Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladefyll til langpanne

#1

Skremmern sa for siden:

Jeg har laget litt ymse til langpannene tidligere, noen har vært bra, andre not so much, problemet nå er at jeg husker ikke hvilke som var gode og hvilke som smakte så som så.

Har dere noen tips? Har ikke kaffe i hus. Langpanna er ferdiglaget, mangler bare hatten!


#2

Niobe sa for siden:

Jeg synes ofte ganache er det beste. Enkelt, og veldig godt. Sjokolade smeltet i varm fløte, avkjølt, og smurt på kaken. Med mørk kvalitetssjokolade.


#3

tiddelibom sa for siden:

Jeg pleier å gjøre det veldig veldig enkelt: bruker oppskriften på glasur som står på kakaoboksen. Det er kakao, melis og litt vann, evt. litt kaffe.


#4

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg lagde glasur av kokosolje, sånn kaldpresset med litt smak, nå i helga. hadde oppi kakao, melis, vanilje og litt kaffe, og strødde kokosmasse over. Det ble veldig godt.


#5

Skremmern sa for siden:

Hmmm, høres godt ut. Jeg er veldig glad i kokoesjokoladen, det er den jeg bruker når jeg lager kakao, så 2 sånne, da? I et par dl fløte?


#6

trøtt sa for siden:

Sist brukte jeg en oppskrift som hadde egg i kremen og det ble veldig godt, det smakte slik jeg husker det fra jeg var liten. Jeg søkte på sjokoladekrem på google. Jeg brukte en uten fløte, men med smør.


#7

Stompen sa for siden:

Jeg pleier å lage en med egg i. Vent litt så skal jeg se om jeg finner oppskrifta.


#8

Stompen sa for siden:

1 egg
400 gram melis
200 gram smør
2 ss kaffe (kan helt fint sløyfes)
1 kokesjokolade
3 ts vaniljesukker

Smelt smøret, smelt sjokoladen oppi, la det avkjøles litt før du rører i egget (hvis ikke får du biter av kokt egg oppi og det ser skikkelig ekkelt ut), ha i melis og vaniljesukker.

Blir så godt atte :highfive:


#9

Skremmern sa for siden:

Takk! Da går jeg for den!


#10

Stompen sa for siden:

Denne kremen passer veldig godt oppå den idiotsikre langpannekaka her:
200 gram smør
1 liter kefir
8 dl sukker
12 dl mel
1 ss natron
4 ss kakao

Stekes på 175 grader midt i ovnen.

Denne kaka slår aldri feil. Om den stekes et kvarter for lite eller for mye har ingenting å si. Den holder seg leeeeenge og faller stort sett alltid i smak.:ja:


#11

tante Veronica sa for siden:

Kjører ca samme oppskrift her. Barna elsker den :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.