Vi må visst ha oss en ny komfyr. Jeg er nødt til å ha pyrolyse - det er helt udiskuterbart.
Men resten - hva er verdt pengene sine? Er induksjon veldig mye hippere enn keramiske ovner? Hva er den rimeligste ovnen med pyrolyse, eventuelt hva vil jeg like å ha spandert litt ekstra penger på?
Kan vi i det hele tatt ha induksjon når sikringen til komfyren er på 20 A?
Induksjon er sånn cirka tusen ganger bedre enn vanlig keramisk topp. Det går mye mye fortere å koke opp vann, du regulerer temperaturen mye raskere opp og ned, med mindre sjans for at ting svir seg. Og ikke minst, toppen holder seg like fin fordi ingenting svir seg fast som det fort gjør på vanlig keramisk topp.
Fordelen med induksjon er at den er superlett å gjøre rent. Elsker min nye induksjonstopp :love:
Og den koker opp vann superfort. Man regulerer varmen veldig fort enten opp eller ned.
Har aldri hatt kjeramisk topp før da men svigers har det og det er vist et slit hver gang man skal vaske den. Alt setter seg fast og man må skrape og stå i.
Men kan jeg bruke den på 20 A kurs da tro? :gruble:
Det står maks 25 på produktbladet. Det burde jo strengt tatt bare bety at jeg må droppe fire plater pluss stekeovn samtidig. Jeg er jo ikke kapabel til å lage så mange ting på en gang uansett. :gruble: :diskuterer med meg selv:
Jeg har også hatt keramisk topp, og det var mye jobb å holde den sånn rimelig pen. Induksjonstoppen fra 2003 ser fortsatt like ny ut. Sikringene vet jeg dessverre ikke noe om.
Jeg vil også ha ny komfyr. :hyper: Nøyaktig hva var det du sa måtte til for at det glasset i komfyrdøren sprakk, sa du? :knegg:
Skulle vi hatt ny komfyr, ville vi vurdert induksjon. Men vi ville nok i samme slengen vurdert å skifte hele kjøkkenet når vi først måtte begynne å investere. :sparke: Finnes det frittstående komfyrer som er todelt?
Det er magi, pakket inn i en ovn. Gjør at man kan sette på et spesialprogram for komfyren, og så brennes alt av rester bort. Selvrensende komfyr, altså. Et må-ha for effektive husmødre. Og alle andre også, egentlig.
Todelt, som i at man har to deler. Eeeeh, vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette bedre? :blond: Mitt største problem på kjøkkenet er når jeg må ha to ting inne i ovnen samtidig. Det finnes noen ovner, men jeg har bare sett det for innebygde, hvor ovnen rett og slett er delt i to. Man har to separate, men litt lavere, ovner.
Jeg har aldri vært så begeistret for varmluft. :o Men uansett er jo det en fiks kun hvis man skal lage ting som skal ha samme temperatur i ovnen. Eller prøver du å si at alle er like kjøkkenhåpløse som meg, og kjører alt på 200 grader? :knegg:
Jeg har den forrige modellen av denne stående på en 20A kurs, har ikke hatt noen problemer med at sikringen går, selv med heftig bruk av boost-funksjon samtidig som varmluft med undervarme.
Vi har induksjon + frittstående ovn på en 20A kurs. Vi har 5 plater, og det er bare hvis jeg kjører alle + ovnen på fullt at skringen skal gå. 4 plater + ovn funker helt greit. :jupp:
Har komfyren som Torsk linket til. Er super fornøyd, men vi bruker sikkert ikke halvparten av spesial funksjonene. Ser nå at den har pyrolyse - kan vel si at den har jeg aldri brukt, men nå skal jeg prøve :nikker:.
Vi har denne, og vi ELSKER den! :hjerter: Det er ganske trist, for vi skal flytte nå, til en leilighet med integrerte hvitevarer, så vi får ikke fortsette å bruke den :(
Usj, ikke si det engang, vi flytter til integrert koketopp UTEN induksjon. :skremt: Har hatt induksjon i 5,5 år (den over her i ca 1 år) og kan ikke si jeg gleder meg til å miste det. :niks:
Jeg har bestemt meg. Og funnet komfyr på lager et sted. Det blir en som er bittelitt enklere enn torsk sin. Jeg er ikke sikker på hva som mangler, men den er litt billigere så det er sikkert ett eller annet. Det er med induksjon og pyrolyse ihvertfall.
Jeg er også på komfyrjakt,har en 16 år gammel Asko med keramisk topp,men er veldig usikker på hva jeg skal ha,så følger med her. Kjenner at det svir i lommeboka ved tanken på at jeg må ha nye kjeler om jeg kjøper induksjon,siden jeg bare har èn som er magnetisk nå.
Vi har kjøpt mengder med hvitevarer denne uka ( som leveres om et år). Mannen har fått frie tøyler. Det ble induksjonstopp med fleksible soner. Ikke spør meg hva dette innebærer, men det er visst veldig ålreit. Videre ble det komfyr med star clean. Skal fungere på samme måte som pyrolyse, men bruker bare 3 % av energien til en pyrolyseovn.
Hm. Er det det det heter når man ikke trenger å bekymre seg for at kasserollene må passe platestørrelsen? For det vet jeg at mannen min svært gjerne vil ha.
Nei, det er det som er fint og energibesparende, at varmen tilpasser seg størrelsen på kjelen. Det skal være 25 A, men som andre sier, det fungerer med 20 A. Jeg er selv på utkikk. Har Siemens platetopp fra 1997. Fordelen er at vi hopper over keramisk og at induksjon er blitt billigere.
Vi kjøpte ny komfyr for tre år siden. Med pyrolyse, men keramisk topp. Angrer på det ja. :mumle: Toppen er et herk å gjøre ren, og den ser ikke bra ut nå knappe tre år etter den ble kjøpt.
Vi har 365+ serien fra IKEA og har hatt dem i mange år. De fungerer veldig bra, og koster veldig mye mindre enn f.eks. Eva Solo som jeg også har en gryte fra. Det er ingen forskjell i bruk så vidt jeg har merket, og jeg syns heller ikke Eva Sologryten er noe spesielt penere å se på.
Jeg hadde en frittstående Beha induksjon på 20 A et par år, før jeg bygde om kjøkkenet og fikk innbyggingsovn. Det funket helt fint, men jeg hadde vel aldri på absolutt alt samtidig. Forresten er innbyggings-induksjonstopp mye raskere enn frittstående, kraftigere boost tror jeg.
Jeg har kjøpt kasseroller på Coop Obs/Extra, billig og bra.
Kanskje nyere er raskere enn eldre? Vi har nemlig gått fra innbygget induksjonstopp til frittstående, og den frittstående er enda råere enn den gamle innbygde. :nemlig:
Vi kjøpte pyrolyseovn (innebygget) i mai i fjor, elsker den! Og neste uke skal vi kjøpe induksjonstopp, gleder meg ihjel! Den keramiske toppen vi hadde til nå ser ikke ut, var/er umulig å holde ren.
Jeg er litt usikker på koblingene og sånt, men vi hadde en elektriker her for noen dager siden, og mannen min nevnte dette med induksjon og elektrikeren sa det skulle gå greit. :hmm: Får vel stole på det han sier.
365+ fra IKEA er mer enn godt nok. Jeg kjøpte et sånn startsett med 5 (?) kasseroller i, samt stekepanne derfra for å ha noe å starte med da vi fikk induksjon. Planen var å bytte de ut når vi fant ut hva vi trengte - men for å si det sånn, vi bruker de enda og er godt fornøyd. Test kasserollene du har med en magnet. Om magneten holder under kasserollen, så kan du bruke den på induksjon.
De trenger ikke å passe på platen. Om de er for små eller for stor, spiller ingen rolle. Og jeg har ryddet bort vannkokeren -induksjonen er kjappere.
Etter fire år med induksjonstopp har vi nå kjøpt hus med integrerte hvitevarer uten induksjon. Skal få byttet så snart det lar seg gjøre.
Da vi installerte induksjon fikk vi lagt ny kurs på 32 A, da vi fikk beskjed om at 20 A var litt underdimensjonert.