Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gipsplater og overflatebehandling

#1

Kaprifol sa for siden:

Vi driver på med oppussing hjemme, og nå er det soverommet vårt sin tur. Vi har fått snekkerne til å montere gipsplater på veggene, og så skal vi ta overflatene selv.

Jeg har lagt glassfiberstrie på murvegger før, så jeg vet at det er mulig å gjøre slikt selv. Men armeringsduk har jeg aldri prøvd. Er litt inspirert av Veronals byggeprosjekt der de legger ferdiggrunnet armeringsduk for å få glatt overflate (imponert av Veronal og mannen!) Jeg ønsker meg nok aller helst helt glatte flater som tåler litt og som kan males.

Men holder det med sparkling og så maling kanskje???

Noen som har gjort slikt selv som kan skrive kort om erfaringene?


#2

Veronal sa for siden:

Trenger du konsulent? :blafre:

Et soverom er ingenting - det er bare å skride til verket, men jeg kan absolutt anbefale armeringsduk. Den vi valgte var ferdig grunnet og veldig enkel å sette opp. Virkelig enkel! Flügger fiberduk, 130 g, impregnert (grunnet - dvs. den suger mindre maling - du trenger bare 2 strøk). Dessuten skjuler den småååå skader/ujevnheter. Absolutt alt viser hvis du maler rett på gips.

Sparkling (spikerhull 2-3 ganger, hjørner 2-3 ganger, skjøter 3+ ganger - i hjørner og skjøter legger du sparkel og så legger du papirremse i våt sparkelmasse og så sparkler du oppå 2+ ganger når massen har tørket - pusser ned mellom hver sparkling over papirremsen) og så kan du male eller du kan grunne og så legge duk (du grunner for å mette gipskartong og sparkelmasse slik at tapetlim ikke skal suges forskjellig opp).

Her er Norgips sin sparkleguide:
hms.cobuilder.no/doc/norgips/Sparkelveiledning.pdf


#3

mehmet sa for siden:

Vi sparklet og grunnet + malte alle gipsveggene i forrige leiligheten. Det holder i massevis i følge min svigerfar som er maler.


#4

Veronal sa for siden:

Hvis du velger å legge armeringsduk så anbefaler ifi.no og Flügger å legge duk med overlapp. I hjørner legges med et par cm overlapp og på vegg gjør man det samme, men der skjærer man umiddelbart etter legging med en tapetkniv gjennom overlappet (uten å skade gipskartongen) og så fjerner man avkapp både over og under - og vips har man en perfekt skjøt. Man trenger ikke skjære bent ettersom det blir perfekt skjøt uansett.


#5

Chanett sa for siden:

Vi har (kremt, maleren har) helsparklet grunnet og malt hele kjelleretasjen nå. Vi har ingen tak eller vinduslister og har fått utrolig lekre vegger som er lette å holde rene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.