Vi har en elendig sak nå fra Bosch tror jeg. Med to forskjellige boller. Og diverse kniver, kroker og stæsj. Men den er håpløs.
Vi har hatt bursdagsfeiring her i dag, og mannen bannet udyret opp og ned. Jeg har ymtet frempå at jeg ønsker meg en annen type før, uten å få gehør på det. Men det er mannen som er bakeren i familien, og i dag skulle han piske krem i den. :knegg: Sist han bakte brukte han mixmasteren, men den lever ikke lenger. Godt mannen hadde kjøpt med litt ekstra kremfløte da. :rolleyes: Jeg sa han måtte være forsiktig. At han måtte passe på å slakke farten innimellom og røre med slikkepotten slik at alt blandes innimellom. Jadda. Ble smør på null komma svisj det gitt.
Så nå er mannen helt med på at vi trenger en ny kjøkkenmaskin. Men hva vil vi ha?
Den må kunne fikse enkel baking, blanding, elting av deig og pisking av krem.
Jeg fikk servert nydelig "verdens beste" etterhvert da. :hjerter:
Jeg skal ha meg en Kitchen Aid. :hjerter: Er bare litt på jakt etter hvor den kan kjøpes billigst, skal ha en øyestraks. Hvis du baker STORE mengder om gangen er det kanskje bedre med en Kenwood, men KAen tar visst ganske gode mengder den og, og i hvert fall til mitt bruk (eks. 2 brød).
Jeg hadde en Kenwood Major av den kraftige typen. Jeg kom aldri overens med den. Den eltet fryktelig dårlig og det lå alltid igjen en haug med mel i bunnen av bollen. Det endte som regel med at jeg håndeltet selv den minste deig. Vi hadde maskinen på service et par ganger også, men den ble aldri bedre. Det endte med at jeg takket ja til et tilbud fra søstera mi om å bytte med henne. Hun hadde en Electrolux Assistent som hun syntes var for stor. Denne elter som en helt og funker veldig mye bedre til mitt bruk enn Kenwood'en gjorde. Jeg har supplert med en Electrolux Assistent mixmaster på stativ og det er en knall kombinasjon for oss iallefall.
Jeg har KA på benken, og elsker den fordi den er såpass «nett» liksom. Og den fungerer fint for meg som stort sett baker kaker og gjærbakst. Men om man baker brød flere ganger i uka etc, synes jeg nok den er litt liten. :nikker:
Litt av grunnen til at den er dyr, er vel at man kan koke (!) i den også. Hva i alle dager er vitsen med det, liksom? De ekstra tusenlappene man bruker kan da umulig være verd det at man kan koke i kenwooden? Eller?
Men jeg slår selvsagt et slag for Kenwood Major. :hjerter:
Noen som har link til den assistenten dere snakker om da?
Har ikke noe behov for kokeplate under kjøkkenmaskinen gitt. Sjelden jeg lager store mengder grøt. Og det er ikke de ekstra tusenlappene verdt gitt.
Og sånn ellers: Jeg har Kenwood Chef og den er litt for knapp for vår del. Om jeg husker rett, så er det ikke anbefalt å bruke større deig enn med 1 liter væske. Ellers er jeg fornøyd med den, og ser for meg overgang til Major en gang jeg finner det for godt.
Jeg har cooking chefen,og elsker at jeg slipper å røre i grøten.
Min kostet mindre enn den det er linken til,men klart den er dyr.
Fikk den i gave fra mannen min og han er litt slik som ikke kjøper en vanlig maskin ,hvis det finnes en med mer stæsj.