Candy Darling sa for siden:
Jeg har brukt jordbæriskrem-oppskriften til sjokoladeis, og det ser ut som det blir litt for tykt. De fleste sjokoladeoppskriftene ser ut til å ha 2,5 dl mer melk i stedet. Kan jeg spe på når den går nå?
:hjelp:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Candy Darling sa for siden:
Jeg har brukt jordbæriskrem-oppskriften til sjokoladeis, og det ser ut som det blir litt for tykt. De fleste sjokoladeoppskriftene ser ut til å ha 2,5 dl mer melk i stedet. Kan jeg spe på når den går nå?
:hjelp:
Kanina sa for siden:
Aner ikke, jeg leste "kan jeg se på iskremblandingen mens den går?", og tenkte for meg selv at ja, ja, det må da gå an..? :hehehe:
Mei sa for siden:
Ja, men for tykt gjør bare konsistensen mer luftig. Dersom det er veldig mye væske og veldig tykk masse ville jeg stoppet maskinen og rørt det inn selv. Men som sagt; tykk masse er bra for koonsistensen etter innfrysing.
Candy Darling sa for siden:
Sikker? Jeg har bare 2,5 dl fløte og 2,5 dl melk til 8 eggeplommer, 60 g kakao og 60 g sjokolade (og 200 g sukker, nå som jeg var i gang).
Mei sa for siden:
Helt sikker. Hvor stor ismaskin har du?
Candy Darling sa for siden:
Den til KA, den er vel 1,9 L?
Candy Darling sa for siden:
Ah, FP knuser #twitterhjelp! :hjerter:
Mei sa for siden:
Hvilken konsistens har blandingen nå? Hvilken konsistens pleier blandinger å ha når de er ferdige til å putte i fryseren?
Candy Darling sa for siden:
Jeg har bare gjort dette en gang før, og da var den temmelig flytende soft-is-konsistens. Nå er den ca. halvveis i maskinen, og omtrent som ferdig mousse.
Mei sa for siden:
Min erfaring er at det da blir nammelig is. Men jeg lager som regel bare på slump. Smaker moussen god da? Om den gjør det blir det god is også.
Candy Darling sa for siden:
Nydelig. Men det blir jo litt lite, kanskje. Jaja, jeg har vel noe mer i frysen, sammen med resten av jordbærisen. Ah, dette er en digg nykommer i heimen!
Nå har jeg bare brukt Hellstrøms varianter med oppvarming og eggekrem, men jeg har sett at du har brukt alt-i-ett-varianten med stort hell? Det skal jeg begynne å gjøre etter hvert også.
Hm, kanskje litt sjokoladebiter til slutt. :nam:
Mei sa for siden:
Jeg lager is hver fredag og trenger en enkel oppskrift. :knegg: favoritten nu for tiden er følgende; pisk en liten pakke kremfløte, ha i vaniljepulver og to egg. Stavmiks en banan i en pakke matfløte og tilsett sammen med litt sukrin og noen dråper karamellstevia. Vips ferdig til å ha i ismaskinen. Ha i mørk hakket sjokolade før den blir alt for tykk.
I går lagde jeg sjokoladeis. Da pisket jeg kremfløten med vanilje og egg, smeltet 75g 90% sjokolade med halve matfløtepakken, lot avkjøle litt og tilsatte i kremen sammen med resten av matfløten, karamellstevia og sukrin. Fiks ferdig til ismaskin.
Den aller enkleste er bare å piske krem, tilsette egg, vaniljepulver, matfløte og søtning for så å ha i ismaskinen.
Candy Darling sa for siden:
Jeg kokte opp fløte og melk og halvparten av sukkeret med 2 vaniljestenger, slo av varmen og puttet i sjokoladen. Pisket eggeplommene med kakao og sukker, blandet alt sammen og varmet opp igjen. Men da må det jo stå i kjøleskapet til det er kaldt igjen, og det er mye røring mens det koker opp. Og det ble altså litt tykt.
Men herre, jeg får nesten orgasme av å slikke bollen. Det er jo verdt det. :knegg:
Mei sa for siden:
Det er så absolutt verdt det. Neste gang ville jeg kuttet kakao og heller brukt mørk sjokolade.
Candy Darling sa for siden:
Dobbelt så mye sjokolade, da? Jeg vurderte frem og tilbake, men begge oppskriftene mine brukte begge deler.
(Men væskemengden så jeg altså ikke på. :himle: )
Mei sa for siden:
Kun sjokolade blir mye bedre. Doble går sikkert greit, men det er ikke så nøye hvor mye. Is blir det uansett, og den blir god!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.