for siden:

Noen som har lettvindt oppskrift på "hals"?
Tenkte jeg skulle strikke 2-3 stykker til Benedikte, som hun kan ha blandt annet i barnehagen til høsten/vinteren. Trenger også noen til den lille nykomlingen som vi venter.

Det jeg egentlig trenger å vite, er hvor mange masker jeg skal legge opp på rundpinnen (til 1 1/2 åring (str 86/92) og nyfødt). Resten er vel bare å strikke i vei til man har ønsket høyde på halsen, for så å ta strikke med vanlige pinner til man får den så langt nedover bryst/rygg som man ønsker.

Tips til rundpinnestørrelse er også velkomment.


#2

ElinM sa for siden:

Jeg har strikket en rund hals som jeg er veldig godt fornøyd med. Den ligger veldig pent rundt skuldrene. Den kan f.eks. strikkes i dobbelt 2-trådet nøstebarngarn, pinne nr 2,5 eller 3. (Eller var det nr 2 eller 2.5 ?).

Legg opp 96 m, strikk 2 r, 2 vr i 10-12 cm, eller hvor langt man ønsker. Øk så en maske foran de to rette maskene, omgangen gjennom (slik at det blir 3r, 2 vr). Strikk 5 omganger med 3 r, 2 vr, før du øker igjen på samme måte som sist, foran de rette maskene. Strikk 5 omganger med 4 r, 2 vr før neste øking. Man skal strikke til man har økt 5-6 ganger. (Jeg hadde litt lite garn, og strikket kun til jeg hadde økt tre ganger, pluss litt til. Det ble en helt passende størrelse til Lillesøster på snart 2 år.)

NB, dette har jeg tatt etter hukommelsen.


#3

Hannamoren sa for siden:

Dette er oppskriften på en stjernehals som jeg fant på nettet. Den er veldig pen på, og veldig rask og lett å lage.

Stjernehals.

Smartgarn, rundpinne nr 3. Legg opp 96 m, strikk 2r 2vr i ca 7 cm. Hvis du ønsker det, kan du nå skifte til p. 3,5. Strikk så en omgang rett hvor du merker hver 12 maske (=x). På neste omgang øker du på hver side av x. Strikk 3 omg rett, på den fjerde omgangen øker du igjen på hver side av x. Fortsett slik til du har 20 m mellom x-ene. Fell x-ene på neste omg. Strikk nå spissene hver for seg:
Strikk glattstrikk, bortsett fra de tre første maskene, de skal strikkes rett fra både vrangen og retten (=rillestrikk). Fell 1 m i begynnelsen av hver pinne, til du har 2-3 m igjen. Fell av.
Når du har strikket alle 8 spissene, hekler du en kant av fastmasker rundt spissene. Hekle 3 fm i toppen av spissen. Hekle 2 rader fm.


#4

Adrienne sa for siden:

Garnstudio har flere oppskrifter på hals, her er en av dem:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.