I dag skulle vi (les: Mannen) prøve noe "nytt". Kyllingfilét og bacon ble kuttet i terninger, stekt med hvitløk og surret inn i matfløte og Creme Fraiche. Servert med fersk pasta.
Men det manglet liksom noe. Det ble "tørt" og jeg var vel den eneste som spiste opp maten. Jeg mener det var godt, men det manglet altså noe.
Noen som vet hva dette "noe" er? Og er det Creme Fraiche som gjør at det blir tørt? Mannen er superskeptisk til CF i utgangspunktet og nå har han selvsagt skrinlagt det totalt i senere matlaging. Er kesam bedre?
Du tenke kanskje mest på sausen men jeg synes det mangler grønnsaker. :D Hvitløk er godt, men jeg er veldig glad i grønnsaker og liker et utvalg forskjellige til alle middager. Grønnsaker gir fine farger, krønsjy tekstur og mer smak. Her har du jo et ganske "nøytralt" utgangspunkt, nesten hva som helst av grønnsaker kan passe til. Sopp også.
Jeg lager en liknende rett, bruker blåmuggost i tillegg til creme fraiche - en favoritt her i huset. Mye fett i både bacon, ost og creme fraiche, så tørt blir det ikke. Og grønnsaker: sopp, vårløk og pære.
Det høres tamt ut. Jeg hadde surret bacon og kylling sammen med løk, brokkoli, gulrot, selleri, paprika og hvitløk, i god olivenolje. Grønnsakene gir bedre saftighet. Og så hadde jeg smakt til med hvertfall soyasaus og sennep.
Mannen er en supergod kokk, men det var litt dårlig tid i dag og han bestemte seg på butikken. Men jeg ser potensialet i denne retten og tar dermed mot alle tips med åpne armer.
Krydret dere kyllingen før dere stekte den?
Jeg syns kyllingfilet blir svært smakløs og tørr uten salt&pepper, uansett hva annet jeg surrer den med. Men så foretrekker jeg alltid å ha kyllingfilet i ovn. :)
Du mangler en kjempeviktig ting; syre! Det er utrolig mye fett i creme fraishe og i bacon, og for å heve smaken fra fettbad til nydelig saus, må du balansere med syre. Syre kan være hvitvin, edikk, sitron, lime.
Og så mangler du nok litt væske. Når jeg lager saus på et beger CF pleier jeg å ha i et par dl kyllingbuljong i tillegg.
Jeg lager noe lignende. Har to alternativ.
Alt 1: Surrer kyllingfilet, noen ganger med bacon, noen gang uten, har opp i gul løk, alt vårløk, sopp, rød paprika og squash som surres til de fått farge. Heller på en dæsj med CF, presser litt sitron oppi og det er kjempegodt!
Alt 2: Samme sak med bare kylling og alle grønnsakene, surret i hvitløk. Så tar jeg oppi matfløte, en, to dl buljong, en liten dæsj soyasaus, en god teskjed sambaoalek og en dæsj med mangochutney. Det er godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.