Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor må menn legge ned dolokket?

#1

elg sa for siden:

På fellestoaletter og i diskusjoner på nett er det alltid kvinner som sier at det er så irriterende at menn ikke legger ned det ene dolokket etter seg. Hvorfor er det ingen menn som klager over at kvinner ikke setter opp dolokket etter seg? Er det noen spesiell grunn til at kvinner skal definere hva som er riktig?


#2

Blånn sa for siden:

Fordi jeg etter tre fødsler av og til har det travelt med å komme meg på do. Og det er så kalt å sette seg rett på porseleenet. :p Derfor! Om mannen har hastverk er det ikke like farlig om han ikke rekker å sette opp ringen.


#3

Veronal sa for siden:

Jeg antar du mener doringen og ikke dolokket.

Jeg foretrekker at doringen legges ned.


#4

Elise sa for siden:

Jeg kjenner en katt som hopper oppi do hvis ikke lokket ligger på.

Selv har jeg to barn som har kastet ting nedi do hver gang lokket har stått åpent. (Nei, de er ikke så dumme at de ikke klarer å åpne lokket, men det er jo så mye mer fristende å se på en åpen do!)

Her i huset blir doen brukt til mye annet enn å gå på do på. Håndklær og klær blir lagt klar der når man dusjer, man står på doen for å få tak i ting på hyllene over do, ungene bruker den til å stå på så de kan se ut av vinduet, alt sammen er særdeles upraktisk når lokket er åpent. :nemlig:

Dessuten er det jo mye penere å se på. :nemlig:

Men her har du jo en som er enig med deg.

www.youtube.com/watch?v=jxngIKeA0rk

Edit: Jeg går ut fra det er lokket du mener, ikke doringen.


#5

husmora sa for siden:

Fordi dersom man trekker ned uten å ta ned dolokket så spres "do-basiluskene" utover og alt blir veldig uhygienisk og ekkelt. Spesielt for oss som sitter på doringen og dermed inviterer til ulike infeksjoner og kjønnssykdommer. Æsj...

Doringen derimot, er vel en selvfølge å legge ned når man skal ta ned dolokket?:p


#6

Malama sa for siden:

Ringen, fordi alle andre i familien sitter på den. (sannelig må jeg si, jeg vet ikke hva mannen gjør, men ringen står aldri oppe)

Lokket, høyst unødvendig, og ikke gjennomført hjemme hos oss. Det meste av tiden ligger der dessuten barnedoring på, så da går ikke lokket igjen heller. Knerten er nemlig på do fem ganger mellom hver av oss andre, og da er det like greit at den ringen ligger fra ang til gang.


#7

Gabi sa for siden:

Lokket skal lukkes helt, sånn er det bare. Om Gubben ikke er enig, får han fiske opp igjen det som havner i doen selv, og fordi vi ikke liker " do-baselusker" rundt om i rommet når vi skyller ned.


#8

Orkide sa for siden:

Dolokket legges alltid ned her for å unngå at dobakteriene løper løpsk i rommet.


#9

Joika sa for siden:

Helt enig. Dette er en av de teiteste tingene jeg hører folk henger seg opp i. :p


#10

Joika sa for siden:

Do-baselusker rundt i rommet når dere skyller ned? :gruble:
Mener du at det spretter basiller ut av doen når du skyller ned? Luftbårne basiller?


#11

Elise sa for siden:

Ja, dette har de testet på myth-busters. Du får tarmbakterier på tannbørsten hvis du ikke har lokket på når du trekker ned. :nemlig:

(Vi har alltid lokket nede, i tillegg tannbørstene inne i skapet...)


#12

Gabi sa for siden:

Jupp! :nikker: Og de er livsfarlige, altså! :eek: Ekle, i alle fall.


#13

Joika sa for siden:

:sjokk: Wut? Virkelig?


#14

Guava sa for siden:

Jeg har aldri vært borti diskusjonen og bryr meg ikke det fnugg om hvordan dolokket er. Jeg foretrekker at doringen ligger nede, men om den ikke gjør det så er det også helt OK. Ikke noe jeg hadde mast om.

Bakteriespredningen ved spyling har jeg ikke tenkt på og jeg tror kanskje ikke jeg orker å tenke for mye på det heller. sjuske


#15

Skilpadda sa for siden:

Nei, vannbårne - i de små vanndråpene som sprutes ut når man skyller ned. Aner ikke hvor man evt. kan finne forskning om dette, men det kjente vitenskapelige tidsskriftet KK er i alle fall blant dem som forteller om dette.


#16

Myria sa for siden:

Jeg foretrekker at både doring og dolokk er nede etter bruk, rett og slett fordi det ser best ut. Jeg synes det er litt udelikat med en åpen do. Når det er sagt pleier jeg aldri å si noe om dolokk eller doring står oppe, det er bare en preferanse og ikke noe jeg maser om.


#17

Joika sa for siden:

Det er jo motbydelig... :gruble: Vet ikke om jeg vil lese egentlig.


#18

Katta sa for siden:

Den bakteriespredningen har jeg alltid tenkt på som et argument for å oppbevare tannbørstene et stykke unna doen og ikke for at dolokket må være nede til enhver tid. For det skal det godt gjøres å få til. Bakterier som ligger på tørt underlag dør jo, så det er bare tannbørstene som bekymrer meg i så måte. Smittespredningspolitisk er det viktigere å overbevise undersottene om at håndvask er nødvendig.

Jeg foretrekker at doringen er nede. Det er ubehagelig å sette seg på porselenet hvis man kommer inn på do litt småtrøtt om natten. Er den oppe så legger jeg den ned, men det er sjelden. Jeg er usikker på hvor mye irritasjon det hadde forårsaket om den alltid sto oppe. Dolokket foretrekker jeg at står oppe faktisk, men er det nede, så tar jeg det opp. :nikker:


#19

Skilpadda sa for siden:

Med så lite bad som vi har er det kul umulig å ha tannbørstene mer enn en knapp meter fra do, med mindre man har dem på et annet rom. :knegg: Så å ha dolokket nede er adskillig enklere å få til. (Det minsker også sjansen for å miste hårbørster, briller og annet i do, noe som selvsagt også skjer lettere på et såpass trangt bad.)


#20

Interference sa for siden:

Jeg bruker ikke krefter på å irritere meg over om lokket er oppe eller nede. Ei heller ringen, men det er vondt å sette seg på iskaldt porselen hvis an har det litt travelt.


#21

Malama sa for siden:

Jeg prioriterer også absolutt å få guttungen til å vaske hendene enn å jobbe for at alle skal lukke lokket.

Også har vi ikke tannkostene stående i direkte nærhet til toalettet, så jeg tror det går greit. I alle fall har ingen tatt varig skade av det så langt.

Og den fingervaskingen er antatt langt mer vesentlig, også i forhold til tannkostene. Jg jobber med å få Knerten til å vaske fingrene FØR han tar på alt mulig...


#22

Carrera sa for siden:

Jeg har mang en gang forbannet meg over husets hannskjønn når jeg kommer i halvsvime eller stresset på do og planter baken ned på porselenet. Det er kald, ubehagelig og ikke minst uventet.

Men jeg freser fra meg på to sekunder, og ferdig med det. Hvorfor skal jeg klage på det tenker jeg. De klager jo ikke på at de må ta ringen opp når de skal på do, og kjenner jeg mannen min rett, så freser nok han også innimellom når han kommer og finner ringen nede.


#23

Guava sa for siden:

Doringproblemet opplever vi kun en sjelden gang når vi har besøk. Siden det som oftest er mannen som vasker do så driver han med ganske streng innprenting av gutta på sittetissing.


#24

jolie sa for siden:

Man får ikke kjønnssykdommer via do altså. Da skal du i så fall slikke den lenge og grundig etter at et individ med nevnte sykdom har hatt seg med doen først. Og selv da er vel sjansen minimal.


#25

Grøten sa for siden:

Synes det er peneste med det nede og lukker det alltid selv, nettopp med tanken på "sprut-faren".
Guttene lukker det omtrent alltid, men står det oppe hadde det ikke falt meg inn å si noe om det.
Mye annet jeg vil bruke tanker og krefter på.
Synes spytteflekker på mitt nyvaskede speil er mye mer irriterende en doringen. :sparke:


#26

husmora sa for siden:

Hehehe, det er nok rett det ja. Men dobasilusker, uten tvil!

Og dessuten har vi et par katter jeg helst ikke vil ha oppi doen. urk...
Men er det så vanskelig å bare ta ned lokket?

Å vaske hender etter do er en selvfølge, å ta ned dolokket er en rutine. :riktig:


#27

Miromurr sa for siden:

Alle må alltid lukke dolokket helt igjen etter seg slik at ikke de som har lagt mobiltelefonen fra seg på kanten av vasken kan sveipe den ned i do med en uforvarende armbevegelse. :mumle:


#28

jane sa for siden:

Jeg driter i om dolokket er oppe eller nede. deltar i diskusjonen


#29

Marla Singer sa for siden:

Hun (eller han) mener ikke lokket. :ropert: Hun mener ringen!


#30

Nenne sa for siden:

Fordi når man trøtt og fæl tumler ut på badet om morgenen og setter seg direkte på toalett uten at ringen er nede, så er det mye verre enn å måtte løfte ringen før man kan tisse.

#31

Frøydis sa for siden:

Jeg orker ikke bry meg om doringen er nede når jeg må på do, akkurat som gubben ikke bryr seg når han må på do.


#32

jane sa for siden:

Å? I så fall: Jeg driter i om ringen er oppe eller nede.


#33

Marla Singer sa for siden:

Jeg også. :knegg:


#34

Nelly Nickers sa for siden:

Det ser så sjuskete ut med doen på vidt gap (altså både ring og lokk oppe).
Dessuten har vi lite bad og er generelt klomsete så fort gjort at ting i vanvare feies ned i en åpen do. Best å lukke helt igjen. :nemlig:


#35

rine sa for siden:

Jeg kjører pick your battles med mannen også. Doringen når ikke opp. :niks: Dolokket har vi alltid oppe, gir blaffen i basselusker. :tøff:


#36

rine sa for siden:

Jeg driter for øvrig bare om ringen er nede.:nemlig:


#37

Tjorven sa for siden:

Hjemme er det ikke så farlig. Mine menn er renslige.

På jobben har vi unisextoaletter. Der foretrekker jeg helt klart at ringen legges ned. Det er visst slett ikke alle menn som treffer når de tisser, så ringen er full av det som fester seg når de ikke har truffet. Ikke egentlig noen big deal, men jeg foretrekker at de som har "forvoldt skaden" minimerer mine synsinntrykk av den.


#38

Polyanna sa for siden:

Ringen skal legges ned med en gang man har tisset med den oppe, fordi man da kan gå rett fra "ta-på-tissebefengt-doring" til håndvask. Hvis jeg må legge den ned før jeg tisset så har jeg langt flere trinn som skal gjennomføres, før jeg får vasket mine hender.

Helt logisk.

(og ja, ringen er tissebefengt. Gutta mine treffer OFTE porselensringen og det som er der klisses oppi ringen også)


#39

Snuppa sa for siden:

Ble ikke den myten "busted"?


#40

Morella sa for siden:

Ringen skal legges ned. Små barnerumper har en tendens til å ramle litt for langt ned om den ikke er der. Dessuten synes jeg ikke noe om å ta i doringen.


#41

Kula sa for siden:

Jeg løste problemet enkelt ved å installere urinal da vi laget nytt bad for 15 år siden. Nei, det er ikke en "pissarenne" i stål, men en søt liten sak i hvitt porselen. :nemlig:

Men det er like overraskende ubehagelig å sette seg når ringen er oppe, som når dolokket er nede.


#42

Pappalille sa for siden:

Nei. De hadde blåfarge i vannet og spredningen var betydelig.

Her lukkes alltid lokket, dels på grunn av spredning, dels på grunn av skap rett over doen (vil ikke fiske diverse opp fra doen) og dels fordi lokk lukkes på lik linje med at skapdører og andre dører lukkes.

Og urinflekkete porselen er ulekkert. Jeg er glad mannen min både treffer og legger ned ring og lokk etter seg. Helt uten at jeg noensinne har sagt noe som helst.


#43

Drømmedama sa for siden:

Her legges både ring og lokk ned, det er mest hygienisk og ser mest ryddig og delikat ut.


#44

Skremmern sa for siden:

Nemlig. Dessuten sitter jo menn når de bæsjer, så alt-i-alt brukes doen mest av sittende.


#45

Kanina sa for siden:

Vi har verdens verste do, fra gustavsberg. Den sprer bokstavelig talt dritt på veggene hvis man ikke har lokket nede når man spyler. :gal:


#46

Mams sa for siden:

Jeg har gitt opp kampen om doringen, den er stort sett alltid oppe.
Bor sammen med 3 barn av hannkjønn.

Ikke er jegmså redd for at baseluskene skal hoppe opp når vi skyller ned heller, for doen har eget rom.
Vi har et bad nede også, men den doen bruker jeg så og si aldri.


#47

Avatar sa for siden:

Jeg setter meg aldri rett på porselenet. Jeg skjønner i grunn ikke at det er mulig, men kanskje jeg aldri har vært så tissatrengt?! :gruble:

Foretrekker at både dosete og dolokk ligger nede, men maser ikke om det.


#48

Magica sa for siden:

Bor sammen med tre hankjønn, say no more - og jeg bryr meg heller ikke"


#49

Strutsen sa for siden:

De fleste sier at de ønsket at lokket er nede. Og om lokket er nede, så er jo automatisk ringen nede også. :nemlig:

Jeg har ikke det problemet. :mannen sitter: Men om lokket ikke blir lukket (dvs. bare ringen er nede) før man skyller ned, blir jeg en smule irritert, fordi jeg kan ikke fordra å sette meg på do-ringen om det ligger dovann på den, som har sprutet etter skyllingen. :skremt:


#50

Elise sa for siden:

For meg er det å ha et åpent dasslokk det samme som å ha et åpent kjøkkenskap. Det ser bare så utrolig uryddig ut, og er veldig upraktisk. Jeg kjenner mannfolk som ikke lukker kjøkkenskapene etter seg, og det ville vært et like "stort" problem for meg som en som ikke lukket dolokket etter seg hver gang.

Har forøvrig en veloppdratt mann som sitter når han tisser, så at ringen står oppe har vel skjedd sånn ca en gang i jubelhistorien.


#51

Guava sa for siden:

Hva slags doer har dere som etterlater seg vann på ringen når det skylles ned?
Fontenedo?


#52

Strutsen sa for siden:

Det er jo ikke snakk om mengder, men en og annen dråpe. Men det holder! :skremt:


#53

Fakse sa for siden:

Jeg har blitt ekstra obs på å lukke lokket på doen etter at barnet begynte i barnehagen og dro alle slags magevirus i hus. Tarmbakterier skal man riktig nok ikke tøyse med, og det er best å holde dem unna både håndklær, tannbørster og andre gjenstander på badet. Men når noen i huset er smittet av omgangssyke vil jeg i alle fall ikke ha virus-jævelskapen spredt rundt på overflater på badet. Jeg tror ikke noe på at man klarer å holde lokket nede når man skyller ned om man gjør det bare når noen er syke, så det er veldig greit at dette er en rutine man har inne til en hver tid, spesielt for barn men også for voksne. Dessuten kan man jo være smittet uten å vite om det.

Siden jeg ikke ser for meg at noen gidder åpne lokket og sette opp ringen igjen etter å ha skyllet ned med lokket lukket forsvinner i grunnen hele problemstillingen i hovedinnlegget for min del. Og det å lukke lokket når man skyller ned er jo også likt for både kvinner, menn og barn, så da slipper man å hyle opp om urettferdighet som en annen barnehageunge. :knegg:


#54

Fakse sa for siden:

Jeg har heller aldri gjort det, og forstår heller ikke at det er mulig. Men bestemor har faktisk prestert å sette seg på dolokket i farta. Tipper det var enda hakket mer upraktisk enn å sette seg på porselenet. :knegg:


#55

Slettet bruker sa for siden:

Det kommer ikke vann på doringen her om lokket ikke er på når man skyller ned. :måtte selvsagt teste:
Men tannbørstehodene står selvsagt uansett i en holder med lokk på.


#56

Magica sa for siden:

Det er en do på jobb som gjør sånn. Men det er virkelig ikke mange andre jeg har vært borti.


#57

Kanina sa for siden:

Jepp! Som sagt, Gustavsberg-doer spyler elendig. Ikke spyler de bort det de faktisk skal, og dessuten spruter de vann og dritt ut av doen. :gaah:


#58

Slettet bruker sa for siden:

Åssen funker dette når dere har gjester?
Diskret plassert vaskeutstyr og skift til gjesten?
Skilt med bruksanvisning til doen?
Vennlig veiledning?
Kjeft som uhygienisk kjiping når noen åpenbart har driti seg ut?

:humre:


#59

Dixie Diner sa for siden:

Samme her, jeg liker det rett og slett ikke. Ser mye ryddigere og penere ut når ringen er nede. Jeg er bare sånn. Står ringen oppe føler jeg at jeg står i på en skikkelig pub-dass eller noe.

Og toalettpapiret skal vende utover. kravstor som søren


#60

Husfruen sa for siden:

I mitt hode er det mest rett å legge ned dolokket, og da også ringen. Da må alle ta opp hvertfall lokket når man skal på do. Dermed ingen sutring om doringen :)

Min 8 årige sønn sitter når han tisser. Faren hans gjorde det samme. Faren til babyen min bor ikke her, men er her ofte. Han sitter han også.
Så ingen diskusjoner om doring her i huset. Lokket legges alltid ned. Både av liten og stor.
Det er mest hygienisk og det ser bedre ut enn et åpent, gapende do.

Vi har også en katt som hopper opp på dolokket og hun ser ikke etter om lokket er nede før hun hopper. Det erfarte vi når jeg vasket badet og akkurat hadde hatt sånn dorens i do. Lot da lokket stå åpent for at jeg ikke skulle glemme av det mens jeg vasket litt ellers på badet.. Vips, der var katta nedi og noe blå..!

Besøkende av den mannlige sorten som liker å stå når de tisser har enda ikke klaget på at de må løfte opp både lokk og ring. Ikke alle er like flinke å legge ned igjen etter seg, men de kommer seg.


#61

Joika sa for siden:

Hm. Jeg skal dra gladpak over doen etterpå og dra ned. Se om den blir våt.
:syk og kjeder seg:


#62

Kanina sa for siden:

Så langt har vi vel bare håpet på det beste. Og de som kommer flere ganger på besøk, lærer fort. :nikker: (Vi skal bytte ut minst en av dem ved neste anledning, som forhåpentligvis er nært forestående).


#63

Robyn sa for siden:

Det bryr meg fletta om lokk og ring er oppe eller nede. Og tannbørster og hårbørster etc er bak skapdører så jeg trenger ikke bekymre meg for basiller heller.


#64

Kitty Bastard sa for siden:

I mitt hjem skal doringen være nede.
Mitt hjem, min do, mine regler.
Hva som skjer i andres hjem gir jeg vilt beng i.


#65

Tallulah sa for siden:

Jeg har heldigvis menn i mitt hus som syns det er like naturlig som meg å legge ned både ring og lokk etter at man har gjort sitt. Jeg hiver meg for øvrig på Polys argumentasjon. Den som tar ringen opp tar den også ned.


#66

ullmor sa for siden:

Det er bare irriterende når lokket er lagt på, lengre tid tar det også. Etter første nedskyll er det aldri vannflekker på dosetet. De hopper ved ikke over kanten? Dersom det er skittent i doskålen etter skylling blir det vasket med dobørsten med en gang. Synes ikke det er viktig å legge ned lokket i tillegg.

Separat do er å foretrekke.


#67

Karamell sa for siden:

Om jeg er på unisexdo utenfor hjemmet tar jeg ned ringen med foten.


#68

elg sa for siden:

Dere som tar ned lokket før dere trekker ned, åpner dere så dolokket igjen for å se om det er noen rester på kanten?


#69

Elise sa for siden:

Ja, de gangene jeg har sett først at det er noe klin etter meg (som skjer en gang hvert jubelår) sjekker jeg igjen etterpå, og tar evnt en runde med dobørsten. :jupp:


#70

Hyacinth sa for siden:

Vel. Mannen min påstår det er tull at det "regner" fra doen når man spyler ned. Men det gjør det. Jeg er ofte uten klær på badet. Jeg har mer enn en gang spylt ned med lokket oppe og opplevd at det spruter på låret/ leggen. Vemmelig!


#71

Guava sa for siden:

Oisann.. At det regner på beina mine ved spyling i do har jeg aldri opplevd.


#72

-ea- sa for siden:

Jeg mistenker at det kan være en justeringssak et sted, hvis det "regner" fra do. Men jeg er jo ikke rørlegger.


#73

Katta sa for siden:

Det regner ikke fra do her. Holdt hendene mine i flukt med ringen isted og fikk ikke noe på meg. Rent do i fall noen lurte.;)



#75

Nessie sa for siden:

Her legger både mann og barn ned dolokket når de har vært på do. Det er mest fordi det er litt praktisk, for med barn på badet, og hyller i nærheten av do - kan ting fort falle oppi. :nikker: Jeg er nok den som er sløvest. :flau:


#76

kokosbolle sa for siden:

Dolokket er der for en grunn. :nemlig:


#77

Sir Limpalot sa for siden:

Ettersom det står "confirmed" vil nok mange ikke lese konklusjonen, som altså var: Astonishingly, all the toothbrushes were speckled with microscopic fecal matter, including the ones that had never seen the inside of a bathroom. The confirmed myth unfortunately proved that there's indeed fecal matter on toothbrushes — and also everywhere else. :eek:

Så "confirmed" er egentlig ikke riktig, det gjorde ingen forskjell om tannbørsten sto på badet, hverken med eller uten nedslått toalettsete.


#78

Guava sa for siden:

Jeg testet også :humre:. Ingen dusj her heller. Jeg prøvde både med halv og full spyling.


#79

Kanina sa for siden:

Dere må gjerne fortelle hva slags do dere har, dere som ikke har "fontene-doer", sånn at jeg vet hva jeg skal se etter når jeg nå snart skal bytte ut min! :blafre:


#80

Hyacinth sa for siden:

Vi har en kul Alessi Ilbagno. :knegg: Det regner jo ikke akkurat, derfor gåseøyne, men det kan sprute litt fra den ja. Den er relativt kraftig, men ikke mer enn den må være, synes jeg.


#81

mrc sa for siden:

Forrige stedet vi bodde hadde vi et vegghengt toalett som jeg tror het noe Subway (bilde). Dette var i front ganske flatt, slik at det lettere sprutet opp.

Etter at vi flyttet har vi to helt vanlige Ifö-toaletter, og virker ikke som det er noe problem.

Det som jeg imidlertid synes er greit hvis lokket skal legges ned, er at det ikke er tunge lokk uten demping. Enten lett plastikk slik at man bare trenger å gi det en liten dytt for at det skal gå igjen, eller at det er tyngre lokk med demping slik at det lukker seg rolig igjen.


#82

Lille meg sa for siden:

Eh, ja, selvsagt! Det er der for at man - når man skal selge boligen og har hatt styling - kan legge et håndkle i passende farge på toaletter for å matche resten av innredningen. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.