Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sf kjøper komfyr

#1

Slettet bruker sa for siden:

Vi må visst ha oss en ny komfyr. Jeg er nødt til å ha pyrolyse - det er helt udiskuterbart.

Men resten - hva er verdt pengene sine? Er induksjon veldig mye hippere enn keramiske ovner? Hva er den rimeligste ovnen med pyrolyse, eventuelt hva vil jeg like å ha spandert litt ekstra penger på?

Kan vi i det hele tatt ha induksjon når sikringen til komfyren er på 20 A?


#2

Nera sa for siden:

Skal du ha frittstående eller til innbygging?



#4

Bobbelur sa for siden:

:popcorn: Jeg må vel også kjøpe komfyr. Om en måned eller så.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Vil en Induksjonskomfyr ta sikringer når vi har 20 A kurs?

Burde en elektroingeniør vite dette selv? :knegg:


#6

Filifjonka sa for siden:

Induksjon er sånn cirka tusen ganger bedre enn vanlig keramisk topp. Det går mye mye fortere å koke opp vann, du regulerer temperaturen mye raskere opp og ned, med mindre sjans for at ting svir seg. Og ikke minst, toppen holder seg like fin fordi ingenting svir seg fast som det fort gjør på vanlig keramisk topp.


#7

Estrella sa for siden:

Fordelen med induksjon er at den er superlett å gjøre rent. Elsker min nye induksjonstopp :love:

Og den koker opp vann superfort. Man regulerer varmen veldig fort enten opp eller ned.

Har aldri hatt kjeramisk topp før da men svigers har det og det er vist et slit hver gang man skal vaske den. Alt setter seg fast og man må skrape og stå i.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Ikke fastsvidd? Dette er et salg!

Men kan jeg bruke den på 20 A kurs da tro? :gruble:

Det står maks 25 på produktbladet. Det burde jo strengt tatt bare bety at jeg må droppe fire plater pluss stekeovn samtidig. Jeg er jo ikke kapabel til å lage så mange ting på en gang uansett. :gruble: :diskuterer med meg selv:


#9

Luvi sa for siden:

Har en ovn som holder på å gi seg, så følger interessert med her. Hva er forresten pyrolyse?


#10

Filifjonka sa for siden:

Jeg har også hatt keramisk topp, og det var mye jobb å holde den sånn rimelig pen. Induksjonstoppen fra 2003 ser fortsatt like ny ut. Sikringene vet jeg dessverre ikke noe om.


#11

Lille meg sa for siden:

Jeg vil også ha ny komfyr. :hyper: Nøyaktig hva var det du sa måtte til for at det glasset i komfyrdøren sprakk, sa du? :knegg:

Skulle vi hatt ny komfyr, ville vi vurdert induksjon. Men vi ville nok i samme slengen vurdert å skifte hele kjøkkenet når vi først måtte begynne å investere. :sparke: Finnes det frittstående komfyrer som er todelt?


#12

Slettet bruker sa for siden:

Frittstående finnes. Todelt? Åssen da?


#13

Lille meg sa for siden:

Det er magi, pakket inn i en ovn. Gjør at man kan sette på et spesialprogram for komfyren, og så brennes alt av rester bort. Selvrensende komfyr, altså. Et må-ha for effektive husmødre. Og alle andre også, egentlig.


#14

Lille meg sa for siden:

Todelt, som i at man har to deler. Eeeeh, vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette bedre? :blond: Mitt største problem på kjøkkenet er når jeg må ha to ting inne i ovnen samtidig. Det finnes noen ovner, men jeg har bare sett det for innebygde, hvor ovnen rett og slett er delt i to. Man har to separate, men litt lavere, ovner.


#15

Luvi sa for siden:

Her kommer jeg inn da. Har aldri hørt om dette før, men interessant. :nikker:


#16

Lille meg sa for siden:

Et lite tips: Litt av poenget med denne ovnen er at den gjør alle til effektive husmødre:

  • Hva har du gjort i dag da, kjære?
  • Jeg har renset ovnen! Det var et skikkelig styr. Du vet jo hvor skitten den har vært. Men nå er den gullende ren! :stolt:

#17

Slettet bruker sa for siden:

Å, det har jeg ikke sett nei. Men du kan få 3D varmluft da?


#18

Lille meg sa for siden:

Eller - grøss - prisen? Det kan være det er like greit å bytte kjøkken?


#19

Lille meg sa for siden:

Jeg har aldri vært så begeistret for varmluft. :o Men uansett er jo det en fiks kun hvis man skal lage ting som skal ha samme temperatur i ovnen. Eller prøver du å si at alle er like kjøkkenhåpløse som meg, og kjører alt på 200 grader? :knegg:


#20

Slettet bruker sa for siden:

Skal man ha ulik temperatur? :tullerdunisse:


#21

torsk sa for siden:

Jeg har den forrige modellen av denne stående på en 20A kurs, har ikke hatt noen problemer med at sikringen går, selv med heftig bruk av boost-funksjon samtidig som varmluft med undervarme.


#22

Slettet bruker sa for siden:

Supert, torsk. Det er den jeg ser på. :blomster:


#23

emin sa for siden:

Induksjon, noe annet kommer aldri inn her igjen nå som vi har hatt induksjon i 2 år. :nemlig:

Vi har denne, bare med 3 innstillingsknapper på ur-panelet ser jeg.

www.electrolux.no/Products/Matlaging/Komfyrer/Komfyrer/EKC60256W

Altså, nå ser jeg ikke at det står noe om induksjon på den linken her, men vår er altså likedan som denne, med induksjon.


#24

Martis sa for siden:

Vi har induksjon + frittstående ovn på en 20A kurs. Vi har 5 plater, og det er bare hvis jeg kjører alle + ovnen på fullt at skringen skal gå. 4 plater + ovn funker helt greit. :jupp:


#25

Bean sa for siden:

Har komfyren som Torsk linket til. Er super fornøyd, men vi bruker sikkert ikke halvparten av spesial funksjonene. Ser nå at den har pyrolyse - kan vel si at den har jeg aldri brukt, men nå skal jeg prøve :nikker:.


#26

Elise sa for siden:

Vi har denne, og vi ELSKER den! :hjerter: Det er ganske trist, for vi skal flytte nå, til en leilighet med integrerte hvitevarer, så vi får ikke fortsette å bruke den :(


#27

D'Arcy sa for siden:

Jeg kan egentlig bare bidra med at man må ha pyrolyse og og man må ha induksjon. Har man først hatt det, så ser man seg aldri tilbake. Aldri!


#28

Elise sa for siden:

Usj, ikke si det engang, vi flytter til integrert koketopp UTEN induksjon. :skremt: Har hatt induksjon i 5,5 år (den over her i ca 1 år) og kan ikke si jeg gleder meg til å miste det. :niks:


#29

Filifjonka sa for siden:

Jeg angrer nesten vettet av meg på at vi ikke tok pyrolyse, det skal jeg definitivt ha neste gang vi skal kjøpe stekeovn.


#30

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har bestemt meg. Og funnet komfyr på lager et sted. Det blir en som er bittelitt enklere enn torsk sin. Jeg er ikke sikker på hva som mangler, men den er litt billigere så det er sikkert ett eller annet. Det er med induksjon og pyrolyse ihvertfall.


#31

star sa for siden:

Induksjon ja.
Gikk fra vanlige platetopp, sånn gammeldags vettu og til induksjon. Nå har jeg gammeldags igjen og jeg blir gal. :gaah:


#32

Rabbit sa for siden:

Jeg er også på komfyrjakt,har en 16 år gammel Asko med keramisk topp,men er veldig usikker på hva jeg skal ha,så følger med her. Kjenner at det svir i lommeboka ved tanken på at jeg må ha nye kjeler om jeg kjøper induksjon,siden jeg bare har èn som er magnetisk nå.


#33

Slettet bruker sa for siden:

De kjelene de har på for eksempel IKEA, er de ok på induksjon?


#34

Elise sa for siden:

De fleste kjeler man kjøper nå funker på induksjon. :jupp: Hvis du vil sjekke de du har, tester du bare med en magnet om de er magnetiske.


#35

Tjorven sa for siden:

Vi har kjøpt mengder med hvitevarer denne uka ( som leveres om et år). Mannen har fått frie tøyler. Det ble induksjonstopp med fleksible soner. Ikke spør meg hva dette innebærer, men det er visst veldig ålreit. Videre ble det komfyr med star clean. Skal fungere på samme måte som pyrolyse, men bruker bare 3 % av energien til en pyrolyseovn.

Jeg har ikke spurt hva herligheten koster.


#36

Slettet bruker sa for siden:

Det er nok like greit, Tjorven. :knegg:


#37

Lille meg sa for siden:

Hm. Er det det det heter når man ikke trenger å bekymre seg for at kasserollene må passe platestørrelsen? For det vet jeg at mannen min svært gjerne vil ha.


#38

Slettet bruker sa for siden:

Må kjelene passe på platene? Kom igjen da - lær meg litt. :trasser:


#39

Lavender sa for siden:

Nei, det er det som er fint og energibesparende, at varmen tilpasser seg størrelsen på kjelen. Det skal være 25 A, men som andre sier, det fungerer med 20 A. Jeg er selv på utkikk. Har Siemens platetopp fra 1997. Fordelen er at vi hopper over keramisk og at induksjon er blitt billigere.


#40

kamp sa for siden:

Jeg fikk beskjed minst 22A til induksjons topp av elektriker :(


#41

Bloppy sa for siden:

Vi kjøpte ny komfyr for tre år siden. Med pyrolyse, men keramisk topp. Angrer på det ja. :mumle: Toppen er et herk å gjøre ren, og den ser ikke bra ut nå knappe tre år etter den ble kjøpt.


#42

Marit K sa for siden:

Det varierer litt, men du kan se på nettsidene hvilke kjeler som funker.


#43

Filifjonka sa for siden:

Vi har 365+ serien fra IKEA og har hatt dem i mange år. De fungerer veldig bra, og koster veldig mye mindre enn f.eks. Eva Solo som jeg også har en gryte fra. Det er ingen forskjell i bruk så vidt jeg har merket, og jeg syns heller ikke Eva Sologryten er noe spesielt penere å se på.


#44

-ea- sa for siden:

Jeg hadde en frittstående Beha induksjon på 20 A et par år, før jeg bygde om kjøkkenet og fikk innbyggingsovn. Det funket helt fint, men jeg hadde vel aldri på absolutt alt samtidig. Forresten er innbyggings-induksjonstopp mye raskere enn frittstående, kraftigere boost tror jeg.

Jeg har kjøpt kasseroller på Coop Obs/Extra, billig og bra.


#45

Elise sa for siden:

Kanskje nyere er raskere enn eldre? Vi har nemlig gått fra innbygget induksjonstopp til frittstående, og den frittstående er enda råere enn den gamle innbygde. :nemlig:


#46

Dixie Diner sa for siden:

Vi kjøpte pyrolyseovn (innebygget) i mai i fjor, elsker den! Og neste uke skal vi kjøpe induksjonstopp, gleder meg ihjel! Den keramiske toppen vi hadde til nå ser ikke ut, var/er umulig å holde ren.

Jeg er litt usikker på koblingene og sånt, men vi hadde en elektriker her for noen dager siden, og mannen min nevnte dette med induksjon og elektrikeren sa det skulle gå greit. :hmm: Får vel stole på det han sier.


#47

D'Arcy sa for siden:

365+ fra IKEA er mer enn godt nok. Jeg kjøpte et sånn startsett med 5 (?) kasseroller i, samt stekepanne derfra for å ha noe å starte med da vi fikk induksjon. Planen var å bytte de ut når vi fant ut hva vi trengte - men for å si det sånn, vi bruker de enda og er godt fornøyd. Test kasserollene du har med en magnet. Om magneten holder under kasserollen, så kan du bruke den på induksjon.

De trenger ikke å passe på platen. Om de er for små eller for stor, spiller ingen rolle. Og jeg har ryddet bort vannkokeren -induksjonen er kjappere.


#48

Geitrams sa for siden:

Etter fire år med induksjonstopp har vi nå kjøpt hus med integrerte hvitevarer uten induksjon. Skal få byttet så snart det lar seg gjøre.
Da vi installerte induksjon fikk vi lagt ny kurs på 32 A, da vi fikk beskjed om at 20 A var litt underdimensjonert.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Er det mye arbeid og veldig kostbart (av elektriker, selvsagt) å skifte kurs? Vi har visst 20A ser jeg nå, og vi må ha induksjon. :gaaah:


#50

Slettet bruker sa for siden:

Nå driver jeg og tester her. Så langt har det funket fint på 20 A med stekeovn og to plater på maks ihvertfall.


#51

Dixie Diner sa for siden:

Så flott!
Jeg har lest litt rundt, og det virker som om det skal få bra med 20A hos oss, spesielt siden stekeovnen har egen kurs.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.