Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode pannekaker uten melk?

#1

Lhi-My sa for siden:

Vi får fire fine førsteklassinger på middagsbesøk i dag og bestillingen sier pannekaker og tomatsuppe. Alt må være melkefritt. Jeg har blandede erfaringer med melkefrie pannekaker og tenkte å høre om noen har en virkelig god oppskrift? Jeg har havremelk og havrefløte i hus. Har også rismelk og kokosmelk. Soyaprodukter utgår også.


#2

Snuppa sa for siden:

Jeg har laget pannekaker akkurat som vanlig, men erstattet melken med ris eller havremelk. Når jeg bruker rismelk, bruker jeg litt mindre enn vanlig siden den er så tynn.
Ungene mine spiser ihvertfall med stor iver :)


#3

Kreps-77 sa for siden:

Jeg har brukt vann og eplejuice, ev. rismelk.
Dersom du bruker vann og eplejuice trenger du minimalt med sukker i.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Det er bare å bytte ut melketypene, ikke verre enn det. Jeg lager hjemmelaget kulturmelk også, men det vet jeg ikke om går uten soya-.


#5

Luftslottet sa for siden:

Havremelk i stedet for vanlig melk og blå Soft i stedet for smør, så går det fint.

Havremelka har nok en del mindre fett, så det kan være lurt å smøre panna mer enn vanlig, så pannekakene ikke setter seg fast.


#6

ingling sa for siden:

Jeg synes også havremelk fungerer absolutt best, og blå Soft, ja. (fælt så koordinerte vi er i dag, Luftsslottet. :humre:) Ellers helt som vanlig, blir så bra så.

Men sukker, Kreps77? Jeg bruker ikke sukker i pannekaker overhodet, jeg. Unødvendig.


#7

Kreps-77 sa for siden:

Ikke jeg heller, men noen gjør. Derfor skrev jeg det jeg skrev. For eplejuice + sukker bli for min del overkill. :knegg:


#8

ingling sa for siden:

:knegg: Ja, det blir fryktelig søtt, gitt!


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker sukker i pannekakene, så jeg bruker det, men jeg lager aldri pannekaker til middag da, kun som kos og feks. helgefrokost i ny og ne. Og da pleier jeg å lage sånne tykke, amerikanske.


#10

Luftslottet sa for siden:

Great minds, osv. :dulte:


#11

ingling sa for siden:

Jepp. :D

Jeg ble forøvrig inspirert, så har nettopp lagd pannekaker til meg og vesla på grov og fin spelt, havregryn, blå Soft og havremelk. Godt!


#12

kamp sa for siden:

Jeg bruker juice.. Kan ta bruke mindre sukker i de:)


#13

Malama sa for siden:

Blå soft er melkefri, sant ja?

sonderer markedet i påvente av blodprøvesvar for Knerten

Tittet på den på butikken i går nemlig, og stusset på at det står "laktosefri" på den. Ja, laktosefri er vel og bra, men vi må, dersom barnelegens mistanke stemmer, ha MELKEfritt, ikke LAKTOSEfritt. Og om blå soft er melkefri, så burde det stå MELKEfri, ikke bare LAKTOSEfri, synes jeg.

Etter mitt utrente øye så ingrediensene ut til å stemme med melkefritt, slik jeg mener å huske å ha lest (på nett) at den er, men da synes jeg det er dårlig merking å skrive laktisefritt?


#14

ingling sa for siden:

Akkurat det tenkte jeg på her om dagen, Malama! Men jeg sjekket, og den er jo altså helt melkefri, ikke bare laktosefri. Helt enig i at det burde stå melkefritt på.


#15

Malama sa for siden:

vurderer på påpeke det til leverandøren

Det er jo helt idiotisk at det står laktosefri, når den er melkefri. Javisst er den laktosefri da, men det er jo underforstått når den er melkefri. Jeg skulle uansett ikke handle, vi avventer brevet fra sykehuset, men jeg hadde ikke tatt sjangsen på å kjøpe den om jeg skulle, uten å først ha dradd hjem og sjekket på nettet. Det er dårlig kundeopplysning.

(det virker bare så dumt å sende mail til soft-folka med sånn "nå skulle jeg ikke egentlig handle da, siden vi ikke lever melkefritt, men jeg tittet på deres blå soft, og la merke til..."-innledning, det passer bedre med "jeg har nettopp fått brev om at min tre år gamle sønn må leve melkefritt, og forsøker å finne frem i jungelen av varer. I den forbindelse så jeg på deres blå soft, og la merke til...")


#16

ingling sa for siden:

Jepp, kanskje vi skal skrive til leverandøren. Viktig med skikkelig info!


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg mailer til produsenter på ukentlig basis. Lurt. :)


#18

Isolde sa for siden:

Sist jeg kjøpte blå soft sto det uten melk og soya på den. Men det var før sommeren. Har de skiftet pakning nå altså? Jeg synes blå melange er god i ting som skal stekes jeg. Synes soft kan ha litt særegen smak.


#19

Malama sa for siden:

Blå melange er merket uten melk og salt, blå soft er merket laktosefri. Sjekket i går.


#20

Isolde sa for siden:

Da har de fått ny pakke siste året.


#21

Malama sa for siden:

Jepp. Og det mener jeg er en dårlig utvikling. Altså, ny pakke er greit, men ny merking er dumt, da den er mindre informativ. Det har jeg tenkt å gjøre dem oppmerksom på.


#22

Isolde sa for siden:

De taper jo også salg på det. Er ikke alle som leser på innholdsfortegnelsen når det står laktosefri og de må ha melkefri.

Vi er snart i gang med en ny melkefri periode da lillebror og reagerer. Håper han slipper å gå melkefri i 4år sånn som broren.


#23

ingling sa for siden:

De har skiftet pakning, ja. Jeg har sluttet å kjøpe Melange uten salt og melk siden den nesten kun består av palmeolje, synes Soft funker fint.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager margarin selv, genialt. Har ikke prøvd den i bakst enda, men har hørt at andre har gjort det med hell.


#25

Lhi-My sa for siden:

Pannekaker av havremelk og litt havrefløte er i følge dagens fire førsteklassinger MYE bedre enn vanlige "kupannekaker". Så da vet dere det! :knegg:

Dette med merking av melkefrie produkter med "laktosefri" har jeg også lagt merke til. Jeg ser blant annet at de helt melkefrie pølsene til Leiv Vidar er merket "laktosefrie". Dette er faktisk et problem. Det er vanskelig nok å få folk til å forstå forskjellen på laktoseintoleranse og melkeintoleranse fra før og enda verre blir det jo av den slags feilmerking.

Vi opplevde nå nylig å være innlagt på sykehuset en uke med vårt melkefrie barn. Selv kjøkkenpersonalet der klarte ikke å skille mellom laktosefri og melkefri mat. En av de som serverte mat der, påsto hardnakket at brød med laktosefri melk var melkefritt. Hun serverte oss i tillegg fisk stekt i smør. For vårt barn får ikke dette verre konsekvenser enn litt magevondt og noen timers ekstrem uro og raseri, men det kan jo være farlig for de som virkelig ikke må få i seg melk. Det er derfor i mine øyne nokså alvorlig når produsenter blander sammen begreper. Det skaper forvirring.


#26

trøtt sa for siden:

Jeg tipper at grunnen til at de har endret merkingen er at det har blitt mye fokus på laktosefritt og glutenfritt nå. Det er det nye satsingsormådet til flere butikker og de konkurrer på disse produktene. Jeg syns det er helt idiotisk at melkefrie varer blir merket som laktosefri og ikke melkefritt.


#27

Malama sa for siden:

Vel, de kunne jo i det minste skrevet på pakken som det såtr på nettsiden da "Laktosefritt, helt uten melk og soya". Så hadde de i det minste fått opplyst om at den er melkefri!

Rema sitt fokus er jo dessuten fri for MELK og gluten, ikke laktose, andre butikker som har sånt fokus har jeg ikke lagt merke til, egentlig.

Men at mekefrie produkter merkes med laktosefritt, det fører absolutt til tap av salg.

Greit, den som har melkeallergikeren finner ut av det, og kjøper det som skal til. De som skal ha besøk av melkeallergikeren, tar de blå soft som er merket "laktisefri" eller melange merket "uten melk"? Om de er instruert i at det er MELKEfritt som gjelder, ikke LAKTOSE, så tror jeg ikke det er så mange som velger den det står laktosefritt på?


#28

goldnugget sa for siden:

Jeg lager også pannekaker av havremelk og blå soft. Barna synes det er nydelig:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.