Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

...og hva skal jeg finne på til dessert?

#1

Knerten sa for siden:

Hjernen er helt på rens kjenner jeg.
Vi blir ni stk her på påskeaften i morgen og hva i all verden skal jeg finne på til dessert?
Jeg har all verdens tid i morgen og kan kokkelere hele dagen.

Noen ideer noen?


#2

Meissa sa for siden:

Mangosorbet i iskremkjeks med ett dryss av mørk sjokolade eller brownies med sitron- eller jordbærsorbet.

Deilig med noe frisk etter mye og mektig mat.

:D


#3

Knerten sa for siden:

Det hørtes helt nydelig ut! Mangosorbet...
Jeg har mango her. Kunne kanskje laget det selv. Må se om jeg finner oppskrift. Takk. :riktig:



#5

Meissa sa for siden:

Jamie Oliver lager mangosorbet av frossen mango i biter, litt limejuice og noen mynteblader. Han moser det i foodprosessoren. Vi gjorde det idag, men hadde ikke lime eller mynte. Brukte litt frokostjuice i stedet. Gikk ganske bra, men trur lime hadde vært enda bedre.


#6

Marit K sa for siden:

Pavlova. :nam:



#8

Meissa sa for siden:

Ja, det er fantastisk godt. Jeg har funnet en oppskrift her inne med mascarpone og forskjellig typer frukt. Nydelig. Trur man finner den om man søker på "vinterpavlova".

:nikker:


#9

turi sa for siden:

Stekt banan med sjokolade og vaniljeis, bringebær og sjokoladesaus. :det var en innertier:



#11

Nextlife sa for siden:

Men hva serverer du til hovedrett?
Det er ganske vesentlig når man skal foreslå dessert. :)


#12

Meissa sa for siden:

Hun har en ny tråd til over her som gjelder antall kilo lammelår til x-antall personer så jeg bare antok at hun skulle ha det. :)


#13

Nextlife sa for siden:

Beklager, det hadde jeg ikke sett.

Lammelår med tilbehør er gjerne såpass kraftig og mektig at jeg ville holdt meg tl en lett og frisk dessert, f. eks den mangosorbeten som ble foreslått.


#14

Mjau sa for siden:

Mamma hadde laget en nydelig dessert sist vi var der. Pærer kokt i sukkerlake med anisstjerner, vaniljestang og kanel. De trakk vel mer enn de kokte kanskje. Varmet i stekovn med sjokolade på toppen, og servert med krem med vanilje i. Old fashion og nydelig.
Passer godt til lam også. Men er kanskje ikke så friskt som feks mangosorbet.


#15

mkj sa for siden:

Sorbet kan serveres med sprudlevin , altså i samme glass, eller en god eplecider med eller uten alkohol. Friskt og godt. Eller bringebærsorbet til en klissete sjokoladekake.


#16

Magica sa for siden:

Smakt? :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.