Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Hortensia som har overvintret i potte

#1

Robyn sa for siden:

Min store, flotte hortensia har overvintret i potte ute. Ene og alene fordi jeg var lat i høst og ikke tømte pottene for vinteren. :o

Planten fra i fjor er ikke overraskende helt vissen, men til min overraskelse spirer det nede i potten og da blir jeg litt i stuss om hva jeg skal gjøre.
Er det noen vits i å la den vokse til og se hva som kommer? Kan det bli en fin plante eller blir det mest sannsynlig bare noen spinkle stengler?

Legger ved bilde og venter spent på dom. :knegg:

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=45032&amp;d=1332515753[/img]


#2

United sa for siden:

Kan vel bli fin den? Ville klippet ned grenene og satt den i solveggen.


#3

Pøblis sa for siden:

Klipp ned de gamle stenglene og sett den i solveggen. Sa United også, ja. :flau:

Men er det ikke deilig når det spirer? :lykkelig:


#4

Robyn sa for siden:

Takk for svar, da gir jeg den en sjanse.

Og ja, det er fantastisk deilig! Våren er her, det er 20 grader ute selv om det bare er mars enda. :lykkelig:


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg har gjort nøyaktig som deg i år. Men hos meg er det massevis av nye greiner og spirer. :-) Tror det blir bra.


#6

ElinM sa for siden:

Den kommer og kan bli fin. Men IKKE klipp de "visne" grenene.De er ikke visne med mindre de har frosset, og det er på fjorårsskuddene det kommer blomster. Hvis du klipper den ned får du ikke blomster i år.


#7

Hyacinth sa for siden:

Nei, det stemmer. Mine spirer på de gamle greinene.


#8

Rug sa for siden:

Stemmer i, du må ikke klippe ned før du ser hvor det kommer blomster. Hvis ikke ender du med bare grønt.


#9

Robyn sa for siden:

Jeg har selvsagt klippet allerede. :flau:

Jaja, får ta det som et eksperiment og se hva som skjer.


#10

Camomilla sa for siden:

Det er ikke helt rett.
Jeg har hagahortensiaer og de skal klippes om våren.
Grunnen til det er at de lagrer skuddene og blomstene sine om høsten. Mine fikk jeg beskjed om at skulle klippes ned til ca 15-20cm om våren. Dette har jeg gjort to vår'er på rad og de blomstrer som bare det . Klippet de faktisk ned i går.

Jeg har faktisk også stuehortensia ut, heiv den i ett bed en ferie og den har overlevd 2 vintere og spirer også denne våren.


#11

GinaK sa for siden:

Det var dette jeg lurte på. Det er vel forskjell på stuehortensia og hagehortensia?
Jeg kjøpte en Hortensia her om dagen. Det er nok en stuehortensia. Stod ingen lapp på den. Jeg kjøpte den i en grønnsaksbutikk. Den var så utrolig stor og flott og rosa så jeg måtte bare siden den kun kostet 100,-.
Den står inne nå, men lurte på å plante den ut nå om temperaturen kan stige litt snart... :( og se hvordan det går med den...


#12

Robyn sa for siden:

Min er forresten helt død nå, skuddene er borte.


#13

Lavender sa for siden:

Jeg googlet og fant denne gamle tråden. Mine planter er akkurat som på bildet i første innlegg. De er ikke pene med de tørre kvistene. Kan noe klippes ned eller skal det blomstre på alle fjorårs stengene? I fjor sto de i et bed, fikk for lite sol, men det ble noen spinkle blomster på sensommeren. Jeg har gitt de næringsrik jord og kaffegrut og eggeskall fra bokashien.


#14

Tallulah sa for siden:

Jeg har også overvintret min hortensia i potte. Jeg klippet den før jeg satte den bort da, og det kom nye skudd fra grenene. Og det kommer blomster på dem. Den har vokst kjempefort etter at jeg tok den frem igjen. Hortensiaene som står ute rundt huset spirer fra bakken og får blomster.


#15

Cuyahoga sa for siden:

Hagehortensiaen min står i potte inne i garasjen om vinteren og blir stor, grønn og fin hver vår når jeg setter den ut. Men den blomstrer ikke. Mulig det er sesongen som blir litt kort her vi bor.


#16

LaBanga sa for siden:

I fjor hadde jeg et par i balkongkassa mi som overvintret og klarte seg fint. Blomstret utpå sensommeren. Plantet noen flere der, så nå er jeg spent på om alle kommer seg. Har klippet dem litt ned, men var litt forsiktig, men foreløpig er det ikke kommet noe grønt på dem.


#17

GinaK sa for siden:

Jeg har hatt to i store krukker ved postkassen. Glemte de bort så de stod i krukkene i vinter. Dro de ut i påsken og plantet de bak i hagen for å se om de kommer. Da var det allerede kommet noen små skudd. Gikk for å se nå og det har kommet mange flere skudd oppover stilkene.
Ser ut som at de blir store og fine.
Anbefaler å ikke klippe noe før du ser hva som lever.


#18

Lavender sa for siden:

Takk for svar. Får være litt tålmodig, det er bare April. ;).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.