Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Anbefal meg en bok

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg holder på å lese "Den fjerde regelen" nå, men jeg ble aldri helt fascinert og nå er jeg drittlei og kjeder meg gjennom boka. Er halvveis og gidder ikke lese mer.
Men jeg må ha en ny bok og aner ikke helt hva jeg skal lese. Jeg elsker mystikk (liker godt bøker som feks. Isfolket, Ramses II-bøkene og Den niende innsikt osv.). Liker ikke så godt krimbøker, men jeg liker sånn "fra virkeligheten"-greier når det kommer til krim og ja, litt creepy saker. Elsker grøss.

Jeg er "dom såm et brø" så ikke kom med noe tunge akademiske greier, da sovner jeg får jeg har lest en halv side.

Leste nylig om en bok skrevet av en rettsmedisiner (tror den het "En rettsmedisiners bekjennelser") og den virket passe creepy, med historier om folk som har våknet opp på obduksjonsbordet osv. :hyper:


#2

Frances sa for siden:

American Psycho av Bret E. Ellis er vel den mest creepy boka jeg har lest noen gang. :værsågod:


#3

Dixie Diner sa for siden:

Takk men den har jeg lest. Fy fader den er sinnssyk. Filmen er jo ingenting i forhold (dessuten var filmen dårlig). Jeg ble syk av alle dyredrapene, de gjorde et enormt inntrykk. :(
Men de andre drapene var underholdende, det er akkurat sånt jeg liker. Og ja, jeg ER litt psyk.


#4

Frances sa for siden:

Ok. Her er en fra virkeligheten: www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=107751

Det er den sterkeste boken jeg noen gang har lest. Den er en eksplosiv tankevekker om incest. Den er rå på alle måter. Egentlig så rå at jeg kvier meg for å anbefalen den. Det var så vidt jeg klarte å lese den ferdig.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Oj incest vet jeg ikke om jeg klarer å lese om, jeg klarer såvidt å lese artikler i VG om emnet. :( Bøker med grusomme historier om barn takler jeg ikke, overhodet ikke. Men ellers takk. :blomst:


#6

Muskat sa for siden:

Jeg holder på med The Swarm akkurat nå og den virker spennende.

Fra bokomslaget: Utenfor Peru drukner en fisker etter å ha blitt dratt ned i havet av en mystisk undervannsstrøm. I Stillehavet mister et tankskip manøvreringsevnen fordi små skjell blokkerer roret. Utenfor Canadas vestkyst går en flokk hvaler plutselig amok og angriper båter. I Frankrike dør en gourmetkokk av væsken fra en hummer som eksploderer, og i Australia blokkerer millioner av maneter strendene. Utenfor Norge oppdager oljeletere fra Statoil en ukjent mark som eter seg ned i kontinentalsokkelen og frigjør metangass. Marinbiolog Sigur Johanson ved NTNU i Trondheim begynner å analysere de mystiske markene, som etter hvert opptrer i millionskarer. Under havflaten skjer det uforklarlige, uhyggelige ting. En økologisk katastrofe uten sidestykke truer menneskeheten, en katastrofe som noen er fast bestemt på å utnytte i sin kyniske jakt på makt. Kappløpet med tiden er i gang ... Svermen er full av fakta og fantasi. Boken er utrolig spennende, og ikke minst er den viktig og tankevekkende. Den er solgt i over tre millioner eksemplarer og får utgivelse i 18 land, og filmrettighetene er kjøpt av Uma Thurman.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Åh herregud nå sitter jeg bare her og hopper. Dette er jo så MEG!!! Den skal jeg absolutt lese, og jeg gleder meg til filmen. ELSKER sånt!

Har du sett serien Surface, eller filmen The Core? Det er akkurat slik som dette jeg bare elsker. Økologiske katastrofer. :hyper:


#8

Muskat sa for siden:

Nei ingen av delene faktisk, jeg skal definitivt sjekke ut Surface. Jeg må bare få sett Primeval, Supernatural og Greys først. Det hoper seg opp her. Akk, så mye jeg skulle sett og så liten tid. :rolleyes:



#10

Nenne sa for siden:

De Ramses II-bøkene du nevner, er de skrevet av Christian Jacq? Hvis ikke tror jeg han er en forfatter for deg. Han har skrevet om mye mer enn Ramses, han er egyptolog.



#12

linka-mor sa for siden:

Jeg så Surface, ble jo så utrolig skuffa over att den sluttet så brått..Giddet de virkelig ikke lage flere sesonger av den? :trist:


#13

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er ham, og jeg er totalt forelsket i de 5 bøkene om Ramses II's liv, de er fantastiske og jeg regelrett gråt da jeg lukket den siste boka igjen. FANTASTISKE bøker! Det er faktisk derfra jeg har nicket mitt. Vakre-Iset var Ramses II's elskerinne og etterhvert annenhustru. :glis:

Takk for tipset, jeg skal sjekke ut andre bøker av den forfatteren!


#14

Dixie Diner sa for siden:

Tusen takk, skal sjekkes opp umiddelbart!

Ja det er helt vanvittig, jeg ble helt satt ut. De kan da virkelig ikke bare avslutte en serie på den måten. De gjorde det samme med Invasion, som jeg elsket (mye pga. min favorittskuespiller, han som spilte FBI-agenten Mahone i Prison Break). Idioti. :mumle:


#15

Muskat sa for siden:

Åh, Invasion! Jeg kommer ikke over at den serien ble kansellert. :hylgrine:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Ja, og DEN slutten. :dåne:



#18

Slettet bruker sa for siden:

Forresten kan jeg også anbefale "Svermen". Den var skikkelig spennende.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Takk, nå blir det lenge til jeg kjeder meg igjen. :hyper:
I morgen skal jeg få tak i Svermen så jeg kan ha den med meg når jeg reiser til Evje på søndag!


#20

Møøse sa for siden:

Jeg anbefaler The No. 1 Ladies’ Detective Agency av Alexander McCall Smith :nikker:


#21

Møøse sa for siden:

:gruble:
IKKE leke med Iset. IKKE. :skremt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.