Isolde sa for siden:
Jeg skal lage kalkun på søndag. Kjøpte kalkunen i dag siden det er helligdager nå men begynner å bli i tvil om jeg må finne en frys til den eller om den bare kan ligge i kjøleskapet til søndag? Den er kjøpt i kveld og er 6,5kg.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Isolde sa for siden:
Jeg skal lage kalkun på søndag. Kjøpte kalkunen i dag siden det er helligdager nå men begynner å bli i tvil om jeg må finne en frys til den eller om den bare kan ligge i kjøleskapet til søndag? Den er kjøpt i kveld og er 6,5kg.
Filifjonka sa for siden:
Jeg ville ikke latt den ligge så lenge.
Fakse sa for siden:
Er det frosen eller fersk du har kjøpt? Om den er frosen kan den helt klart tine i kjøleskap frem til søndag.
Isolde sa for siden:
Den er frossen. Jeg får prøve å rote plass i fysen. Er alene hjemme så kan ikke gå med den til mamma eller pappa.
Isolde sa for siden:
Nå har jeg hatt årets oppryddning i frysen. Kastet en skuff med mat som 2år gamle pølser og is. Så nå er gobble gobble fint puttet i frysen. Den taes opp igjen på fredag?
-ea- sa for siden:
Gobble gobble :hehehe:
Fredag ja. Eller torsdag kveld. Og tine i kjøleskap.
Fakse sa for siden:
Tin den i kjøleskap fra torsdag kveld av.
Tjorven sa for siden:
Du putter den i kjøleskapet torsdag kveld eller fredag morgen.
Kalkun er godt.
Isolde sa for siden:
Jeg har aldri vert glad i kalkun. Unngått det for en hver pris. Før jeg fikk det servert av min bror med deilig stuffing, rosenkål med bacon og pinnekjerner og fløtesaus. Nå har jeg lurt til meg stuffingoppskriften og er klar til å prøve. Har studert den store kalkuntråden her inne.
Syrin sa for siden:
Isolde: veldig enig med deg når det gjeld rosenkål og bacon! Fekk tips om det her inne. Deilig tilbehør. Vi har valnøtter i. Lykke til med kalkunen!
Isolde sa for siden:
Her er det valnøtter i stuffingen så da er det greit med variasjon i det andre tilbehøret.
Stuffingen er loff, løk, selleri, eple, rosiner, kylling/kalkunkraft, valnøtter, smør, persille og salvie. Kjempegodt.
Før har jeg bare smakt med grønnsaker og epler osv som har lagt i formen. Er ikke spesielt glad i ovnsbakte grønnsaker.
C.D sa for siden:
Vi skal ha kalkun fredag, med en himmelsk stuffing laget av kjøttdeig, bacon, sopp, rømme og fløte :nam: skal nok bli mette ja!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.