Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: kan jeg spe på iskremblandingen mens den går?

#1

Candy Darling sa for siden:

Jeg har brukt jordbæriskrem-oppskriften til sjokoladeis, og det ser ut som det blir litt for tykt. De fleste sjokoladeoppskriftene ser ut til å ha 2,5 dl mer melk i stedet. Kan jeg spe på når den går nå?

:hjelp:


#2

Kanina sa for siden:

Aner ikke, jeg leste "kan jeg se på iskremblandingen mens den går?", og tenkte for meg selv at ja, ja, det må da gå an..? :hehehe:


#3

Mei sa for siden:

Ja, men for tykt gjør bare konsistensen mer luftig. Dersom det er veldig mye væske og veldig tykk masse ville jeg stoppet maskinen og rørt det inn selv. Men som sagt; tykk masse er bra for koonsistensen etter innfrysing.


#4

Candy Darling sa for siden:

Sikker? Jeg har bare 2,5 dl fløte og 2,5 dl melk til 8 eggeplommer, 60 g kakao og 60 g sjokolade (og 200 g sukker, nå som jeg var i gang).


#5

Mei sa for siden:

Helt sikker. Hvor stor ismaskin har du?



#7

Candy Darling sa for siden:

Ah, FP knuser #twitterhjelp! :hjerter:


#8

Mei sa for siden:

Hvilken konsistens har blandingen nå? Hvilken konsistens pleier blandinger å ha når de er ferdige til å putte i fryseren?


#9

Candy Darling sa for siden:

Jeg har bare gjort dette en gang før, og da var den temmelig flytende soft-is-konsistens. Nå er den ca. halvveis i maskinen, og omtrent som ferdig mousse.


#10

Mei sa for siden:

Min erfaring er at det da blir nammelig is. Men jeg lager som regel bare på slump. Smaker moussen god da? Om den gjør det blir det god is også.


#11

Candy Darling sa for siden:

Nydelig. Men det blir jo litt lite, kanskje. Jaja, jeg har vel noe mer i frysen, sammen med resten av jordbærisen. Ah, dette er en digg nykommer i heimen!

Nå har jeg bare brukt Hellstrøms varianter med oppvarming og eggekrem, men jeg har sett at du har brukt alt-i-ett-varianten med stort hell? Det skal jeg begynne å gjøre etter hvert også.

Hm, kanskje litt sjokoladebiter til slutt. :nam:


#12

Mei sa for siden:

Jeg lager is hver fredag og trenger en enkel oppskrift. :knegg: favoritten nu for tiden er følgende; pisk en liten pakke kremfløte, ha i vaniljepulver og to egg. Stavmiks en banan i en pakke matfløte og tilsett sammen med litt sukrin og noen dråper karamellstevia. Vips ferdig til å ha i ismaskinen. Ha i mørk hakket sjokolade før den blir alt for tykk.

I går lagde jeg sjokoladeis. Da pisket jeg kremfløten med vanilje og egg, smeltet 75g 90% sjokolade med halve matfløtepakken, lot avkjøle litt og tilsatte i kremen sammen med resten av matfløten, karamellstevia og sukrin. Fiks ferdig til ismaskin.

Den aller enkleste er bare å piske krem, tilsette egg, vaniljepulver, matfløte og søtning for så å ha i ismaskinen.


#13

Candy Darling sa for siden:

Jeg kokte opp fløte og melk og halvparten av sukkeret med 2 vaniljestenger, slo av varmen og puttet i sjokoladen. Pisket eggeplommene med kakao og sukker, blandet alt sammen og varmet opp igjen. Men da må det jo stå i kjøleskapet til det er kaldt igjen, og det er mye røring mens det koker opp. Og det ble altså litt tykt.

Men herre, jeg får nesten orgasme av å slikke bollen. Det er jo verdt det. :knegg:


#14

Mei sa for siden:

Det er så absolutt verdt det. Neste gang ville jeg kuttet kakao og heller brukt mørk sjokolade.


#15

Candy Darling sa for siden:

Dobbelt så mye sjokolade, da? Jeg vurderte frem og tilbake, men begge oppskriftene mine brukte begge deler.

(Men væskemengden så jeg altså ikke på. :himle: )


#16

Mei sa for siden:

Kun sjokolade blir mye bedre. Doble går sikkert greit, men det er ikke så nøye hvor mye. Is blir det uansett, og den blir god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.