Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forby sex-kjøp

#1

Elin sa for siden:

Arbeiderpartiet foreslår at sex-kjøp skal kriminaliseres/forbys. Dette er en kampsak foran landsmøtet som snart starter. SV og Senterpartiet har allerede vedtatt forbud, og utfallet til Arbeiderpartiet vil være avgjørende for regjeringens holdning til denne saken.

Hva synes du? Bør sex-kjøp bli forbudt? Hvorfor/hvorfor ikke?


#2

safran sa for siden:

Jeg syns sexkjøp bør bli forbudt, ikke prostitusjon slik du sier i overskriften.


#3

Mandarin sa for siden:

Signerer Safran her. Det må være forbudt å kjøpe sex!!


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg er på samme linje, selv om det juridisk sett kanskje er litt snålt at det er forbudt å kjøpe noe som er lovlig å selge. Men styrkeforholdet er så ujevnt her at jeg går inn for det, likevel.


#5

Elin sa for siden:

Ja, jeg er enig at overskriften min ble litt feil her ja.... Kan en eller annen modde rette opp og skrive f.eks. Forby sex-kjøp?

Hvorfor synes du at sexkjøp bør forbys?


#6

Elin sa for siden:

Hvorfor?


#7

Elin sa for siden:

Men burde ikke da både salg og kjøp av sex være forbudt?


#8

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes kjøp av sex bør være forbudt fordi det er den beste måten for et samfunn å fordømme denne praksisen på. Da er det opplest og vedtatt (bokstavelig talt) at det ikke er OK å kjøpe kroppen til andre mennesker, selv om de er i en desperat situasjon. På samme måten som det ikke bør være lov å selge nyren sin, f.eks. Og det er det vel ikke? :usikker:

Hvor mye ressurser man skal bruke på å spane og hekte horekunder, derimot, er en helt annen diskusjon. Men signaleffekten er viktig.


#9

safran sa for siden:

Blant annet fordi det sender et sterkt signal om at slikt er forkastelig. Kjøpe en annens kropp?? Hvis man kriminaliserer den som selger kroppen sin, belaster man en allerede utsatt og svak gruppe.


#10

safran sa for siden:

Heisann, der var Scarlett og jeg temmelig samtidige.


#11

Candy Darling sa for siden:

Kanskje. Men historien (USA) viser vel at man dermed slår ned på dem som er enklest å få tak i, nemlig den prostituerte. Det er den svake parten i denne "handelen", og jeg synes ikke det er riktig av samfunnet å legge flere stener til byrden. Dette er mer emosjonelt enn juridisk sammenhengende, det innrømmer jeg gjerne.


#12

Candy Darling sa for siden:

:dulte:

Dobbeltsamstemte.


#13

Elin sa for siden:

Men er alle jenter/kvinner som prostituerer seg offer for tragiske menneskeskjebner og grufulle overgrep som f.eks. menneskehandel?

Jeg tror nok at forbud kan senke eller begrense prostitusjon bittelitt, men samtidig gi opphav for forbudte snuskete steder som er umulig å kontrollere, og som skjuler den prostitusjon vi ser på gatene i dag, men som gjør at det blir desto verre forhold for de prostituerte i og med at alt skal skjules, gjemmes osv. For vi kan vel enes om at prostitusjon aldri vil forsvinne uansett tiltak.


#14

Mams sa for siden:

Synes det er greit med et forbud mot å kjøpe sex, MYE bedre en å forby å selge det.
De fleste som selger sex, gjør ikke det fordi det er så himmla morsomt, men som en nødutvei. Den gruppen blir det for lett å slå ned på.

Om det skulle vært lov å kjøp sex ssynes jeg det burde være lov med bordell.
EN større trygghet for de prostituerte føler jeg.
Å voldta en hore virker det som endel synes er helt greit, og sjangsene for det er jo mindre om man må holde seg til bordellet.


#15

TBM sa for siden:

Jeg har ikke satt meg inn i denne saken, men det er verdt å merke seg at selv om SV vedtok at de skal jobbe for å forby sek-kjøp, så var det mange i SV som ikke ønsket et slikt forbud.

Grunnen er at man er usikker på hva som da skjer med markedet. Går det undergrunnen eller blir det borte. Forskningen og eksempler mener jeg støtter begge sidene, så det er et vanskelig valg.

Jeg er usikker på hva jeg mener, på den ene siden er det fint å få det bort (om det hadde vært mulig), på den andre siden tror jeg kanskje det beste er å jobbe åpent med å bli kvitt den delen av prostitusjonsbildet som dreier seg om vold, om trafficking hvor fattige kvinner lures til Norge (eller et annet land) og der tvinges til å prostituere seg.

For det er for meg egentlig greit om folk vil bruke kroppen sin til å selge sex hvis de virkelig vil det selv, men jeg vil samtidig sørge for et samfunn hvor det ikke er nødvendig.

Hvis Ap nå faller ned på forbud og regjeringen også, er jeg bare redd for at de gjnnomfører det uten at det følges av økte ressurser til politiet (ettersøke og finne trafficking-sakene) og til støtteapparatet (som skal ta seg av trafficking-ofre eller andre prostituerte som ikke har det bra).


#16

bina sa for siden:

Så lenge det er lov å selge syns jeg også det må være lov å kjøpe. På en måte er det fristende å forby prostitusjon i det store og hele, men i realiteten vet vi jo at det ikke nytter. Da bare blir de usynlige, og det tror jeg ikke hjelper noen.

Så i bunn og grunn mener jeg at begge deler bør være lov, for det vil skje likevel, og da er det tryggere at det skjer i dagen, for å si det sånn.

Men for å legge til det, hallikvirksomhet burde forbys og straffes hardt.


#17

DM sa for siden:

Jeg er litt usikker på hva jeg mener jeg. I første omgang så tenker jeg: Yes! Klart det må forbys. Det er forkastelig, umoralsk, bare tenk på alle de stakkars skjebnene osv ... Men ved nærmere ettertanke, så er det ikke sikkert det er så lurt å kriminalisere. Det kan føre til farligere arbeidsvillkår for de prostituerte, og de er allerede i en alt for sårbar possisjon. Jeg tror egentlig det er viktigere å kriminalisere endel forhold rundt prostitusjon. Kriminalisere hallikvirksomhet, slå hardere ned på overgrep/vold mot prostituerte ol. tiltak.


#18

him sa for siden:

Det er ikke nødvendigvis slik at i alle kriminelle forhold er alle parter straffbare. Ta feks dette med at 16 år er den seksuelle lavalder og det i utgangspunktet er forbudt å ha sex med noen under 16. Dette betyr ikke at i et forhold mellom en 30 åring og en 15 åring at begge blir straffet.

Selv er jeg usikker. Jeg er usikker på dette med "signaleffekten" - er det mange som synes det er OK med prostitusjon i dag, da? Problemet med at miljøet blir "hardere" og mer "sjult". Og sist, men ikke minst: Har ikke Sverige nettopp gjort noe? Hvis det siste stemmer kan det være lurt å avvente for å se hva som skjer der.


#19

Røverdatter sa for siden:

Er ikke hallikvirksomhet forbudt lenger? Det var det da tidligere.

Problemet med å komme hallikvirksomheten til livs er vel at hallikene ikke står åpenlyst på gata eller gjør noe som helst åpenlyst, og at jentene er livredde hallikene sine og ikke tør røpe dem med et ord.

Jeg er ikke helt sikker på mitt standpunkt i forhold til kriminalisering av sexkjøp. Jeg tror absolutt at det ville slått bena under en god del av virksomheten om det ble forbudt å kjøpe sex. Jeg tror faren for å bli tatt og straffet for noe sånt ville avskrekket mange av kundene fra å kjøpe sex. Dette har med tap av sosial aktelse å gjøre sånn jeg ser det. På den annen side så ville de prostituerte bli tvunget til å gjøre seg mer sårbare ved å ta virksomheten under bakken og i det skjulte.

Uansett hva som blir utfallet så tror jeg de prostituerte blir tapende part på mange områder. Enten de nå blir fratatt livsgrunnlaget sitt eller tvunget til å jobbe i det skjulte og dermed være mer utsatt for overgrep. Jeg er veldig enig med TBM i at det må finnes et apparat for å hjelpe de prostituerte til alternative leveveier, økte bevilgninger til bekjempelse av trafficking og økte bevilgninger til politiet som skal håndheve loven.


#20

Polkadot sa for siden:

Jeg synes ikke om et sånt forbud. Derimot synes jeg at kjøp og salg av seksuelle tjenester bør være organisert i form av bordeller der hvor man har hygieniske forhold og vakthold.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.