Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reklame for sirkus Arnardo i skolemappa

#1

LaBanga sa for siden:

Jeg må si jeg ble rimelig overrasket da storebror absolutt skulle vise meg den spennende reklamen som hadde havnet i leksemappa fra skolen. Nemlig reklame for sirkus Arnardo.

En ting er at sirkus er blitt rimelig omstridt, men bare det å at skolen legger ved reklame i leksemappene til ungene synes jeg er temmelig hårreisende. Noen andre som har opplevd det samme? Eller vet om det i det hele tatt er lov?
:uerfaren skolemamma:


#2

Stompa sa for siden:

Det hadde jeg også reagert på, både prinsipielt og mer spesifikt fordi det dreier seg om sirkus. Synes du skal ta det opp.


#3

Michayla sa for siden:

Hadde ikke reagert noe annerledes på en sirkus reklame som på reklamer for teaterstykker, konserter o.l myntet på barn.

Her kaster vi reklamer som ikke er av interesse:)


#4

TBM sa for siden:

Vi liker sirkus vi, men reklame synes jeg ikke skal sendes hjem med barna. Gratis tilbud som f.eks teater på biblioteket mm (som er vanlig her) er ok, og så synes jeg det er greit med brosjyren om de ulike sommertilbudene (fotballskole, naturuke mm)


#5

LaBanga sa for siden:

Jeg synes det stiller seg anerledes med lokale teaterarrangementer, men jeg synes sirkus har en så sterk kommersiell form over seg at det ikke kan sammenliknes jeg da.

Jeg har iallfall sendt en mail til kontaktlæreren hvor jeg sier at jeg ikke er begeistret for det, og spør henne hvordan reglene på dette er.


#6

Obelix sa for siden:

er det ren reklame da? Ikke sånn 50 % rabattkupong?
Synes egentlig ikke det er så ille å få i ranselposten og hadde ikke reagert negativt på det.


#7

Mor til 4 sa for siden:

Her fikk ungene rabattkupponger fra Sirkus Agora, de er delt ut på skoler og barnehager i distriktet.
Var en mann innom butikken vår i går, og han nevnte at han hadde delt ut sånne kupponger på alle barneskoler og barnehager mellom Elverum og Kongsvinger, og det var bare en rektor på en skole som hadde takket nei til å dele ut til elever, men de ville gjerne ha til de ansatte.
Vi var tvilende til om vi skulle på sirkus og da fikk vi voksne gratisbiletter. så det ble til at jeg, mannen og de 2 minste ungene reiste på sirkus.
Jeg reagete ikke på at ungene fikk de rabattkuppongene med i sekken, det var opp til oss om de skulle brukes eller ikke.


#8

Chanett sa for siden:

Jeg vil jo gjerne ha reklame for ting jeg ønsker å få med meg, så da må jeg tåle noe jeg ikke er interessert i også.


#9

LaBanga sa for siden:

Jeg har reservert oss fra uadressert reklame i postkassen, og synes ikke det er moro å få reklame gjennom leksepermen til sønnen min fra skolen. Selv om det er rabattkuponger, så er det jo også reklame.

Vi får også sånne på jobben, og det er jo en ting. Men dette er jo faktisk et produkt som er rettet mot barn, og det er jo sannelig en lov som forbyr reklame rettet mot barn. Synes det er litt merkelig at folk synes dette er helt greit, jeg. Nå er jo dette med reklame i skolen et aktuelt tema, og jeg synes det er viktig å få retningslinjer for at det ikke bli helt feil. Jeg synes skolen bør være et reklamefritt område.


#10

Benmurphy sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig. Reklame har ingenting på skolen å gjøre, hverken som oppslag, til utdeling eller i presentasjoner. Jeg ser på det som en selvfølge at skolen ikke skal ha lov til å dele ut reklame til elevene, og det bør også være forbudt for andre aktører å dele ut reklame på skolen. Dersom det er tvil om noe er reklame eller ikke i skolesammenheng, så bør det vurderes mest mulig restriktivt.

Kanskje noen i administrasjon eller ledelse har fått fribilletter som takk for hjelpen?

Ben "Reservert mot reklame og annen forsøpling" Murphy


#11

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg hadde også sagt i fra at jeg ikke ønsker sirkusreklame.
Og dersom jeg blir "pålagt" å dele ut sirkusreklame til mine elever, kommer jeg til å pælme det i boss i stedet. :sparke:


#12

Nenne sa for siden:

Jeg må si meg enige i denne. Det er kun en informasjon på linje med andre ting det reklameres for.


#13

Apple sa for siden:

Jeg trodde ikke dette var lov, og hadde reagert som deg om reklame kom hjem med leksene.


#14

Blånn sa for siden:

Jeg har en bunke sirkusreklamer liggende på jobb... Tenkte at jeg ikke skulle dele de ut. Hvis noen foreldre etterlyser dem kan de heller få dem da! ;)


#15

Ekorn sa for siden:

Jeg hadde reagert veldig sterkt. Sirkus stiller seg ikke likt med teater ol. På sirkus er det forsvarsløse dyr som er underholdningen. Direkte smakløst spør du meg. :nemlig:


#16

Michayla sa for siden:

Det sirkuset jeg var på sist, var det mest dansere, klovner, turnere osv-
Var ikke mye underholdning med dyr.
Det var gledelig å se at de fokuserer mer på annet en dyra.

Men jeg synes likevel at det ikke er noe big deal at det dumper underholdnings reklamer i postmappen til guttungen, da vet jeg hva som skjer rundt oss og vi kan velge det vi vil bruke.


#17

Helle sa for siden:

Hvilken skole er dette snakk om? :nysgjerrig: (bor i nærheten av der det var sirkus nå)


#18

morgana sa for siden:

Eneste som var ergelig med dette synes jeg, var at gutta mine trodde de hadde fått gratisbilletter med hjem.


#19

Polkadot sa for siden:

Var dere på forestillingen på Haslemoen? Jeg og guttungen var der :D (tenkte faktisk på deg, men aner ikke hvordan du ser ut)


#20

Kaija sa for siden:

Sånn har jeg også gjort det. Sirkus, dyre teaterstykker og annen reklame for ting som koster mye har jeg valgt å ikke dele ut. Info om barne- og ungdomsteaterforestillinger med lokale grupper har jeg delt ut. De koster som regel lite å besøke, og det er gjerne unger fra skolen som er med der.

Jeg passer også på at ting som puttes inni mappene til elevene er fra skolen. Annen info setter jeg fast i strikkene på utsiden av mappene.


#21

Inagh sa for siden:

En ting er at jeg ikke liker sirkus - på siden av det er det en helt annen ting at jeg ikke syns reklame hører noen steder hjemme i hverken skole eller barnehage. :nemlig:


#22

him sa for siden:

Jeg synes det er synd med reklame fra skolen siden. Jeg er ikke noe spesielt glad i reklame rettet direke mot barn - ikke for noen ting. Ikke teater eller lignende heller.


#23

Mor til 4 sa for siden:

Ja vi var på Haslemoen. :nikker:


#24

Lykken sa for siden:

Jeg synes det er fint å få informasjon/reklame om arrangement som kan være av interesse. Nå har jeg ikke skolebarn ennå, men vi får brosjyrer om f.eks eventyrstund som koster penger.
Når man snakker om reklamefrihet synes jeg det er en forskjell på dette og reklame for spesifikke produkter som Brioleker, klær eller shampoo for barn etc. Det hadde jeg ikke ønsket å få via barnehage eller skole.


#25

him sa for siden:

Jeg også synes det er fint at jeg som mor får slik informasjon, jeg kunne gjerne ha fått reklame for spesifikke produkter også. Men jeg forsto LaBanga dithen at dette var reklame som kom i ungenes mapper. Og det er reklame som er direkte rettet mot barn jeg misliker.


#26

Blå sa for siden:

Dette hadde jeg reagert negativt på. Det er en uting med en del av den reklamen som kommer om andre ting også. Vi ser som foreldre fullstendig i stand til å lese lokalavisen og få med oss det som kommer av interessante kulturtilbud.

Problemet er at det å få med seg noe sånt hjem øker lysten til å gå for ungene sin del, men det koster ofte ganske mye når man er en familie på fire og jeg synes at det er våre prioriteringer som skal bestemme hva vi går på, ikke hvem som presser hardest på barnehagen/skolen for å få sin reklame ut.

I tillegg ville jeg reagert ekstra sterkt om det var sirkus. Jeg har gitt storesøster beskjed om at jeg aldri vil gå på sirkus. Hun kan få lov til å gå dersom det er noen hun kan gå sammen med, men selv om jeg tøyer prinsippene mine langt nok til å ta henne med i dyrehagen så nekter jeg å gi penger til ren dyremishandling.


#27

LaBanga sa for siden:

Ja, det er det jeg reagerer på. Jeg vil gjerne få vite om arrangementer i nærmiljøet (nå er ikke dette nærmiljøet en gang, jeg tipper at Arnardos folk distribuerer dette i hele Oslo, både i postkasser, til skoler og på arbeidsplasser), slik at vi som foreldre kan planlegge aktiviteter. Jeg er også glad for å få andre typer invitasjoner til oss som foreldre, og ikke til barna, slik at vi i felleskap kan planlegge aktiviteter.

Men rent prinsipielt så er dette også reklame. Og når det er så til de grader rettet mot barn som at det legges i leksemappene deres, så synes jeg at grensen er nådd for lengst. Jeg tipper at skolene og lærerne ikke helt har tenkt over det.

Dere i tråden som sier at dere legger det i mappene til barna. Er dere lærere? Har dere ikke retningslinjer for slikt på skolen? Er det virkelig opp til den enkelte rektor eller lærer hva man skal legge i mappene til elevene?


#28

Toffskij sa for siden:

Jeg synes ikke det skal deles ut reklame på skolen, nei.


#29

Tallulah sa for siden:

Rabattkuponger er en ren markedsføringstrategi, det er ikke noe de gir ut for å være snille. Dette er beregnet i prisen. Kunden får intrykk av at de har fått en god deal, og selger tjener penger. Så jo, rabattkuponger går under begrepet "ren reklame".

Reklame rettet mot barn er for det første ikke lov. For det andre er det ekstremt idiotisk av skolen å sende ut fristende info til barn om noe som både er omstridt og koster penger, dette gir stort press på foreldre.

Info er noe helt annet og bør gis til dem som tar sjefsavgjørelsene i en familie, nemlig foreldrene.

Jeg hadde blitt skikkelig sur om jeg hadde opplevd dette.


#30

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns heller ikke dette hører hjemme i skolemappa, og vi har aldri opplevd å få sirkusbilletter eller såvidt jeg husker annen direkte reklame derfra.

Det vi har fått er vel "verveforsøk" fra diverse idrettslag, korps, speider og denslags. Jeg syns ikke så veldig om dette heller, mange barn er veldig lette å rive med på sånne ting, og vil gjerne være med på alt.


#31

Tallulah sa for siden:

Hvorfor er det forskjell? Det er jo like fullt et produkt?


#32

Kaija sa for siden:

Info om aktivitetsmuligheter i nærmiljøet er jeg veldig glad for at ungene mine får. Jeg har ikke helt oversikt over hva som finnes av muligheter her vi bor, og treningstider, voksenkontakter og slikt er vanskelig å finne ut av ellers. Så får vi heller plukke ut et par ting ungene kan være med på, og forkaste det andre.

Som lærer pleier jeg å sette slike lapper i strikken på utsiden av mappen, siden de ikke er fra skolen.


#33

LaBanga sa for siden:

Jeg ser ikke helt forskjellen på om reklamen er festen på utsiden eller på innsiden av mappen. Rent bortsett fra at reklamen da lettere blir krøllete oppi sekken. Men skjønner jo at du gjør det for å markere at det ikke er en aktivitet i skolens regi.

Vi fikk også nettopp med oss info om opptak til fotballlaget her om dagen, og det synes jeg var helt greit, og i tillegg nyttig siden vi hadde tenkt å melde oss på (og forøvrig allerede hadde klart å finne fram til infoen på hjemmesiden på egenhånd). Men det er nå heller ingen kommersiell aktivitet.


#34

Lykken sa for siden:

For meg er det en forskjell på produkter man skal kjøpe i butikker, og arrangement/eventyrstunder/sirkus/tivoli/kulturtilbud. Jeg synes ofte det er vanskelig å få med seg hva som skjer, ofte leser jeg om at det allerede har vært i avisen. Jeg anser det for å være mer informasjon om tilstelninger som er på visse datoer, istedenfor produkter som kan kjøpes når som helst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.