Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lapskaus

#1

lille my sa for siden:

Mellomstemann har valgt lapskaus til middag i dag.
Hva bruker dere å ha oppi lapskausen ?
Her er det stort sett gulerot,potet,pølse og karbonadedeig, men lyst å "fornye" oss litt. Blir litt kjedelig å alltid ha det samme oppi.


#2

Sue sa for siden:

Sellerirot og kålrot synes jeg bør være med i laskaus. :)


#3

Røverdatter sa for siden:

Sellerirot og kålrot gjøre seg, ja. Jeg bruker av og til purre eller løk, litt hodekål og litt frisk persille. Dessuten blir det mye bedre med noe langkokt storfekjøtt enn med pølser og karbonadedeig - men det er tar jo mye lenger tid da. Litt bacon er forresten også godt oppi.
:sulten:


#4

007 sa for siden:

Kokt kjøtt (svin, storfe eller fårekjøtt), poteter, gulrot, kålrot, purreløk og sellerirot. I tillegg bruker jeg kjøttkraft og en kjøttbujong terning.


#5

petra sa for siden:

Jeg lagde lapskaus igår og den ble knalllgod!

Dette hadde jeg oppi: 8 store poteter
3 store gulrøtter
1 purre
1 stor løk
4 fed hvitløk
1/2 sellerirot
1 italiensk krydder buljong
8 svinekotletter ( kuttet bort alt fett og ben, delte de i små biter og bruna det i pannen, krydret godt med hvitløkspepper og litt timian)

Nam nam den ble god syns jeg!!:D


#6

Carpe Diem sa for siden:

Jeg bruker salte svineknoker eller lignende. Koker disse til de er møre, og bruker kraften videre som basis. Da tilsetter jeg: poteter - gulrot - kålerabi - løk - purre - sellerirot (små terninger)
Mot slutten av koketiden tilsetter jeg kjøttet som da er skjært i små biter.
Krydrer etter behov til slutt! :riktig:


#7

Irma sa for siden:

Vi bruker:

  • poteter
  • purre
  • løk
  • kjøttpølser (god og mager)
  • kjøttbuljongterninger
  • hodekål
  • gulrot
  • masse pepper og litt salt

Ved siden av serverer vi grovt knekkebrød. Det er denne lapskausen jeg har vokst opp med. Jeg ser at moren min nå også har begynt å ha litt makaroni oppi lapskausen, det har vi ikke prøvd enda.


#8

Fersken sa for siden:

Her blir det enklest mulig.
1 stk pose lapskausblanding
1 pk grillpølser


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns brun lapskaus er godt. Jeg lager det gjerne av restene hvis vi har hatt f.eks. svinestek og god brun saus. Kutter kjøttet i småbiter og har det i sausen sammen med biter av poteter, gulrøtter, kålrabi, sellerirot og evt. andre grønnsaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.