I morgen etter jobb har jeg nøyaktig en time på meg til å pynte 50 små muffins. Jeg har sånn flat silikonkakesprøyte med lokk samt en mer tradisjonell kremmerhusformet kakesprøyte - begge med ulike munnstykker. Mitt problem er at jeg aldri har fått til å bruke dem uten at følgende skjer;
Glasuren er for hard og lar seg ikke sprøyte ut om så det gjaldt livet.
Glasuren er for myk og renner ut.
(jeg skjønner at glaasur kan gjøres tykkere og tynnere, men alt arbeidet med å ta den ut og inn av sprøyta igjen medfører som regel at jeg bare smører glasuren utover med kniv)
Etter to fine muffins sprøyter kakesprøyten mer oppover på min genser enn nedover dit den skulle.
Lokket på silikonsprøyteboksedingsen åpner seg og jeg får mer glasur på hendene enn på muffinsen.
(noe som igjen fører til at jeg tar frem kniven)
Jeg trenger tydeligvis et kurs. Helst nettbasert. I kveld.
Finn denne! Selges i velassorterte matbutikker som Maxi, Meny osv. Koster litt, men smaker HIMMELSK! Jeg brukte ca to bokser på å sprøyte roser på ca 30-35 cupcakes.
Den er hvit, og superenkel å farge. Jeg bruker omtrent kun den når jeg skal bruke farget frosting. Og så er den veldig fin å sprøyte med. Ellers bruker jeg hvit smørkrem om jeg ikke har denne i hus.
100 gr myk margarin
300 g siktet melis
1 ts vaniljeekstrakt eller 1 1/5 ts vaniljesukker
3ss melk, vann, juice, alkohol eller annen væske etter smak
Jeg har aldri brukt det. Smørkrem kan bli litt tørt, så det er greit å bruke litt ekstra væske. Den skal være fløffi og fin. Du kan oppbevare den i kjøleskap, men da vil den være stiv som bare det når du tar den ut. Den trenger noen timer på benken for å "tine" tror jeg...
Ellers ville jeg ha brukt sprøyteposen, husk bare å surre godt igjen på toppen før du begynner å klemme på posen.
Og sjekk konsistensen før du har den i sprøyteposen, så slipper du å bli "overrasket". ;)
Jeg fant link til oppskrift på en her inne som heter dreamy creamy etellerannet, i teofelias prinsesseslottkaketråd. Med hvit sjokolade, litt smøreost naturell, og en dæsj creme fraiche og hvadetnåvar . Når man husker å sette den i kjøleskap før bruk og piske den opp før den brukes er den helt sinnsykt god og veldig medgjørlig, og har ikke den fæle smaken av smørkrem i det hele tast.
Bruk den standard fra cacas og så gjør du som Nenne og smelter fettet på lav varme og så blander inn melis og et par skjeer melk i mikseren. Da blir det klumpfritt og perfekt konsistens.
Oppskriften er fra bloggen Passion 4 baking, og du finner den her - med nøye fremgangsmåte :jupp: Bare følg den, og husk at den hvite sjokoladen skal kjøles ned godt, og at hele stasen må i kjøleskapet før bruk, så fungerer det supert! Det jeg syntes var så godt med den var egentlig fraværet av melis :jupp: (som du ser er det heller ikke store grepet som skal til for å gjøre den lavkarbovennlig, bare å kjøpe sukkerfri hvit sjokolade på helsekosten, det ;) )
Her er ingrediensene (jeg brukte bare vanlig vaniljesukker, forøvrig):
Dreamy Creamy White Chocolate Frosting
255 g hvit sjokolade
339 g kremost naturell, eller med fruktsmak
85 g smør
1,5 ss. creme fraiche
vanilje, mandel eller frukt essens
evt. konditorifarge
Når du har fylt opp sprøyteposen din sånn passelig, "tvinner" eller snurrer du enden på den, så den blir helt helt tett :nemlig: - det var det Vito mente.
Jeg lager ostekrem med Philadelphia (IKKE Light!!) og melis, samt en dæsj sitronsaft eller vaniljeekstrakt. Jeg blander inn melis til toppene ikke flyter ut. Bruker ordentlig sprøytepose og sånn kobledings, brødposer tåler ikke mer enn vanlig pisket krem.
Jeg synes selvfølgelig at alle disse fænsi glasurene er mye bedre enn noe som er laget av Flott matfett og melis, men all min erfaring tilsier at det gjør ikke 2-10-åringer.
Kok opp fløte, smelt hvit sjokolade i fløten, og farg blandingen. Sett i kjøleskapet natten over. Pisk fløten i noen sekunder, og sprøyt på. Den blir myk og fin, men fast nok til å sprøyte fine topper.