Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tiden det tar å lage mat...

#1

LilleT sa for siden:

Jeg har denne kokeboka med oppskrifter på retter det skal ta 15 min. å tilberede. I går lagde jeg hotte kjøttboller med tomatsaus. Kjøttbollene skal lages av 500 g. kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig), to hakkede fedd med hvitløk, en hakket chili, persille, egg, salt og pepper. Deigen skal røres og deretter skal man trille den til valnøttstore boller. Bollene skal rulles i mel og stekes i stekepanne. Sausen består av hakket løk og hvitløk, diverse krydder og tomat fra boks som skal koke i ti minutter.

Mitt spørsmål er: Hvor godt rutinert skal man være for å få til dette på 15 minutter? Er det mulig for "vanlige" folk? Jeg hakket riktignok alt som skulle hakkes for hånd og brukte bare én stekepanne slik at jeg måtte steke kjøttbollene i tre omganger. Men bare det å rulle bollene og vende dem i mel tar en del tid, altså..? Vet ikke hvor lang tid jeg brukte, men det var i alle fall veldig mye mer enn 15 minutter. :flau:


#2

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes også 15 minutter høres lite ut. Det vil jo også komme an på hvor stor porsjon du laget, og hvor stor stekepanne du har.

Men du steker dem vel etter hvert? Slik at rulletiden og steketiden på en måte blir samtidig?


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg har også en kokebok som heter "Ut og inn av kjøkkenet på 15 minutter". Uansett hvor rutinert man er, så er det mye av den maten som rett og slett ikke går an å lage på så kort tid. Jeg regner meg igrunnen som temmelig rutinert og rask på matlaging, men noen av oppskriftene er rett og slett bare nødt til å ta mer tid.


#4

LilleT sa for siden:

Joda, jeg klarer å gjøre noen av tingene samtidig, selv om jeg er aldri så urutinert. :fnis: Og jeg lagde samme mengde som det oppskriften sa.

Det er i det hele tatt ikke så mange av oppskriftene i denne boka jeg klarer å lage på 15 minutter, men denne oppskriften tok lenger tid enn de fleste andre der jeg har forsøkt.

Men de "rettene" bakerst i boka som det skal ta fem minutter å lage, de klarer jeg på 15! :D


#5

Nenne sa for siden:

Det høres vel mer ut som en jobb som tar det dobbelte med tid spør du meg.


#6

LilleT sa for siden:

Takk, Nenne! ;)


#7

Maverick sa for siden:

Jeg har samme kokebok! :nikker:

...og jeg tror enda ikke jeg har klart noen på 15 min. Allikevel bruker jeg den med liv og lyst!

(forresten, etter lang tids trening tror jeg nok at jeg nå klarer Smuldrepai på 15-20. min. :kry: )


#8

amylin sa for siden:

Det står tilbredningstid på 15 min. I mine ører betyr det at det tar 15 minutter å lage deigen til kjøttbollene, steketiden kommer utenom. Klarer du å blande deigen på 15 min?

Jeg har en kokebok som har delt inn slik at den angir tilbredningstid, koke-/steketid for seg. Bruker som regel den tiden som står angitt på i den. Hvilken kokebok er det dere bruker forresten?


#9

LilleT sa for siden:

Å, så godt å høre! :lettet:


#10

LilleT sa for siden:

"Mat på 15 minutter" heter den.

Omtale Boka inneholder oppskrifter på mat det bare tar 15 minutter å lage. Kapitlene er delt inn i småretter og forretter, pasta, fisk og skalldyr, kjøtt og desserter. Bonuskapitlene har oppskrifter på forretter, pasta eller desserter som kan lages på 5 minutter. Har register. © FS Informasjonstjenester

Utgivers omtale Hva skal vi ha til middag i dag? Her er svaret på alle hverdagshelters evige bekymring og hodebry Du vet hvordan det er: Du henger i stroppen hele dagen. Står opp tidlig, får ungene på skole og i barnehage, løper fra den ene avtalen til den andre, haster fra frysedisken til kassa på Rimi - og prøver å ikke være den siste som henter ungene i barnehagen. Puh, omsider hjemme, og det er tid for matlaging.I Mat på 15 minutter får du løsningen på en evig bekymring: Hva skal vi ha til middag? I boken får du oppskrifter på fristende og velsmakende mat som det tar bare 15 minutter å lage. Det er bare å sette i gang - om ett kvarter kan du servere parmesankylling, pølsegryte med pesto, spagetti med sopp og sitron, laks med ertemos og epleterte eller tilslørte jordbær.Bonuskapitlene i boken gir deg oppskrifter på forretter, pasta eller desserter som du kan lage på 5 minutter. Ja, det er mulig!

[font=Courier New][/font]


#11

Harriet Vane sa for siden:

Dette må vel være litt sånn ca? Jeg bruker stort sett mellom 20 og 45 min på å lage mat, litt etter hva jeg lager. Noen ganger opp mot en time, salater og sånn, rundt et kvarter. Du er ikke det minste treg som bruker mer enn et kvarter. Jeg synes de oppskriftene i den boken (har lånt den) er vel optimistiske på tidsbruk.


#12

amylin sa for siden:

Må ta en titt i den, men det høres veldig optimistisk at forberedningstid og steke-/koketid tilsammen er på 15 minutter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.