Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Plommetre og rosehagtorn

#1

Carrera sa for siden:

Jeg har et ungt plommetre i hagen. Det går vel i mot den andre fulle sommeren, så vidt jeg husker. Plantet det på høsten 2010.

Det har vokst noe etter at vi satte det ned, og grenene var fulle av frodige grønne blader i fjor. Men når kan vi forvente å få de første plommene på det?

Og så har vi en rosehagtorn. Ikke store saken den heller, men den er vel på 4. året nå. Har hatt blomster på det, men må innrømme at jeg skuler misunnelig på naboens tre som bugner av blomster på sommeren. Når kan man forvente at disse viser seg i sin fulle prakt? (størrelsen tatt i betraktning, selvfølgelig)


#2

Michelle sa for siden:

Det kan ta ei tid før dere får plommer på treet. Kommer b.la ann på hvilken type, hvor det står og om det er solrikt og lunt. Regner med at du har googlet ang plommetreet men her står det noen tips. www.viivilla.no/Interior/Blomster/PLOMMETID-43080

Ang Rosehagtorn så bør det stå på et sted med mye sol om du vil ha mye blomstring. Husk du bør støtte treet opp for å beskytte det mot vinden. Kan også etter ei tid være lurt å beskjære det litt for at den ikke ender som en busk og slik at grenene får luft. Det må gjøres etter blomstring. Gjødsel skader heller ikke:)

Vi måtte beskjære det kraftig i fjor både pga høyde og bredde (Mannen gikk liitt amokk med saga kan man si) og jeg er spent på om det vill blomstre like vakkert som før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.