Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg servere av mat i bursdag? (runddag)

#1

Honda sa for siden:

Jeg har vist bursdag i påsken,:eek: Blir 25 for 5 gang :kjegg:
Men skal feire den etter påske.
For Snoopy blir 5 år samme dag å den blie feiret i påsken :D
Har bedd en del venner,blir mellom 15 og 30 styk. Sikkert mere 15 en 30 :highfive:

Hva skal jeg servere de?
Må være noe som kan lages helt melkefritt, med eks havremelk, min bestevenninne tåler ikke melk og ikke soja melketing
Og ja glemte å si at hun ene som kommer har like høy fruktosemalabsorpsjon som turbo har og hun tåler ikke rød paprika, eller noe med paprikapulver i.

og ikke anbefal lagsagne for det liker jeg ikke;)

Er det vanlig at bursdagsbarnet står for alkoholen?


#2

millact sa for siden:

En god gryterett, suppe med godt brød til?


#3

Honda sa for siden:

Hva slags gryterett da? og hva slags suppe?
er helt tom for idèer :rolleyes: Men har nå et par uker igjen,heldigvis

Vi bruker nesten ikke gryteretter,uten om gryter med kylling, grønnsaker og kokosmelk oppi, men det er hverdagmat :knegg:


#4

millact sa for siden:

Hmm, si det. Om du søker på supper her inne så er jeg sikker på at det dukker opp noe.

Kan du lage tapas?

En god pai med salat til?

Kommer egentlig an på hvor mye mat du ønsker osv.


#5

gnuri sa for siden:

Reker, loff, salat (lag gjerne en ferdig grønn salat), majones, aioli, sitronskiver og godt brød. :nam:
Både godt og lettvint.


#6

Honda sa for siden:

Liker ikke reker heller :fnis:

Tapas har jeg aldri laget eller spist, tror jeg... Så har null ide hva tapas er :flau:

Det vi bruker å lage på vennegjeng sammenkomst er taco,nashos,tacogryte osv. men er så leeei det at jeg hadde lyst å lage noe annet.


#7

Floksa sa for siden:

Tapas er jo veldig "in".
Eller et godt og gammeldags koldtbord, da er det noe til alle. Og du kan jo lage akkurat hva du vil. Blir ikke noe styr med varming og slikt heller.

En god gryte med masse fløte ( finnes det ikke gode alternativer der?) og mørt kjøtt, med ris eller salat og loff til er jo godt.


#8

lavendely sa for siden:

Tacogryte el suppe har slått an her, servert med rømme, ost og tortillachips :)


#9

Honda sa for siden:

Finnes havrefløte i værtfall men både jeg og hun synnes det blir bismak av den.men ha sikkert "kokt" den for lite eller for lenge...

Hva har man på koldbord da? Tror ikke jeg har spist sånt på en 10 år så.. :telfon hjerne: :knegg:

Tapas vet jeg fortsatt ikke hva er og tror jeg står over å lage noe som jeg ikke vet hva er :knegg:

Finnes ingen gode erstatninger for rømme og ost. :rolleyes: Jeg har laktoseintoleranse, og den nye laktosefrie rømmen smaker stygt og er suppete og kornete.Sikkerlig hæslig :mad:
Og min venninne tåler ikke melk i det hele tatt.
Så tror at noe med taco utgår denne gangen.:sukk:
Før har vi hatt tacogryter uten tacokrydder da den er full av paprikapulver,men gått til noe krydder av grønn chilli, og min venninne har spist litt rømme, men nå er hun gravid og tåler ikke et lite "korn" av melke ting før hun blir kjempedårlig

Men litt kjedelig å servere noe man bestandig serverer.

Kjenner jeg blir sprø av å tenke på hva jeg skal lage å servere og er glad det er 1 mnd til jeg skal feire den.

Hadde elgsteika jeg har i fryseren vært større hadde jeg laget den men den er aaalt for liten til 10-15 stykker :sukk:


#10

Floksa sa for siden:

Akkurat hva du vil :nemlig:

Pastasalat, potetsalat, grønnsalat, cabaret, eggerøre, laks, karbonader, roastbeef, skinke, gryte, etc etc.


#11

Acino sa for siden:

Høres ut som koldtbord må være midt i blinken her; noe for alle.
Varme/kalde kyllinglår, karbonader
Roastbeef, rødløk
Svinesteik,surkål
Røykelaks, eggerøre
Spekemat
Skinke
Kokt egg
Foccacia,loff,smør
Salat med eller uten pasta osv.
Reker
Div.remulade, majones,sennep
Osv...


#12

Lyppa sa for siden:

Da ville jeg kokt elgkjøttsuppe av elgsteika og bakt ferske rundstykker til:).


#13

Honda sa for siden:

synnes steik eller gryterett er bedre en suppe, men er ikke nok til det en gang. :sukk:


#14

Nessie sa for siden:

Jeg ville laget gulasj, og hatt brød til :jupp:

Det kan lages med storfekjøttt, eller også kjøttdeig. :nikker:

Jeg bruker denne:

Til 4 personer

• 300-400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig)
• 2 løk
• 1-2 ss. Margarin
• 1-2 ts paprikakrydder
• 4-6 poteter
• 1 ts. Salt
• Litt pepper
• 1 liter vann med 2 terninger buljong
• 2 ss. tomatpure
• 1 boks hermetiske tomater

Jeg hadde også i 3-4 gulrøtter i biter.

Fremgangsmåte:
• Rens og hakk løken
• Skjær poteter i terninger
• Smelt litt margarin i en gryte og fres (la den bli gylden) løken. Krydre løken med paprikapulver
• Ha potetene i gryta
• Tilsett salt, pepper, vann og buljong, tomtapure og tomater på boks
• Brun kjøttdeigen i stekepanne og ha den i gryta. Kok ut stekepanna med litt vann og ha det også i gryta.
• La det koke i ca. 10 minutter

Serveres med for eksempel hvitløksbaguetter eller rundstykker.

Denne er nesten bedre dagen etter, så det er en super rett å lage kvelden før man skal servere den.

Her er også en oppskrift:
www.matprat.no/sunn/sunne-oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/gulasjsuppe-fra-ungarn/


#15

Honda sa for siden:

Paprikapulverr utgår,har ikke funnet buljong uten sukker/fruktose. :sukk:

Koldbord utgår, da jeg har arbeidshelg,og har ikke mange timer å bruke på kjøkkenet før bursdagen. Skal feier bursdagn hos svigermor(hun er på ferie) men svoger er hjemme , og har vært hjemme alene da nesten 1 mnd så ser for meg hvordan det ser ut der :knegg:så må sikkert bruke de time far jeg er ferdig på jobb kl 15 til gjestene kommer på å rydde ,vaske og ordne til. Litt matlaging går jo men ikke mange timer.

gud jeg er sær i matveien :fnis:


#16

Trulte sa for siden:

Reker og hvitvin og masse godt tilbehør.



#18

Honda sa for siden:

Det er foreslått lengre opp og nedstemt, jeg liker ikke reker :fnis:

Å det hørtes faktisk godt ut. Takk for tips :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.