Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Helt greit eller burde forbys?

#1

~TM~ sa for siden:

Hva sier dere?

www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=191036

Her er jo så mange øko-mat tilhengere slik at jeg vil anta at det er en del motstandere av kunstige tilsetningsstoffer her også. ;)

Selv synes jeg at så lenge det er definert som ikke-helseskadelig er helt ok. Poden elsker den isen. Ikke fordi han blir blå, men fordi den er god og fordi det er Spiderman på den. Jeg har også spist den en gang og synes at den er god. Poden synes dog det var hysterisk morsomt at mamma ble blå på tungen. Blåfargen forsvinner ganske fort igjen og jeg har vært mye mer blå på tungen etter en kveld i hyggelig selskap med rødvin som drikke. Uten at jeg vet noe om det er tilsetningsstoffer eller ikke som skyldes akkurat den blåfargen.


#2

Fluke sa for siden:

Stoffet kan være allergifremmkallende og kan påvirke hyperaktivitet, så jeg styrer unna.


#3

Chanett sa for siden:

jeg synes blå føde ikke burde være i salg.


#4

linka-mor sa for siden:

Ungene fikk smake den på lørdag og den falt i smak. De syns jo det var kjempegøy att de ble så blå i munnen (og rundt) av den. Selv syns jeg den var for mye blanding av tuttifrutti-hubbabubbasmak til att den skulle bli en slager hos meg. Denne blåfargen kunne jeg vært foruten.


#5

Frances sa for siden:

Mine barn får ikke kjøpe den isen - selv om det er Spiderman på den. Men om andre velger å kjøpe den, så bryr jeg meg ikke noe om det. Er skeptisk til slike fargestoffer.


#6

annemede sa for siden:

Her er det hysterisk morsomt å drikke druejuice, man blir nemlig blå på tunga da også. avsporer


#7

safran sa for siden:

Jeg syns ikke noe om at det brukes stoffer man ikke kjenner virkningen av i produkter rettet mot barn. Jeg syns det burde blitt forbudt, helt klart.


#8

Frost sa for siden:

Jeg er veldlg skeptisk til dette blå farvestoffet. Det var jo faktisk en grunn til at det var forbudt. Men pga av EU-direktiver ble det tillatt i Norge også. :(

Jeg styrer unna blått. Kjøper heller ikke blå tannkrem.


#9

Acsa sa for siden:

Dette stoffet var jo forbudt, men så fikk vi ikke lov av EU til å fortsette å forby det. Her får ikke ungene blått godteri, blå brus osv.


#10

Karamell sa for siden:

:skeptisk: Nei, liker det ikke. Ser ikke bortifra at poden kommer til å mase om dette da...


#11

Misteri sa for siden:

Nei ungene får ikke den isen her heller. Har hørt at man bør holde asmta og allergibarn unna slike sterke fargestoffer, vet ikke om det er helt sant, men har ikke behov for å teste det ut!


#12

~TM~ sa for siden:

Det er populært her hjemme og. Nora med blåbær og drue. Snadder er det også!


#13

him sa for siden:

Nei. Nope. Blir tunga blå er det upraktisk, da blir klærne også blå. Jeg har faktisk innført jordbærsyltetøy på pannekakene også - samme grunn. :flau:


#14

Filifjonka sa for siden:

Gutten min fikk den isen en gang, jeg trodde av en eller annen grunn at den inneholdt blåbær og ikke en masse syntetisk blåfarge. Han er allergiker og derfor unngår vi vanligvis de verste e-stoff-bombene.

Han ble veldig blå rundt munnen, selv etter grundig vask.

Han kommer ikke til å få den isen mer.


#15

Senna sa for siden:

Jeg liker heller ikke den blåfargen. Og gruer meg til jeg må holde min spiderman elskende snart 5åring unna denne isen til sommeren.



#17

Susse sa for siden:

Samme hos oss.
Gutta har ikke sett spidermannisen, så nå skal jeg være føre var og fortelle at den ikke er særlig smart å spise. De hører på mamman sin når det gjelder sånt ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.