Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[kjøkkenhage] Jeg skal dyrke min egen te!

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg merker det med kjøkkenhage selv om planta nok aldri blir flyttet ut. Jeg har nemlig endelig fått tefrøene mine til å spire!

Jeg prøvde meg i fjor med frø fra Impecta, men fikk dem aldri til å spire. Det er små, harde nøtter, og man må gjøre ganske mye greier ned dem før man putter dem i jorda. Derfor gjorde jeg litt mer research i år, fant ut at te er en camellia, og søkte opp den norske camelliaforeningen på nett. De hadde ferdig stratifiserte frø (ferdigbehandlet) som var klare til såing. :jippi:

Jeg sådde etter deres anvisninger, reiste bort en helg, og kom hjem til tørre frø. Mannen i mitt liv hadde glemt å vanne dem, og jeg ble kjempelei meg. Men jeg ga uansett ikke opp, og nå- flere uker senere har to av fire frø spiret, og det ser ut til at hvertfall ett frø til er på vei!

Det blir dessverre ingen te i år, planta må få vokse i minst tre år før jeg kan høste blader, men så kan jeg forsyne meg selv med svart, hvit og grønn te. :glis:

Kult, ikke sant?


#2

Kitty Bastard sa for siden:

Dette skal jeg også gjøre når jeg har kjøpt hus. :nemlig:
Superkult!


#3

Tallulah sa for siden:

Du trenger ikke hus, bare en vinduskarm! :hyper:


#4

Malama sa for siden:

Kjempekult, og absolutt noe jeg hadde kommet til å prøve, om jeg hadde likt te. Jeg bare liker det ikke, har prøvd forskjellige typer men det er og blir ikke noe for meg.

Men jeg får nesten lyst til å prøve, bare for å kunne servere min mor hjemmedyrket te. Mest altså bare for å se om jeg får det til, og så ha unnskyldingen om å ha noen å servere den til, siden jeg ikke liker det selv.


#5

Tallulah sa for siden:

Du kan gi bort i gave, Malama!

Også er jo planta dekorativ.


#6

Inagh sa for siden:

Stilig!

Dessverre er de eneste grønne fingrene jeg har, de jeg skaffer meg med fingermaling i barnehagen. :sparke:


#7

Miromurr sa for siden:

Så gøy! :hyper:


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Søren, eg viste det var eit eller anna eg hadde tenkt å sette i gong med. Te-drikkar som eg er så hadde det vert litt kult dette.


#9

Krem sa for siden:

Så utrolig kult!! Hvor har du fått tak i frøene?


#10

Tallulah sa for siden:

Jeg bestilte dem herfra:
www.camelliaforeningen.no/

Tebusk heter Camellia Sinensis. Jeg prøvde noen andre først fra Impecta, men de fikk jeg aldri til å spire. De fra camelliaforeningen var såklare, det var ikke de andre.


#11

Daisy sa for siden:

Veldig veldig kult!!!


#12

Interference sa for siden:

Så kult! :hyper: Du må holde oss oppdatert med bilder og fremgang.


#13

celebelen sa for siden:

Så gøy - det vil jeg også prøve!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.