Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster; saus til lammestek, mangler fløte!

#1

Tonjemor sa for siden:

Mangler fløte til sausen jeg straks skal lage. Hva gjør jeg? Tips til gode sauser uten fløte?


#2

Elise sa for siden:

Har du rømme eller creme fraiche da?


#3

Martis sa for siden:

Har du kraft? Lag en jevning av mel og margarin/smør som du så sper med kraften. Smak til med krydder og bulijong.


#4

Tonjemor sa for siden:

Jeg har oksefond, samt at det forhåpentligvis blir en del sky fra steika. Det kan vel brukes?
Ikke rømme eller creme fraiche heller...


#5

vixen sa for siden:

Kremost? Jeg brukte philadelfia en gang jeg var tom for fløte.


#6

Tonjemor sa for siden:

Mascarpone? Min tro om det kan fungere..


#7

vixen sa for siden:

Lag brun saus med kraft og krydder (laurbærblad, einebær, noe søtt som brunost/gele som balanserer litt, salt, pepper. ) og så kan du prøve i en liten kasserolle med å tilsette litt ost for å runde av smaken. Fungerte veldig greit med philadelfia, men tror det er noe med å ikke ha sausen for varm mens du blander pga unngå at det skiller seg. Bare ville smakt meg frem. Blir sikkert godt!


#8

Martis sa for siden:

Sky fra streiken + fond blir supert! Jeg syns ikke det er nødvendig med rømme/fløte/kremost i en brunsaus med steik, det skal være litt kraftig, salt smak. : jupp:


#9

Tonjemor sa for siden:

Tusen takk alle sammen. Står klar til å kokkelere litt nå. Blir spennende å se hva det blir til.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker ikke fløte i saus til lam. Jevner og krydrer og smaktilsetter kraften. Synes fløte ødelegger litt.


#11

Tonjemor sa for siden:

Nå har jeg kokkelert en stund. Lagde kraft av fonden, jevning av smør og mel. Tilsatte ferske urter, ripsgele, brunost, laubærblad og litt usukret solbærsirup. Nå har det kokt en stund. Smaker fortreffelig!
Så, takk igjen alle sammen. Da lærte jeg noe nytt i dag også!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.