Mellomstemann har valgt lapskaus til middag i dag.
Hva bruker dere å ha oppi lapskausen ?
Her er det stort sett gulerot,potet,pølse og karbonadedeig, men lyst å "fornye" oss litt. Blir litt kjedelig å alltid ha det samme oppi.
Sellerirot og kålrot gjøre seg, ja. Jeg bruker av og til purre eller løk, litt hodekål og litt frisk persille. Dessuten blir det mye bedre med noe langkokt storfekjøtt enn med pølser og karbonadedeig - men det er tar jo mye lenger tid da. Litt bacon er forresten også godt oppi.
:sulten:
Dette hadde jeg oppi: 8 store poteter
3 store gulrøtter
1 purre
1 stor løk
4 fed hvitløk
1/2 sellerirot
1 italiensk krydder buljong
8 svinekotletter ( kuttet bort alt fett og ben, delte de i små biter og bruna det i pannen, krydret godt med hvitløkspepper og litt timian)
Jeg bruker salte svineknoker eller lignende. Koker disse til de er møre, og bruker kraften videre som basis. Da tilsetter jeg: poteter - gulrot - kålerabi - løk - purre - sellerirot (små terninger)
Mot slutten av koketiden tilsetter jeg kjøttet som da er skjært i små biter.
Krydrer etter behov til slutt! :riktig:
Ved siden av serverer vi grovt knekkebrød. Det er denne lapskausen jeg har vokst opp med. Jeg ser at moren min nå også har begynt å ha litt makaroni oppi lapskausen, det har vi ikke prøvd enda.
Jeg syns brun lapskaus er godt. Jeg lager det gjerne av restene hvis vi har hatt f.eks. svinestek og god brun saus. Kutter kjøttet i småbiter og har det i sausen sammen med biter av poteter, gulrøtter, kålrabi, sellerirot og evt. andre grønnsaker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.