Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage/småfugler] Hvordan fjerner dere frøkapslene?

#1

Lille meg sa for siden:

Det er endelig tomt for snø i hagen. :lykkelig:

Det gjør at alle frøkapsler (fra solsikkefrø mm) etter vinterens intense fuglemating kommer tydelig fram. Hvordan fjerner dere dette, egentlig? Noen lure tips? Jeg tenker på å legge ut en presenning eller lignende når høsten kommer, slik at jeg bare kan plukke den opp og kaste frødritten til neste år, men jeg frykter det vil skade gresset under?

Eh, ja, og: Mater dere fuglene fremdeles?


#2

United sa for siden:

Fjerne? :knegg: :sjuske:


#3

Ole Brumm sa for siden:

Har ikke matet fuglene med frø, ergo har jeg ikke problemet. Ville ikke lagt pressenning på gresset for vinteren, da tror jeg det vil dø.


#4

Ru sa for siden:

Fjerne? Det forsvinner av seg selv. :nemlig:


#5

Lille meg sa for siden:

Problemet er jo at man snubler (!) i denne frødritten, og det er mugg nedover i lagene og regelrett ekkelt. Det må vekk! Jeg har tatt en runde med en løvblåser som også kan fungere som ute"støvsuger". Men det var rett og slett veldig ekkelt. Og ikke særlig effektivt. Jeg støvsugde i det uendelige. Fikk samla opp to handlenett, men det var jo likevel omtrent like mye igjen. Om ikke mer. :sukk:


#6

Kitty Bastard sa for siden:

Når det har lagt seg på den måten er det eneste du kan gjøre å grave det vekk.


#7

Lille meg sa for siden:

:skeptisk: Hvor mange fugler brukte du å mate, sa du?


#8

Lille meg sa for siden:

Ja, jeg var vel egentlig redd for det. Men jeg hååååpet jo at noen kunne komme med et vidundermiddel. Litt ala det Boss-midlet i edderkopptråden.


#9

Ru sa for siden:

Vi har ikke fuglebrett, så maten har blitt hengt litt her og der og dermed spredd mer utover. Har ikke slike ansamlinger du snakker om, og når der er litt her og der, så forsvinner det jo av seg selv/blir til jord.


#10

Syrin sa for siden:

Ein spade og ei bøtte tenker eg.


#11

Mjau sa for siden:

Her lå det meste på heller foran huset, så jeg kostet det bort. Kan du ikke rake det opp da? Du får ikke opp alt selvsagt, men det som blir igjen blir ikke synlig når gresset gror, og jeg tipper det bare er sunt for plenen.
Neste år forer du med annen mat som ikke "smuler" sånn...


#12

Lille meg sa for siden:

Jeg mater med ganske mye forskjellig, men har måttet bruke opp en 25-kilos sekk med "viltfuglblanding" som selvsagt mest havnet på bakken. Fuglene foretrekker nemlig jordnøtter og solsikkefrø. Ellers gir solsikkefrø - som jeg kommer til å fortsette å mate med - så mange og dumme skall når frøene er spist opp.

Jeg merker at jeg helst skulle hatt et eller annet magisk som bare fikset opp i dette helt uten at jeg foretok meg noe. Hvor kan man kjøpe slikt?


#13

Pegasus sa for siden:

Jeg henger opp frøautomatene på steder hvor det ikke gjør noe at det blir mye skall under (ved komposthaugen f.eks). Det lille som kommer på plenen, raker jeg vekk.

Og jeg har sluttet å mate småfuglene nå, for det er vår her. Leste et-eller-annet sted at hvis man skulle slutte å mate småfuglene på østlandet nå, for fugler som fikk mat nå og framover, ville legge færre egg. Noe med at de ville bli mer opptatt med å spise enn å finne seg en partner.



#15

Mei sa for siden:

Jeg raker det vekk når det har blitt tørt ute. Og ja; vi mater fuglene fremdeles.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.