Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gikk galt?

#1

D'Arcy sa for siden:

I dag skulle vi (les: Mannen) prøve noe "nytt". Kyllingfilét og bacon ble kuttet i terninger, stekt med hvitløk og surret inn i matfløte og Creme Fraiche. Servert med fersk pasta.

Men det manglet liksom noe. Det ble "tørt" og jeg var vel den eneste som spiste opp maten. Jeg mener det var godt, men det manglet altså noe.

Noen som vet hva dette "noe" er? Og er det Creme Fraiche som gjør at det blir tørt? Mannen er superskeptisk til CF i utgangspunktet og nå har han selvsagt skrinlagt det totalt i senere matlaging. Er kesam bedre?

Hjelp?


#2

Hobbes sa for siden:

Ha oppi litt buljong, soyasaus og bittelitt sennep.


#3

D'Arcy sa for siden:

Mmmhmm, jeg har nemlig spart på restene og har tenkt til å piffe den litt opp...


#4

Karamell sa for siden:

Salt? Soyasaus?


#5

AprilRyan sa for siden:

sitronsaft, sitronskall og kyllingkraft?


#6

Vito sa for siden:

Jeg gjør en lik variant uten CF og med champignon.
Har i matfløten helt på slutten, det blir ikke tørt.


#7

konsulenten sa for siden:

Du tenke kanskje mest på sausen men jeg synes det mangler grønnsaker. :D Hvitløk er godt, men jeg er veldig glad i grønnsaker og liker et utvalg forskjellige til alle middager. Grønnsaker gir fine farger, krønsjy tekstur og mer smak. Her har du jo et ganske "nøytralt" utgangspunkt, nesten hva som helst av grønnsaker kan passe til. Sopp også.


#8

Karamell sa for siden:

Squash og paprika. Vårløk.


#9

Filifjonka sa for siden:

Det pleier ikke bli tørt med Creme Fraiche, det er et produkt som funker bra i mye syns jeg.


#10

D'Arcy sa for siden:

Sopp - selvfølgelig. Sopp mangler!!


#11

Hondacrv sa for siden:

Sopp ja. Store mengder sopp. Det er den og løken som gjør det godt.


#12

D'Arcy sa for siden:

Vi burde kanskje hatt vanlig gul løk i og, men da hadde vi nok mistet Ungen på veien. Han spiser ikke løk.


#13

Galathea sa for siden:

Jeg lager en liknende rett, bruker blåmuggost i tillegg til creme fraiche - en favoritt her i huset. Mye fett i både bacon, ost og creme fraiche, så tørt blir det ikke. Og grønnsaker: sopp, vårløk og pære.


#14

Hobbes sa for siden:

Ja, så klart, sopp. :Panneklask:


#15

nokon sa for siden:

Eg lager ein liknande rett med bare CF, ikkje fløte, og eit par deciliter buljong i. Vi har også sopp og litt grønnsaker - gjerne spinat oppi.


#16

D'Arcy sa for siden:

Jeg noterer - og videreformidler til kokken.


#17

Interference sa for siden:

Grønnsaker og krydderier ja. Mais og sopp og strimlet gulerot er et minimum her i huset. Ja og løk da, men jeg så lengre oppe at det utgår.


#18

Filifjonka sa for siden:

Kesam egner seg ikke til koking, forresten.


#19

D'Arcy sa for siden:

Takk, greit å vite.

Mais og vårløk, selvsagt. Sånn kan det gå når ting skal skje i fulle farta...


#20

nokon sa for siden:

Nei, og kesam er mykje magrare, så det vil vel bli tørrare også.


#21

Hondacrv sa for siden:

Gulrot smaker veldig godt i også.


#22

Niobe sa for siden:

Det høres tamt ut. Jeg hadde surret bacon og kylling sammen med løk, brokkoli, gulrot, selleri, paprika og hvitløk, i god olivenolje. Grønnsakene gir bedre saftighet. Og så hadde jeg smakt til med hvertfall soyasaus og sennep.


#23

D'Arcy sa for siden:

Det var tamt :knegg: Derfor hjelpeforespørsel.

Mannen er en supergod kokk, men det var litt dårlig tid i dag og han bestemte seg på butikken. Men jeg ser potensialet i denne retten og tar dermed mot alle tips med åpne armer.


#24

Silje sol sa for siden:

Krydret dere kyllingen før dere stekte den?
Jeg syns kyllingfilet blir svært smakløs og tørr uten salt&pepper, uansett hva annet jeg surrer den med. Men så foretrekker jeg alltid å ha kyllingfilet i ovn. :)


#25

elli sa for siden:

Revet parmesanost, purreløk og mais var nok det du manglet... :ja:


#26

daffy sa for siden:

Du mangler en kjempeviktig ting; syre! Det er utrolig mye fett i creme fraishe og i bacon, og for å heve smaken fra fettbad til nydelig saus, må du balansere med syre. Syre kan være hvitvin, edikk, sitron, lime.

Og så mangler du nok litt væske. Når jeg lager saus på et beger CF pleier jeg å ha i et par dl kyllingbuljong i tillegg.


#27

Syrinx sa for siden:

Raspa ingefær i sausen, det blir innmari godt.


#28

Christa sa for siden:

Jeg lager noe lignende. Har to alternativ.
Alt 1: Surrer kyllingfilet, noen ganger med bacon, noen gang uten, har opp i gul løk, alt vårløk, sopp, rød paprika og squash som surres til de fått farge. Heller på en dæsj med CF, presser litt sitron oppi og det er kjempegodt!
Alt 2: Samme sak med bare kylling og alle grønnsakene, surret i hvitløk. Så tar jeg oppi matfløte, en, to dl buljong, en liten dæsj soyasaus, en god teskjed sambaoalek og en dæsj med mangochutney. Det er godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.