Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norge-Brasil - ein fotballopera

#1

noen sa for siden:

Hvis du bare skal se én opera i ditt liv, bør du se denne.
Hvis du skal se uttallige operaer i ditt liv, bør du også se denne.
Hvis du skal se én opera i ditt liv som handler om VM-kampen mellom Norge og Brasil i 1998 der fotballspillerne/operasangerne løper rundt i sakte bevegelse, ballen kan synge, ballonger ramler ned fra taket, det synges om brosme og delelinjen i Barentshavet og du har lyst til å reise deg og juble når det blir mål på straffe enda du ikke er særlig interessert i fotball, bør du i hvert fall se denne, for du får neppe en annen sjanse.

Are Kalvø og Helge Førde har laget en ustyrtelig morsom og absurd forestilling som går på Det norske teatret nå, og de som ikke allerede har billetter bør løpe og kjøpe. En opera der fotballspillerne Kjetil Rekdal og Egil Østenstad står sentralt, er overraskende nok en vinner. Flobrødrene er med, Myggen og Solskjær (spilt av en liten gutt :fnise: ) er med og mange andre fotballspillere som jeg overraskende nok husket navnet på er med.

Da VM-kampen gikk i 1998 satt jeg på min daværende hybel og zappet mellom kanalene. Jeg var ikke mer en sånn passe interessert i kampen, og jeg tror jeg så en halvdårlig film i stedet. Tydeligvis har jeg fått med meg repriser av kampen i ettertid, for her var det mye jeg kjente igjen.

Jeg :hjerter: Are Kalvø.

Det norske landslaget på sitt beste!

#2

star sa for siden:

Jeg vet nøyaktig hvor jeg var da denne kampen ble spilt gitt, i dagligstua i 8.etg på Ahus med nyoperert kne.
Har også sansen for Kalvø etter å ha vært på et bokmøte med han.


#3

GinaK sa for siden:

Kanskje gubben for en gangs skyld virkelig har lyst til å være med på show. :)


#4

noen sa for siden:

Liker han Are Kalvø? I så fall bør det slå an.


#5

GinaK sa for siden:

Tenkte mest fordi det sikkert handler om fotball og at mannen ganske ofte snakker om akkurat denne kampen og hvor mye liv det var i Oslos gater etter kampen. :)


#6

noen sa for siden:

Det handler absolutt om kampen! Men hvis han ikke liker Are Kalvøs humor eller opera, tror jeg han vil slite litt. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.