Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Facebook - igjen

#1

Fluke sa for siden:

Jeg driver og søker jobb og har blitt innkalt til intervju. For å forberede meg på dette søkte jeg litt rundt på nett etter informasjon om bedriften. Jeg søkte også -og fant- på Facebook, noe som ikke nødvendigvis er positivt for den bedriften jeg skal til.

På en måte føler jeg at jeg nå har spionert på eventuelt fremtidige kollegaer, men på den annen side har de jo lagt ut informasjonen selv sånn at det er lett for meg å finne det.

Tenker dere over at Facebook kan brukes på denne måten? Er det en bra ting?


#2

Ru sa for siden:

Jeg tenker ikke nødvendigvis over at Facebook kan brukes til det, jeg tenker at ALT jeg skriver på internett kan brukes slik, og derfor er jeg jo selvsagt forsiktig med hva jeg skriver. Eller for å si det på en annen måte: Jeg skriver ingenting som jeg ikke kan stå for IRL, i hvert fall ikke under eget navn.

Jeg kan som kjent ikke fordra jobben min, og kan nevne mye på det punktet. Allikevel har jeg ikke spesielt lyst til å bli konfrontert med at jeg har skrevet at sjefen er en idiot på nettet, som noen fant da de googlet meg.

Om det er en bra ting?
Tjah, både og.
Det er jo rent subjektiv det som blir skrevet, man ser saken kun fra en side, og vet ikke bakgrunnen for det.


#3

Dixie Diner sa for siden:

Man er jo ikke akkurat den skarpeste kniven om man går inn på et sted med fullt navn og skriver noe dritt om venner, jobb og lignende heller da. Facebook eller ikke.


#4

Ru sa for siden:

Det var kortvarianten. :knegg:



#6

Fluke sa for siden:

Nei, på en måte er det sant, men jeg tror egentlig ikke at folk er dumme som gjør dette: de bare tenker seg ikke om.

Jeg er f.eks. fult klar over at eventuelle fremtidige arbeidsgivere kan google meg, og derfor sier jeg svært lite under eget navn på internett. Men på facebook virker det som om svært få tenker seg om før de legger ut info om seg selv og vennene sine.


#7

Tallulah sa for siden:

Mange kan bli mer nettvante og etterhvert blir fler og fler det. I mellomtiden vil man alltid dumpe borti dem som ikke er det. Det gjelder egen hjemmesider, forum, nettverk osv.

Jeg syns ikke det er snoking, men får du jobben kan du jo evt. fortelle dem hva slags inntrykk du fikk og litt om nettvett.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Men hva er "upassende" info når det kommer til fremtidige arbeidsgivere og lignende da? Er feks. bilder fra en fest der man sitter fullt påkledd og drikker en drink, upassende? Eller er det upassende at man skriver på dialekt eller banner litt? Jeg mener, arbeidsgivere må jo også tenke på at dette ikke har noe med jobben å gjøre, dette er fritiden til folk. Klart at om det ligger bilder av folk der de ligger halvnakne i oppkast, drita fulle på et badegulv, så går det muligens utover et jobbintervju om arbeidsgiveren har sett disse bildene, men stort sett oppfører jo folk seg helt normalt der inne og snakker med venner slik de gjør i rl? :)


#9

Pia sa for siden:

Isj da, den er lei.

Upassende info er vel subjektivt. Det du ikke vil at sjef eller kollegaer skal vite om deg legger du ikke ut på nettet.


#10

Tallulah sa for siden:

Joda, men arbeidsgivere er også opptatt av at man skal passe inn i et miljø. Hvis hjemmesiden eller facebook speiler privatlivet kan det gi dem et visst inntrykk av personen og de kan få tanker om vedkommende passer inn eller ikke. SÅ det er ikke bare snakk om "upassende" oppførsel, men hvilket inntrykk man ønsker å gi.


#11

Isolde sa for siden:

Jeg har lagt merke til etter noen dager på facebook at mange ikke tenker seg om før de legger ut ting.. og har funnet bilder av meg som andre har lagt ut. heldig vis bare skolebilder.

Skjønner ikke helt hvorfor folk legger ut festbilder under fult navn på facebook.

Vurderer å melde meg ut fra "norway" nettverket og fordi min profil da vil bli mer skjult fra andre. da blir det bare vennene mine som kan se den. synest det er litt tryggere. selv om jeg nesten ikke legge ut noe som helst


#12

Fluke sa for siden:

Du trenger ikke melde deg ut av nettverket, du kan bare velge at de på "norway" ikke skal kunne se profilen din. Det var igrunn veldig enkelt å gjemme seg der inne. :)


#13

Karamell sa for siden:

Hva skriver dere i profilen da? Jeg har bare navn og fødselsdato. Ikke noe bilde eller annen info. Navn og fødselsår vil jeg ha fordi jeg ønsker at gamle kjente skal kunne finne meg.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Kanskje fordi ikke alle raver rundt drita fulle og halvnakne på festbilder? :glis:


#15

Isolde sa for siden:

Jeg kom på etterpå at jeg hadde jo gjort det :p nå har jeg gjemt meg enda mer.

Skal man ikke være drita fulle og halvnaken på fest Iset?? det trodde jeg... (til opplysning så har jeg aldri vert full og ikke halvnaken heller tror jeg)

Men like vel så ville jeg aldri lagt ut festbilder på facebook.


#16

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Hva er festbilder da? Det kan jo være et par personer som sitter i en sofa, helt normale. Jeg synes ikke festebilder i seg selv er noe ille, det er jo hva bildet viser man bør se an.


#17

Ru sa for siden:

Jeg har vært både full og halvnaken på fest, men om det havner bilder av det på Facebook, så er de 10 år gamle, og jeg har minst like ille bilder av den som ville lagt ut et av meg. :knegg:


#18

Mams sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.