Jeg har vist bursdag i påsken,:eek: Blir 25 for 5 gang :kjegg:
Men skal feire den etter påske.
For Snoopy blir 5 år samme dag å den blie feiret i påsken :D
Har bedd en del venner,blir mellom 15 og 30 styk. Sikkert mere 15 en 30 :highfive:
Hva skal jeg servere de?
Må være noe som kan lages helt melkefritt, med eks havremelk, min bestevenninne tåler ikke melk og ikke soja melketing
Og ja glemte å si at hun ene som kommer har like høy fruktosemalabsorpsjon som turbo har og hun tåler ikke rød paprika, eller noe med paprikapulver i.
og ikke anbefal lagsagne for det liker jeg ikke;)
Er det vanlig at bursdagsbarnet står for alkoholen?
Tapas er jo veldig "in".
Eller et godt og gammeldags koldtbord, da er det noe til alle. Og du kan jo lage akkurat hva du vil. Blir ikke noe styr med varming og slikt heller.
En god gryte med masse fløte ( finnes det ikke gode alternativer der?) og mørt kjøtt, med ris eller salat og loff til er jo godt.
Finnes havrefløte i værtfall men både jeg og hun synnes det blir bismak av den.men ha sikkert "kokt" den for lite eller for lenge...
Hva har man på koldbord da? Tror ikke jeg har spist sånt på en 10 år så.. :telfon hjerne: :knegg:
Tapas vet jeg fortsatt ikke hva er og tror jeg står over å lage noe som jeg ikke vet hva er :knegg:
Finnes ingen gode erstatninger for rømme og ost. :rolleyes: Jeg har laktoseintoleranse, og den nye laktosefrie rømmen smaker stygt og er suppete og kornete.Sikkerlig hæslig :mad:
Og min venninne tåler ikke melk i det hele tatt.
Så tror at noe med taco utgår denne gangen.:sukk:
Før har vi hatt tacogryter uten tacokrydder da den er full av paprikapulver,men gått til noe krydder av grønn chilli, og min venninne har spist litt rømme, men nå er hun gravid og tåler ikke et lite "korn" av melke ting før hun blir kjempedårlig
Men litt kjedelig å servere noe man bestandig serverer.
Kjenner jeg blir sprø av å tenke på hva jeg skal lage å servere og er glad det er 1 mnd til jeg skal feire den.
Hadde elgsteika jeg har i fryseren vært større hadde jeg laget den men den er aaalt for liten til 10-15 stykker :sukk:
Høres ut som koldtbord må være midt i blinken her; noe for alle.
Varme/kalde kyllinglår, karbonader
Roastbeef, rødløk
Svinesteik,surkål
Røykelaks, eggerøre
Spekemat
Skinke
Kokt egg
Foccacia,loff,smør
Salat med eller uten pasta osv.
Reker
Div.remulade, majones,sennep
Osv...
Det kan lages med storfekjøttt, eller også kjøttdeig. :nikker:
Jeg bruker denne:
Til 4 personer
• 300-400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig)
• 2 løk
• 1-2 ss. Margarin
• 1-2 ts paprikakrydder
• 4-6 poteter
• 1 ts. Salt
• Litt pepper
• 1 liter vann med 2 terninger buljong
• 2 ss. tomatpure
• 1 boks hermetiske tomater
Jeg hadde også i 3-4 gulrøtter i biter.
Fremgangsmåte:
• Rens og hakk løken
• Skjær poteter i terninger
• Smelt litt margarin i en gryte og fres (la den bli gylden) løken. Krydre løken med paprikapulver
• Ha potetene i gryta
• Tilsett salt, pepper, vann og buljong, tomtapure og tomater på boks
• Brun kjøttdeigen i stekepanne og ha den i gryta. Kok ut stekepanna med litt vann og ha det også i gryta.
• La det koke i ca. 10 minutter
Serveres med for eksempel hvitløksbaguetter eller rundstykker.
Denne er nesten bedre dagen etter, så det er en super rett å lage kvelden før man skal servere den.
Paprikapulverr utgår,har ikke funnet buljong uten sukker/fruktose. :sukk:
Koldbord utgår, da jeg har arbeidshelg,og har ikke mange timer å bruke på kjøkkenet før bursdagen. Skal feier bursdagn hos svigermor(hun er på ferie) men svoger er hjemme , og har vært hjemme alene da nesten 1 mnd så ser for meg hvordan det ser ut der :knegg:så må sikkert bruke de time far jeg er ferdig på jobb kl 15 til gjestene kommer på å rydde ,vaske og ordne til. Litt matlaging går jo men ikke mange timer.